Hoe kies je een sportcoach in Annecy?

Kiezen voor een sportcoach in Annecy is een goede beslissing voor uw lichamelijke conditie. U wilt gaan sporten of weer gaan sporten, om weer in een goede conditie te komen. Afhankelijk van uw verwachtingen zult u uw doelstellingen, uw budget en uw beschikbaarheid moeten bepalen. Wij geven u ons advies om de juiste sportcoach in Annecy te kiezen.

Advies bij het kiezen van een sportcoach

Coach sportifOm u te helpen bij uw zoektocht naar uw toekomstige trainingspartner, moet u bepaalde criteria in acht nemen. De sportcoach is een privé-trainer die ten dienste staat van uw doelstellingen. Vroeger was sportcoaching alleen weggelegd voor topsporters en sterren. Deze praktijk is op grote schaal gedemocratiseerd doordat u zelf de dag en het tijdstip kunt kiezen waarop de coach bij u thuis komt. Zo hoeft u niet naar een sportschool en verliest u geen kostbare minuten aan reizen. Het is ook de beste manier om door uw coach gemotiveerd te worden om door te gaan met een regelmatige fysieke activiteit. Sportcoaching is bijzonder populair geweest tijdens de gezondheidscrisis.

Bepaal uw verwachtingen

Een beroep doen op de diensten van een sportcoach komt overeen met de doelstellingen die u wilt bereiken: spierversterking, gewichtsverlies, voorbereiding op een sport of wedstrijd, onderhoud van uw cardiovasculaire systeem. Uw coach zal u een trainingsprogramma en -frequentie voorstellen, voedingsadvies en motiverende ondersteuning. Dit is een belangrijk moment om uw doelstellingen duidelijk te formuleren.

Bepaal uw budget

Het inhuren van een sportcoach is een proces dat enkele maanden in beslag neemt om blijvende resultaten te boeken. De tarieven worden per uur vastgesteld en variëren van € 20 tot meer dan € 100 per uur, afhankelijk van de reputatie, de ervaring en de specialiteit van de coach. Om het budget te beperken, heeft uw coach dan één maandelijkse sessie om uw programma te controleren en bij te sturen.

Het is ook belangrijk om een trainer in de buurt van je huis of je sportclub te kiezen om extra reiskosten te beperken. Als het budget te hoog lijkt, kunt u informeren bij de sportscholen in Annecy.Interessant: Sportcoaching aan huis wordt door de fiscus beschouwd als een persoonlijke dienst. U hebt dus recht op een belastingvermindering of -krediet van 50% van de gefactureerde uren.

De juiste coach kiezen

Coach sportif à domicileKies bij voorkeur een coach die een van de volgende diploma’s heeft: DEUST Métiers de la forme, Licence of een Master in wetenschappen en technieken van fysieke activiteiten en sport (STAPS). Tijdens het eerste gesprek dat u met hem/haar hebt, kunt u zijn/haar gevoel voor contact, zijn/haar psychologie en zijn/haar persoonlijkheid beoordelen. U zult fysiek contact met hem/haar hebben om de juiste posities voor uw sportprogramma in te stellen, zodat zijn/haar profiel met u overeen moet komen.

Afhankelijk van uw doelstelling (spiermassa opbouwen, afvallen, voorbereiding op een sport) kiest u een coach die gespecialiseerd en gerenommeerd is in zijn vakgebied. Mond-tot-mondreclame in Annecy en het advies en de aanbevelingen van uw sportschool kunnen u helpen. U kunt proefsessies doen met verschillende trainers om methoden te vergelijken. De eerste sessie is vaak gratis. Ook de meningen van internetgebruikers kunnen u helpen bij uw keuze.

Ten slotte is gepersonaliseerde sportbegeleiding ook verenigbaar op pedagogisch en psychologisch vlak. Dit vereist dat u na verloop van tijd vooruitgang wilt boeken met de coach die u hebt gekozen.

Sportcoaches in Annecy

Annecy is een stad waar veel sporten worden beoefend, het is noodzakelijk om in goede fysieke conditie te zijn om blessures te voorkomen. Voorbereiding door een sportcoach kan nuttig zijn voordat je met een sport begint. Er zijn veel sportcoaches in de omgeving van Annecy. Afhankelijk van uw behoeften en uw affiniteit kunt u met een gerust hart een keuze maken.