Glagla Race: de winter peddelwedstrijd op het meer van Annecy

De Glagla Race is een peddelwedstrijd die in januari plaatsvindt op het meer van Annecy. Deze ongewone race trekt elke winter meer dan 700 deelnemers. Het is ook een etappe in de Alpine Lakes Tour.

De Glagla Race, een ongewone peddelwedstrijd in Annecy

De Glagla Race is een peddelwedstrijd die elk jaar in januari op het meer van Annecy wordt gehouden. Gedurende drie dagen komen meer dan 700 liefhebbers van stand-up paddle uit 25 verschillende landen bijeen. Het vertrek is vanuit de baai van Talloires. Over het algemeen is de vrijdag gereserveerd voor animaties, conferenties en peddel yoga. Op zaterdag vinden de wedstrijden plaats. Zondag is een reservedag voor het geval het weer de dag ervoor niet goed is.

© B. Mouren

1 evenement, 5 races

Tijdens de Glagla Race vinden verschillende races plaats. Het zijn er vijf:

  • De lange afstand. De deelnemers moeten 15 kilometer afleggen op het meer van Annecy.

  • De korte afstand. Deze is 6,5 kilometer lang.

  • De zeer korte afstand. Dit evenement van 3 kilometer is toegankelijk voor alle niveaus.

  • Het technische parcours. Dit parcours vereist 4 runs en 3 landingen.

  • De drakenrace. Deze vrije race wordt gedaan in vieren en over 800 meter.

De Alpine Lakes Tour

De Alpine Lakes Tour is een wedstrijd in verschillende etappes. De wedstrijden vinden plaats op het meer van Annecy, het meer van Genève en het meer van Bourget, maar ook op kleinere meren zoals Tignes. In 2013 kregen de deelnemers zelfs de kans om te strijden op het meer van Confins, nabij La Clusaz.

Sommige wedstrijden zijn voorbehouden aan ervaren atleten, andere zijn toegankelijk voor iedereen. Er worden zelfs wedstrijden voor kinderen georganiseerd. Het is echter niet nodig om aan alle wedstrijden deel te nemen. U kunt kiezen voor de ene etappe boven de andere, afhankelijk van uw voorkeur en beschikbaarheid.

Praktische informatie om van het evenement te genieten

Als je geen peddel hebt of als je die niet kunt vervoeren naar Talloires, maar je wilt toch deelnemen aan de Glagla Race, zijn er oplossingen. Als het moeilijk kan zijn om een verhuurbedrijf te vinden dat op dit moment open is, heeft de organisatie van het evenement aan alles gedacht. Een verhuurservice wordt direct ter plaatse aangeboden. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd. Het is ook mogelijk om vóór de race mee te trainen.

Routebeschrijving naar de Glagla Race

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij de Glagla Race te komen. De auto, bijvoorbeeld. Aarzel niet om te carpoolen, vooral als u deelnemers aan de race kent. Een andere optie is om de trein naar Annecy te nemen en de reis af te maken per taxi of openbaar vervoer. De buslijn 60 vertrekt vanaf het busstation en bedient verschillende punten in Talloires.

Waar verblijf je in de buurt van Talloires voor de Glagla Race?

Als je je accommodatie voor de Glagla Race nog niet hebt geboekt, is er nog tijd om dat te doen. Wij stellen u voor om enkele accommodaties in de buurt van Talloires en de start van de wedstrijd te ontdekken.

Hotel Le Mouton Bleu

hotel le mouton bleu talloires

Het hotel Le Mouton Bleu is gelegen aan 70 chemin de la Ruaz, in Talloires. De accommodatie biedt privéparkeergelegenheid, evenals een hot tub, een sauna en een spa. Vanuit Le Mouton Bleu heeft u rechtstreeks toegang tot het meer.

Prijzenbeginnen bij 144€ per maand.

Zie beschikbaarheid

Hotel Du Lac

hotel du lac talloires

Het Hotel du Lac ligt in de rue André Theuriet. Het ligt op slechts 100 meter van het meer van Annecy. Er is parkeergelegenheid voor gasten. Sommige kamers hebben een balkon.

De prijzenbeginnen bij 147€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Beau Site

hotel beau site talloires

Hotel Beau Site ligt aan 11 rue André Theuriet. Het hotel is in 2016 volledig gerenoveerd en de kamers zijn modern ingericht. Een spa en een wellnesscentrum staan ter beschikking van de gasten.

De prijzenbeginnen bij 204€ per maand.

Zie beschikbaarheid

Domaine des Écuries

domaine des écuries talloires

Le Domaine des Écuries biedt verschillende gemeubileerde appartementen te huur aan. Ze hebben allemaal een terras en de keukens zijn volledig uitgerust. De accommodatie bevindt zich op 305 chemin des Gouttes.

De prijzenbeginnen bij 110€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

De editie 2023

glagla race 2023 affiche

De editie 2023 van de Glagla Race wordt gehouden van 20 tot en met 22 januari. De inschrijving is al geopend. Zoals elk jaar zullen de wedstrijden op zaterdag plaatsvinden. Bij slecht weer worden ze verplaatst naar zondag.