Kanoën en kajakken op het meer van Annecy

Het meer van Annecy is vaak een vrij rustig water, met ongerepte natuurgebieden zoals de prachtige rietvelden. Kajakken is een ideale sport om de rijkdom van de oevers en de zeebodem te ontdekken.

Ontdek de fauna van het meer van Annecy

Kayak lac d'AnnecyMet deze oude sport kunnen zowel toeristen als inwoners het meer bevaren zonder lessen te volgen. U hoeft alleen maar te weten hoe u moet zwemmen, in de kajak te stappen, te peddelen en u kunt vertrekken.

Voor beginners is het raadzaam de kustlijn te volgen en niet verder te gaan dan de gele boeien. Zo bent u in een rustig gebied waar motorboten langzaam moeten varen. Door rustig en langzaam te varen, kunt u veel vissen zien zoals baars en baars die aan de oever van het meer van Annecy aanwezig zijn. Bij de havens en rietvelden zijn vogels te zien. U kunt de groenhals eend, de meerkoet (meestal waterhoen genoemd) en de zwaan tegenkomen.

Wildwaterkajakken op de rivieren rond Annecy

Kayak sur le ChéranDe kajakclubs van Annecy beschikken over twee natuurlijke en opmerkelijke speelplaatsen voor de beoefening van deze sport: de Fier en de Chéran. Net als een skipiste kunt u veel van de rivieren in onze bergen afdalen. Deze beoefening vereist een goede kennis van de meteorologische en hydrologische omstandigheden vóór een uitstapje. De bergstromen van de Haute-Savoie kunnen bij storm of zware regenval binnen enkele uren van debiet veranderen.

Een partijtje kajakpolo op het meer van Annecy

Kayak Polo plage de l'Impérial AnnecyDeze nieuwe discipline maakt kajakken leuk. De baldrager kan door de tegenpartij worden neergeslagen. De uitdaging is om de bal in een zo kort mogelijke tijd om te draaien. De kajakpoloboten zijn korter om het manoeuvreren te vergemakkelijken. De voorpunten zijn gewatteerd om blessures te voorkomen en de achterkant van de kajak is vlak om een snelle draai te maken. De Annecy Canoe Kayak Club heeft twee teams en houdt een regionaal toernooi op het Impérial strand en trainingen op dinsdag- en donderdagavond om 18.30 uur in de club.

Clubs en verhuur van kanokajaks

Club de Kayak d'AnnecyVoor deze sport moet u bij een club of een bootverhuurbedrijf zijn. De Kano Kajak Club van Annecy is ideaal gelegen bij het strand van Marquisats. Als u in Annecy woont, is lidmaatschap van de club noodzakelijk om aan de verschillende activiteiten te kunnen deelnemen.

En als u hier een paar dagen bent, biedt de club een tijdelijk lidmaatschap dat een paar uur geldig is. Het materiaal wordt ter beschikking gesteld door de sportstructuur en u krijgt advies van het personeel vlak voor uw vertrek.

Inschrijven kan vanaf begin juli.

De club biedt ook zomercursussen voor kinderen van 7 tot 14 jaar, een ideale manier om zelfstandig te worden en vooruitgang te boeken in de beoefening van deze sport.

U kunt ook een kajak huren op het meer, maar vreemd genoeg moet u daarvoor naar campings en fietsverhuurbedrijven.

De aangeboden boten zijn kajaks met drie zitplaatsen: twee volwassenen en een kind. Vergeet niet uw persoonlijke bezittingen (papieren, geld en telefoon) droog te houden in de daarvoor bestemde bak.

De prijzen zijn bescheiden, 10 € voor een uur.

Om veiligheidsredenen zijn zwemvesten verplicht.

Vergeet niet iets te drinken, zonnecrème (want de zon is erg sterk bij het golven) en iets om je om te kleden bij terugkeer.

Bij harde wind moet u snel terug naar de wal, want met een kajak kunt u vrij ver afdrijven.

Hier zijn een paar kanoclubs waar u onder liefhebbers kunt oefenen:

  • Canoë kajak club d’Annecy: Base Nautique des Marquisats, 33 rue des Marquisats, 74000 ANNECY – Tel : 04 50 45 03 98
  • Canoë Kayak Club de Sevrier : Jachthavenbasis, Route du Port, 74 320 Sévrier – Tel : 04 50 52 40 04
  • UNCA-Voile: 29 avenue du Petit Port, 74940 Annecy-le-Vieux – Tel : 06 78 35 83 42
  • Club Nautique de Doussard: 120 route de la Plage, 74210 Doussard – Tel : 04 50 44 81 45

U kunt ook proberen teroeien, een soortgelijke watersport. Er zijn vele clubs waar u kunt oefenen naargelang uw niveau, van initiatie tot competitie.

Video van kanowedstrijden op het meer van Annecy