Paardrijden in Annecy

Paardrijden in Annecy is een sport die wordt beoefend in natuurgebieden van hoge kwaliteit. U zult de juiste criteria ontdekken om de juiste manege te kiezen. Er zijn verschillende clubs voor paard- en ponyrijden in de regio.

Hoe kiest u een manege?

Equitation AnnecyWil je leren paardrijden of van club veranderen?

Wij geven je wat advies om de juiste keuze te maken en een goede sfeer te vinden om regelmatig vooruitgang te boeken.

 • Eerst en vooral moet je je doelstellingen bepalen. Ben je een beginner, kies dan een instructeur die bij je past. Er is geen alternatief voor een bezoek aan een cursus om de juiste instructeur te kiezen. Als u al kunt paardrijden, kiest u een club die de disciplines beoefent waaraan u de voorkeur geeft: dressuur, cross-country, springen, paardrijden of trail riding. Zoek ook uit of er mogelijkheden zijn om naar wedstrijden te gaan.
 • Neem vervolgens de tijd om de faciliteiten te bezoeken. Een rijbak en clubhuis kunnen van pas komen bij regen of sneeuw. Vraag naar de startpunten voor ritten en bekijk het onderhoud van de structuur.
 • Let ook op het welzijn van de dieren: lijken ze goed gevoed? Hoe is hun gedrag? Hoeveel tijd brengen ze gedurende het jaar door in de wei? Hoeveel uur brengen ze in een week door?
 • Als je een beginner bent, is het belangrijk dat er voor de les een instructeur of helper aanwezig is om je te helpen het paard voor te bereiden.
 • De sfeer in de club moet aangenaam zijn. Neem tijdens je bezoek de tijd om met verschillende ruiters te praten. Vraag ook of de club vaak evenementen organiseert (feestjes, barbecues, verjaardagen). Dit is een goede indicator.

Het is nuttig om 2 of 3 proeflessen te volgen om uw keuze te valideren voordat u zich inschrijft voor een cursus. Het aantal deelnemers per les moet beperkt blijven tot 8, zodat de instructeur genoeg tijd heeft voor iedereen.

Paardrijclubs in de buurt van Annecy

Er zijn verschillende maneges in de buurt van Annecy. Wij stellen u voor om de faciliteiten in de buurt van Annecy te ontdekken.

De manege van Annecy

La cravache d'AnnecyDit is de historische club van Annecy. Het was vroeger gevestigd in het centrum van Annecy in de voormalige Haras Nationaux. Nu is ze gevestigd in Vovray, een wijk op het platteland, dicht bij talrijke paden voor wandelingen en trektochten in het bos en de velden. Het is aangesloten bij de Franse Ruiterbond en heeft de labels: Franse Rijschool, Franse Paardenclub en Franse Ponyclub. De manege biedt verschillende activiteiten aan: initiatie, verbetering, competitie, federale examens, wekelijkse cursussen en paardenpension.

De voorzieningen zijn compleet:

 • Een stal met 40 boxen
 • Een manege van 65 bij 29 meter.
 • Een arena van 40 bij 20 meter
 • Een ronde pen
 • Garderobes, clubhuis en trainingsruimte, een grote parkeerplaats.

Wij bevelen deze club aan vanwege de kwaliteit van het onderwijs en de zeer goede uitrusting.

Contact: Centre équestre du Moulin Rouge, “La Cravache d’Annecy”, 150 Route de Vovray, 74000 Annecy. Tel: 04 50 45 32 38.

De stallen van Rampignon

Les écuries du RampignonDeze manege ligt aan de voet van de Mont Veyrier in Annecy-le-Vieux, op 10 minuten van Annecy. De sfeer is vriendelijk en ontspannen. Ruiters zijn welkom vanaf 4 jaar, van beginners tot concurrenten. Er worden lessen aangeboden, evenals trainingen gedurende meerdere dagen tijdens de vakantie. De nabijheid van de bergen maakt hoogwaardige ritten te paard of per pony mogelijk.

De faciliteiten zijn van hoge kwaliteit:

 • Een overdekte stal met 45 boxen en een buitenstal met 5 boxen.
 • Een arena van 40 bij 20 meter.
 • Twee maneges: 70 bij 50 meter en 40 bij 22 meter.
 • Een handelsstal met 9 boxen.

Contact: Écuries du Rampignon, 7b allée Charles Peguy, 74940 Annecy-le-Vieux.

La Cavale

La Cavale de SévrierDeze club is gevestigd in Sevrier, een klein stadje aan de rand van Annecy, aan de oevers van het meer van Annecy. Er worden lessen aangeboden in baby pony vanaf 3 jaar, in pony voor 5 tot 9 jaar, in dubbele pony voor tieners en paarden voor alle niveaus. Er worden dagelijks ritten in het naburige Bauges-massief georganiseerd, evenals ritten van 2 uur. Kinderen kunnen ook hun verjaardag komen vieren. Originele, tweedaagse tochten met bivak zijn mogelijk.

Contact: La Cavale,

De ponyclub van Chavanod

Le Poney Club de ChavanodDeze ponyclub ligt in de gemeente Chavanod, op 15 minuten van Annecy, dicht bij het Château de Montrottier. Er worden verschillende activiteiten aangeboden zoals springen, laserpony, ponyspelen en baby pony vanaf 2 jaar. Er worden cursussen gegeven en opleidingen naargelang het niveau.

Sommige cursussen, vooral die voor volwassenen en gevorderden, duren 1,5 uur. Het is de enige club rond Annecy die deze rijtijd aanbiedt en waarin de voorbereidingstijd van de paarden niet is inbegrepen.

Deuitrusting van demanege:

 • Twee stallen
 • Een manege
 • Een manege

Contact: Poney Club de Chavanod, 351 Route Côte la Dame, 74650 Chavanod.

De stallen van Chevaline

Les écuries de ChevalineDeze manege werd opgericht in een landbouwbedrijf. Het biedt paardrijtochten om de vlaktes en bossen van de gemeente Chevaline te ontdekken. Gelegen aan de voet van de Charbon, bieden de ritten een prachtig uitzicht op het meer. De paarden kunnen zich verfrissen in de rivieren Ire en Eau Morte.

Prijs: van 25 tot 50 € per rit.Contact: Les écuries de Chevaline, 876 route de la Combe d’Ire, 74210 Chevaline.

Meer informatie op : Sportactiviteiten in Annecy

Videopresentatie van de faciliteiten van de club: La cravache d’Annecy