Angon Strand

Voor de gids is het misschien een van de mooiste stranden van het meer van Annecy. Het is klein, maar ligt op 1,5 km van het centrum van Talloires en heeft prachtig blauw water.

Een goed uitgerust strand

Plage d'Angon Talloires Lac d'AnnecyPraktisch voor kinderen, want de toegang tot het water is op een zachte helling en er wordt gezwommen onder toezicht van badmeesters. De ligweide is schaduwrijk en voorzien van tafels en banken om te picknicken. Er is een bar en een snackbar van goede kwaliteit en u kunt er ligstoelen huren.

Het restaurant heet “Le Petit Paradis” en doet zijn naam eer aan: u kunt er eten met uw voeten in het water en genieten van de Franse kwaliteitskeuken met een eigentijdse presentatie. Voor de sportievelingen is er een beachvolleybal- en petanquebaan.

Er is parkeergelegenheid in de buurt en deze is vaak erg vol. Misschien wilt u liever fietsen of de bus nemen.

De pluspunten van de gids

Een kleine rivier doorkruist het strand en mondt uit in het meer. U zult het contrast waarderen tussen het koude water uit de bergen en het warmere water van het meer.

Prijzen, tijden en adres

Update van24 juli 2021: door de invoering van de gezondheidspas is het strand nu gratis. Het blijft bewaakt door badmeesters.

Openingstijden: van 20 juni tot 30 augustus, bewaakt strand van 10.00 tot 18.45 uur.Adres: Plage d’Angon, 74290 Talloires-Montmin, Tel: 04.50.32.26.60