Strand van Doussard

Het strand van Doussard wordt gekenmerkt door zijn grote omvang, gelegen aan het einde van het meer van Annecy, is de waterkwaliteit uitstekend om te zwemmen. Het is het hele jaar geopend en alleen van juli tot augustus onder toezicht. De toegang is via de weg die rond het meer van Annecy loopt. Gelegen aan het einde van het meer, is het uitzicht prachtig op het kleine meer met Annecy aan de horizon.

De voorzieningen

Plage de Doussard Lac d'AnnecyHet strand is gratis, maar de twee nabijgelegen parkeerplaatsen zijn niet gratis. De faciliteiten omvatten een snackrestaurant en buitendouches. Een aanrader is de snackbar “La plage” die zeer goed eten serveert. Er zijn veel spelletjes voor kinderen voor en na het zwemmen.

Hetwater is enkele meters vanaf de oeverondiep, zodat jonge kinderen gemakkelijk kunnen zwemmen en in het water kunnen spelen. Een ponton met een windscherm biedt een mooie plek om vogels te kijken en het paddenstelsel te ontdekken.

Toiletten en douches bevinden zich naast de snackbar op het strand.

Adres: Plage du Bout du Lac, Bout du Lac, 74210 Doussard, Tel : 04 50 44 30 45

Prijzen en openingstijden

Het strand is alleen in juli en augustus bewaakt. Het is gratis, maar parkeren is betalend van 01/05 tot 30/09 tegen een tarief van 0,70 € voor het eerste half uur en daarna 1,20 € per uur. Voor een middag moet men 4 € rekenen.

Activiteiten in de buurt

Piste cyclable lac d'AnnecyEen boot huren is een prima manier om het meer van Annecy te bezoeken. Waterfietsen zijn handig om op afstand van de oever te zwemmen. Aanlegplaatsen kunnen gehuurd worden als u een boot heeft. U kunt tennissen en minigolfen en lunchen in het nabijgelegen restaurant. Het fietspad loopt op 100 meter van het strand en maakt het mogelijk om rond het meer van Annecy te fietsen.

Réserve naturelle du Bout du Lac d'AnnecyRechts van het strand heeft u toegang tot het prachtige natuurreservaat Bout du Lac. Dit reservaat is verboden voor huisdieren, u kunt er niet komen. Een bekende camping ligt aan de rand van het strand.

Meer info: Campings rond het meer van Annecy