Kermis in Annecy

Voor jong en oud is de kermis een niet te missen moment van vreugde. Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt om samen met uw familie en vrienden van deze leuke momenten te genieten.

Geniet van de attracties en de appels der liefde

Elk jaar is de kermis van Saint-André verbonden met de kermis van Annecy. De kalender is altijd hetzelfde, het Fête Foraine opent in de laatste week van november en sluit aan het eind van de eerste week van december.

Dit evenement vindt plaats op de Place des Romains, op 10 minuten loopafstand van het Courier-centrum. Voorheen stond dit festival voor het meer, op de parkeerplaats van de prefectuur, naast het Bonlieu-theater.

Het festival biedt meer dan 50 verschillende attracties waaronder attracties zoals de legendarische Rapid Troika (door de plaatselijke bevolking bijgenaamd de rups), doolhoven, spooktreinen, botsauto’s, 5D-bioscoopervaringen.

Elk jaar zijn er nieuwe attracties, waarmee bezoekers nieuwe concepten kunnen ontdekken. De kermis is ook marshmallows, pannenkoeken, wafels, toffee-appels en barba papa, die elk jaar een unieke smaak opleveren.

U kunt ook uw schietvaardigheid en uw geluk testen bij kansspelen. De jongsten worden niet vergeten met het eendenvissen, waarbij je elke keer dat je speelt wint.

Praktische informatie

Vanwege het grote aantal bezoekers is het raadzaam om te voet of met het openbaar vervoer te komen. Parkeren is mogelijk in de omgeving.

Het adres: Place de Romains, 74000 Annecy. Op zaterdagen en de tweede woensdag zijn sommige attracties voor de helft van de prijs en krijgen scholen kaarten voor kinderen voor de helft van de prijs.

De editie van 2022

Het Fête Foraine keert terug naar Annecy van 26 november tot 11 december. Dit jaar krijgen de inwoners van Annecy drie nieuwe attracties aangeboden: de High Energy, het Jungle Book en de Turbo Jump. Ook de Spooktrein en de Octopus Koning Monster komen terug. De dienstregeling is nog niet bekendgemaakt en zal waarschijnlijk worden aangepast in verband met de energiesituatie.

Eerdere edities

De editie van 2021

Het tijdschema zal afhangen van de beperkingen in verband met de gezondheidscrisis, met een waarschijnlijke opening van alle dagen van 14 tot 22 uur. De Annecy Fair van 2021 heeft wel plaatsgevonden, ondanks de gezondheidsbeperkingen.

De editie 2020

In 2020 werd dit evenement afgelast vanwege de gezondheidscrisis: Fête Foraine 2020 in Annecy.