Een baan in de filmindustrie in Annecy

Als u werkzaam bent in de sectoren animatie, videospelletjes, audiovisuele media of webproductie, biedt de regio Annecy veel banen in deze specialiteit. Wij bieden u een presentatie van deze sector en de verschillende profielen die worden gezocht door bedrijven in Annecy.

CITIA: een kenniscentrum in Annecy

Het Cité de l’Image en Mouvement (CITIA) is een openbaar kenniscentrum dat zijn opdrachten in drie domeinen uitvoert:

  • Cultuur met het Internationaal Animatiefilmfestival (FIFA) dat elk jaar in Annecy plaatsvindt.
  • De economie, met de opdracht de ontwikkeling van lokale bedrijven in deze sector aan te moedigen, met name de Papeteries – Beeldfabriek. De Internationale Animatiefilmmarkt (MIFA) is een evenement waar elk jaar veel aanwervingen plaatsvinden.
  • Opleidingen met: de Gobelins school, een master in Strategie en Digitale Communicatie aan de Universiteit van Savoie en een professionele master in Transmedia gedoceerd in Annecy door Sciences Po Grenoble.

Deze dynamiek van de overheid schept goede voorwaarden voor de ontwikkeling van de werkgelegenheid op dit gebied.

De sector beelden en creatieve industrieën van Annecy

Volgens een studie van het departement Haute-Savoie heeft 46% van de bedrijven in deze sector moeite met aanwerving in Annecy, doet 79% een beroep op outsourcing van personeel en werkt 65% met freelance profielen. Dit is dus een echte kans om aan te werven als u zich in Annecy wilt vestigen.

Deze professionele sector omvat meer dan 1400 banen en meer dan 240 bedrijven in Annecy. De geschatte omzet bedraagt meer dan 130 M €. Er zijn vier hoofdtypes van bedrijven:

  • Studio’s voor de ontwikkeling van videogames: dit is voornamelijk de Ubisoft studio die titels ontwikkelt zoals Assassin’s Creed, Splinter Cell, Tom Clancy’s The Division 2 in samenwerking met Massive studio. Ubisoft heeft 260 mensen in dienst in zijn vestiging in Annecy. Er zijn regelmatig tal van functies beschikbaar, zoals 3D-programmeur, art director, game designer, FX artist en technical director voor animatie.
  • Communicatiebureaus: Zij bieden wereldwijde of digitale communicatie bij de creatie van digitale inhoud, websites, 3D-animatie en de productie van audiovisuele media. Met name de volgende bedrijven zijn aanwezig: MNSTR, Félix, Activmag, Signature Communication, Altimax, Net Design en La Société Secrète.
  • Web- en mobiele agentschappen: Deze bedrijven maken websites, steeds meer gericht op mobiele toepassingen. Ze zijn ook op zoek naar profielen in 2D en 3D animatie en grafische vormgeving. Met name de volgende bedrijven zijn representatief: Paprika, Funky Sound, Studio, 3D Concepts Studio, AboutGoods Company en La Maison du Net.
  • Audiovisuele productiestudio’s: deze omvatten productie voor televisie, het web, bioscoop en animatiefilms. Bij deze bedrijven worden ook banen voor postproductie gezocht. Calibra Annecy, 8 Mont Blanc, Econa en In the box zijn aanwezig in Annecy.

Deze bedrijven produceren, verdelen en verspreiden virtuele beelden voor multimedia, animatiefilms, videospelletjes en audiovisuele werken. Aarzel niet om contact op te nemen met deze bedrijven of om een open sollicitatie te sturen, want de beeldberoepen werven altijd aan in Annecy.

Les Papeteries : Beeldfabriek

Les Papeteries: Image factory is een economisch ecosysteem dat door de overheid wordt ondersteund om bedrijven uit de animatie-, videogame-, audiovisuele en multimediasector te ontvangen. Deze verenigingsplaats is een van de drijvende krachten van de animatiesector in Annecy.

Deze ruimte verenigt meer dan 50 bedrijven in Annecy, van starters tot KMO’s. Er zijn ook zes opleidingscentra waaronder de school van Gobelins in Annecy. U vindt er ook een residentie met 28 appartementen voor werknemers uit de sector. Afhankelijk van uw zoektocht naar een baan vindt u zeker een bedrijf dat op zoek is naar uw profiel. De papierfabrieken bieden ook een ruimte voor de oprichting van bedrijven met een incubator.

Wij raden u aan de institutionele website van de papierfabrieken te bezoeken: Beeldfabriek.