High Five Festival: het ski-evenement in Annecy

Al meer dan 10 jaar organiseert Annecy een niet te missen ski-evenement. Het High Five Festival is het niet te missen evenement voorafgaand aan het seizoen. Het biedt het publiek niet alleen een breed scala aan films, maar ook de gelegenheid om internationale atleten te ontmoeten.

Het High Five Festival, een ontmoetingsplaats voor skiërs

Als er één evenement is dat skiërs in de Haute-Savoie en elders voor geen goud willen missen, dan is het wel het High Five Festival. De vele films in de Pathé-bioscoop in Annecy geven een voorproefje van het komende seizoen, terwijl in het merkendorp talrijke prijzen kunnen worden gewonnen en materiaal voor de winter kan worden gevonden.

De headliners op het rendez-vous

De High Five is ook een gelegenheid om een weekend lang professionele skiërs te ontmoeten en na te denken over het boeken van een skivakantie voor de februarivakantie. De handtekeningensessies volgen elkaar op en u zult zeker enkele Olympische medaillewinnaars kunnen ontmoeten, zoals Kévin Rolland en Martin Fourcade of de tweevoudig wereldkampioene reuzenslalom Tessa Worley. Het komt erop aan uw ogen open te houden, of u nu in het merkendorp bent, in een bioscoop of ‘s avonds. Wij raden u daarom aan een notitieboekje en een pen mee te nemen of uw helm niet te vergeten als u deze wilt laten signeren.

Het High Five Festival in cijfers

Sinds de oprichting in 2010 is het High Five Festival niet gestopt met groeien. Vandaag worden er ongeveer 600 bioscooptickets verkocht en zijn er 850 professionals uit de industrie aanwezig in Annecy tijdens het eerste weekend van oktober. Er worden elk jaar meer dan 25.000 festivalgangers verwacht en meer dan 3.500 mensen wonen de feestjes bij. Wat de masterclassstudenten betreft: dat zijn er 200.

Geniet van het evenement dankzij de praktische informatie

De deuren van het High Five Festival gaan vrijdag om 12 uur open. Op zaterdag en zondag is de toegang mogelijk vanaf 10 uur. De festiviteiten vinden plaats op drie hoofdlocaties:

Gedurende het hele weekend worden tal van activiteiten voorgesteld. En hoewel het mogelijk is om High Five World en het High Five Street Food Festival met uw hond te betreden, raden wij u aan uw hond niet mee te nemen als u er het beste van wilt maken.

Toegang tot het High Five Festival

We zouden je zeggen dat je naar Annecy moet gaan per sledehond of langlaufski, maar de sneeuw heeft besloten dat het nog te vroeg is om zich te laten zien. Wees gerust, er zijn alternatieven voor deze opties. Met de fiets bijvoorbeeld kunt u de files in het centrum vermijden en hoeft u niet lang naar een parkeerplaats te zoeken. De trein is een andere oplossing waarmee u met een gerust hart van Annecy en de oude binnenstad kunt genieten. En als u met vrienden komt, kan carpoolen een goed alternatief zijn. U kunt de dag verlengen door feesten bij te wonen.

Waar overnachten in Annecy voor het High Five Festival?

De ideale plek om te verblijven als je naar het High Five Festival gaat, is in de directe omgeving van het evenement. Zo hoeft u de auto niet te nemen en kunt u optimaal profiteren van de avonden die tijdens dit weekend in het teken van het skiën worden georganiseerd.

HI France Jeugdherberg

auberge de jeunesse annecy

HI France Youth Hostel ligt op minder dan een kilometer van het Château d’Annecy. U kunt gemakkelijk naar het skifestival lopen. Het terras biedt ook een mooi uitzicht op het meer.

Vanaf 117 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Allobroges Park Hotel

chambre double de l'hotel allobroge park hotel annecy

Dit 3-sterrenhotel ligt in het stadscentrum van Annecy. Het heeft een parkeerplaats en de receptie is de hele dag geopend. Dit is een positief punt, want u kunt op elk gewenst moment terugkeren.

Vanaf 140 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel de Savoie Annecy

chambre double de l'hôtel de savoie annecy

Hôtel de Savoie ligt in het hart van de oude stad, in een gebouw uit de 17e eeuw. Het ligt op minder dan 100 meter van het meer van Annecy en biedt gemakkelijke toegang tot de Pâquier, de bioscoop en hetImpérial-strand.

Vanaf 125 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Vorige edities

De editie van 2022

affiche 2022 du high five festival annecy

Deeditie 2022 van het High Five Festival vindt plaats van 30 september tot en met 02 oktober. Dit jaar zal het evenement gebaseerd zijn op 5 universums, verspreid tussen de Pathé-bioscoop, de Pâquier en het Impérial Palace. Een grote nieuwigheid is dat het skifestival zich richt op de 4 seizoenen, met nieuwe sporten zoals mountainbiken, trail running en paragliding in de projecties.

De editie van 2021

affiche high five festival 2021

Deeditie 2021 van de High Five was de gelegenheid om de 10e verjaardag van het evenement te vieren. Dit jubileum was oorspronkelijk gepland voor 2020. Zoals elk jaar werden er free-ski films vertoond in de Pathé bioscoop. In de tuinen van het Impérial Palace werd ook een reuzenscherm geïnstalleerd, evenals 150 ligstoelen.

De editie van 2020

high five 2020 annulation

Door de gezondheidscrisis werd de High Five van 2020 afgelast. Het evenement, dat gewoonlijk het begin van het winterseizoen markeert, is uitgesteld tot 2021. Dit is een grote klap voor het agentschap Like That, dat de afgelopen 10 jaar de High Five organiseerde. Maar met de epidemie was het niet mogelijk om de duizenden festivalgangers te beschermen. De verjaardag van het festival is daarom uitgesteld tot 2021.