De bibliotheken van Annecy

Annecy is een gebied met een groot cultureel aanbod. Festivals, theaters en films worden het hele jaar door aangeboden door lokale culturele spelers. Bibliotheken zijn onmisbare plaatsen om te leren, maar ook om zich te vermaken tegen lagere kosten. Ontdek de verschillende bibliotheken in Annecy.

Toegang tot cultuur en lezen in Annecy

Bibliothèque de Novel à AnnecyAnnecy heeft 7 mediatheken en 3 buurtbibliotheken in de gemeente. De mediatheken bieden naast boeken ook cd’s, dvd’s en hedendaagse kunstwerken. Er is een ruim aanbod van kwaliteitsboeken, met veel nieuwe literaire werken. De prijzen zijn laag voor volwassenen en gratis voor minderjarigen.

U kunt met plezier door de rekken van de bibliotheken struinen, een stripboek gaan lezen en deelnemen aan de verschillende activiteiten die de bibliothecarissen van Annecy organiseren. In de mediatheek Bonlieu worden regelmatig tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Begin 2021 werden in een tentoonstelling de nieuwe aanwinsten van de kunstbibliotheek gepresenteerd, in totaal 21 werken waaronder 4 foto’s, 7 tekeningen en een borduurwerk. Deze werken kunnen dan door abonnees worden geleend.

Leesbevordering voor jongeren

Bibliothèque de Bonlieu AnnecyDe bibliotheken van Annecy verwelkomen alle doelgroepen: peuters, jongeren, scholieren en senioren. In de mediatheek Bonlieu is een ruimte gewijd aan de allerkleinsten, met aangepaste kussens en meubilair. In 2019 registreerde deze openbare dienst 100.000 uitleningen per maand.

Alle lagere schoolklassen in Annecy organiseren regelmatig bezoeken aan de bibliotheken. De terbeschikkingstelling van openbare internettoegang vergemakkelijkt de ontdekking van digitale technologie. Documenten kunnen ook online worden gereserveerd in het bibliotheeknetwerk van de agglomeratie Annecy: BiblioFil.

Tijdens de gezondheidscrisis zijn de abonnementen met 30% gedaald. Om de lezers meer faciliteiten te bieden, schakelen de bibliotheken vanaf 30 juni over op zomeruren. Het uitlenen en inleveren van documenten wordt geautomatiseerd om een betere doorstroming te garanderen. Er worden tentoonstellingen, concerten en ontmoetingen met openbare schrijvers georganiseerd om cultuur tot leven te brengen.

Praktisch: u kunt uw documenten terugbrengen naar alle bibliotheken van Annecy en niet alleen naar de bibliotheek waar u ze heeft geleend. Buiten de bibliotheken staan dozen om ze buiten de openingstijden terug te brengen.

De verschillende bibliotheken in Annecy

Wij stellen voor dat u de 10 bibliotheken in Annecy ontdekt en de dichtstbijzijnde kiest.

 • Médiathèque Bonlieu -1, rue Jean Jaurès – 74000 Annecy
 • Bibliotheek La Bouquinerie – Place Georges Boileau – 74370 Pringy
 • Mediatheek La Prairie – 14 chemin de la Prairie – 74000 Annecy
 • Mediatheek La Turbine – Place Chorus – 74960 Cran-Gevrier
 • Les Pommaries bibliotheek – 13 A rue des Pommaries – 74940 Annecy-le-Vieux
 • Médiathèque Les Romains – 1 boulevard de la Rocade – 74000 Annecy
 • Bibliotheek Les Tilleuls – 11rue du Lachat – 74940 Annecy-le-Vieux
 • Mediatheek Louise Michel – 5 rue François Vernex -74960 Meythet
 • Mediatheek Novel -7bis rue Louis Armand – 74000 Annecy
 • Mediatheek Seynod -1place de l’Hôtel de ville – 74600 Seynod

Om u in te schrijven hebt u alleen een identiteitsbewijs nodig. Boeken worden uitgeleend voor een periode van 3 weken. U kunt zoveel boeken lenen als u wilt.

Prijzen:

 • voor volwassenen die in Annecy wonen: 25 € per jaar
 • gratis voor kinderen tot 18 jaar
 • gereduceerd tarief van 12 € voor werkzoekenden, ontvangers van RSA, API of AAH, en studenten tot 26 jaar.

Wij wensen u veel leesplezier.