Frangy

Frangy is een gemeente in de Haute-Savoie, gelegen tussen Annecy en Bellegarde. Ze telt 2.086 inwoners en heeft een oppervlakte van 10 km².

Geschiedenis en erfgoed

Frangy en Haute-SavoieAl in het neolithicum hebben archeologen plaatsen ontdekt die getuigen van menselijke aanwezigheid. De Romeinse bezetting gaf het de naam Frengiacum, die in de 12e eeuw wordt gevonden. De stad werd in 1590 afgebrand door de Genuezen. Het kwam weer op gang in de 17e eeuw met de bouw van een brug over de Usses.

Er ontstonden winkels en talrijke cabarets. Bij de val van Napoleon werd de stad Sardijns. Het werd weer Frans toen Savoye bij Frankrijk werd gevoegd.

Verschillende erfgoedsites zijn een bezoek waard.

De Barbanaz waterval

La cascade de Barbanaz à FrangyDe waterval is een beroemde canyoning site. Toegang: ga na Frangy naar Malpas en vervolgens naar de nieuwe brug over de Fornant. U ontdekt een prachtige waterval van meer dan vijftig meter hoog.

De oude brug onder de nieuwe is ook opmerkelijk door zijn architectuur.

De Grote Brug

Le Grand Pont à FrangyDit stenen bouwwerk werd gebouwd in de 17e eeuw. Hij was voorzien van een douanehut. Met de opening van de rondweg van Frangy wordt deze brug gebruikt door wandelaars op de route naar Santiago de Compostela. En het is ook een oversteekplaats in de Grande Traversée des Alpes met de mountainbike.

De boerderij van Bel-Air

La ferme de Bel-Air à FrangyDe boerderij is geklasseerd als Historisch Monument. Ze verkoopt natuurlijke landbouwproducten, gegarandeerd zonder GGO’s. Het gebouw werd gebouwd tussen de 15e en de 19e eeuw.

Het is een opmerkelijke getuigenis van de wijnindustrie in de Savoie. Links kan men een duiventil bewonderen. Ten noorden van de woning bevindt zich een broodoven.

  • Het kasteel van Collonges in het gehucht Collonges-le-Bas.
  • Het kasteel van Bastian, een versterkte woning uit de 17e eeuw, gelegen in het centrum van de stad.
  • De kerk Saint-Aquilin, in Sardijnse neoklassieke stijl.

Op gastronomisch gebied produceert Frangy een witte wijn genaamd“La Roussette” en een chocolade genaamd “La Tome de Frangy”.

Beste hotels

Afhankelijk van uw budget hebben wij vijf hotels bij Frangy geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede beoordelingen van klanten hebben:

Domaine de la Caille

Dit prachtige landgoed biedt een restaurant, roomservice en een buitenzwembad. Kinderen zullen genieten van de grote speeltuin. Privéparkeergelegenheid is gratis. De accommodatie ligt dicht bij Frangy. U kunt gemakkelijk Annecy bezoeken en het meer bezoeken.

Vanaf 74 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Les Rochers Blancs

Dit hotel ligt in La Balme-de-Sillingy en bestaat uit 2 gebouwen. In de zomer kunt u genieten van het grote zwembad. Het restaurant serveert uitstekende gerechten. In de buurt kunt u de Jardins Secrets de Vaux en de Gorges du Fier bezoeken.

De prijzen beginnen bij 74 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

The Originals City, Hotel Annecy Aéroport

Dit hotel in La Balme-de-Sillingy ligt dicht bij Frangy en biedt functionele kamers met een bureau. Er wordt een dienblad verstrekt en er zijn warme dranken beschikbaar om te bereiden. Met de auto ontdekt u Annecy in 15 minuten.

De tarieven beginnen bij € 66 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel F1 Annecy Argonay

Dit budgethotel biedt een all-you-can-eat ontbijtbuffet. Sommige kamers zijn geschikt voor gezinnen. Ideaal om het kleine Venetië van de Alpen en wintersportplaatsen als La Clusaz en Le Grand-Bornand te ontdekken.

Vanaf €35 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Terrassen

Dit hotel ligt vlak bij het treinstation van Annecy, in het stadscentrum, dicht bij het winkelcentrum Courrier. Het beschikt over een tuin, mooie en lichte kamers en een restaurant. Het hotel heeft het label Logis de France.

De prijzen beginnen bij €105 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Culturele en sportfaciliteiten

Culturele voorzieningen

Frangy biedt :

  • Een associatieve muziekschool met 140 leerlingen, twee orkesten en een kinderkoor.
  • De sociaal-culturele zaal Jean XXIII.
  • De bioscoop die elke vrijdagavond aanwezig is.
  • De gemeentelijke bibliotheek.

Sportfaciliteiten

De gemeente beschikt over een zwembad op zes kilometer van het centrum, een tennisclub, een volleybalveld, een voetbalveld en een petanquebaan. Er zijn veel paden om te mountainbiken en te wandelen (GR 65).

Onderwijs

Kinderen kunnen zich inschrijven bij de kleuter- en basisscholen van Frangy-Musièges. Het middelbaar onderwijs wordt verzorgd door de openbare hogeschool van Les Usses, gelegen 375 rue du Stade, 74270 Frangy. Het schoolvervoer wordt georganiseerd door de gemeente Usses en Rhône.

Markt in Frangy

Marché à FrangyDe wekelijkse markt in deze gemeente bij Annecy wordt gehouden op woensdagochtend in de rue de la Poste.

U vindt er levensmiddelen, kleding, woninginrichting, bloemen en planten.

Stadhuis

Adres : 19 rue du Grand Pont, 74270 FrangyTel : 04.50.44.75.96 Officiële website : www.frangy.fr