Karten Annecy

Karten is een mechanische sport die voor iedereen toegankelijk is. De initiatie is snel en u zult snel vooruitgang boeken om uw vrienden uit te dagen. Wij geven u enkele rijtips en ontdekken vervolgens de kartcircuits in de buurt van Annecy.

Karting: tips om goed te rijden

Karten is een vrijetijdsbesteding maar ook een mechanische sport. U kunt het zonder bijzondere kennis beoefenen, maar met wat advies kunt u zich goed positioneren om te proberen de races te winnen.

  • Volg een goede racelijn: U moet uw snelheid verminderen voordat u de bocht ingaat en weer gas geven net voordat u de bocht uitkomt.
  • Raak de rand van de baan niet: Het is beter om je tempo te verlagen dan een richel te raken die je kostbare seconden kost. Permanent sprinten is niet de juiste oplossing, u moet uw tijd optimaliseren.
  • Remmen: Het is beter om zachtjes te remmen om de kart niet te veel af te remmen, en te hard remmen kan ervoor zorgen dat u de controle over de auto verliest.
  • Beheers de koppeling: Zo kunt u de acceleratie voor thermische karts en het remmen aanpassen door sneller te schakelen.
  • Goede positie in de kart: Door uw lichaamsmassa correct te positioneren, plaatst u uw gewicht aan de buitenkant van de bocht om de grip te verbeteren. Als u te gemakkelijk slipt, moet u terugschakelen om uw gewicht in evenwicht te brengen. Het is essentieel om uw lichaam te ontspannen om te voorkomen dat u zich aanspant en de hele rit vasthoudt.
  • Kijk en luister: Leer het traject van de rijders voor je te lezen, vraag de instructeurs op het centrum om advies, zij zijn vaak FFSA-gediplomeerd en dus zeer ervaren.

Kartingbanen in de buurt van Annecy

Er zijn drie grote kartingcircuits in de buurt van Annecy: rondleiding langs de circuits!

Rumilly Karting

Karting de RumillyGelegen in het recreatiecentrum van Rumilly, op 20 minuten van Annecy, net voor Aix-les-Bains, biedt dit centrum twee circuits: 550 m en 1 150 m. De baan van 550 m is uitgerust met karts van 160 cc en 270 cc. De grote baan heeft karts van 270 cc en 14 pk. De minimumleeftijd is 7 jaar voor de 160 cc met een minimumlengte van 130 cm. Verschillende formules zijn beschikbaar om groepen te ontvangen voor een verjaardag, een uitdaging of een rijcursus. Rijschool Charles Germain is drie keer uitgeroepen tot“Beste rijschool van Frankrijk“. Hij is aangesloten bij de FFSA Karting.

Voor bedrijven organiseert de kartschool Rumilly seminars en teambuilding met een grote ontvangstcapaciteit: vloot van 100 karts, douches, kleedkamers, vergaderzalen en cateringfaciliteiten.

Adres: Base de loisirs de Rumilly, 74150 Rumilly. Open van woensdag tot zondag, van 9 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur, en 7 dagen per week tijdens de schoolvakanties, behalve in de winter.

Het kartpark van Thônes

Le Kart Parc de ThônesHet circuit ligt net buiten Thônes, op de weg naar La Clusaz, op 20 minuten van Annecy. Het circuit bestaat uit een lus van 876 m in het Aravis-gebergte. De prijzen zijn glijdend, kinderen zijn welkom vanaf 10 jaar. Stag- en vrijgezellenfeesten, verjaardagen en alle groepen zijn welkom. Een verfrissingsbar is beschikbaar.

Adres: Lieu dit La Cour, 74230 Thônes.

Urban Kart’in

Urban Kart'in de la Roche-sur-ForonDeze kartsite is 100% elektrisch, overdekt met een baan van 350 m met een brug en een tunnel. Het ligt in de gemeente La Roche-sur-Foron, op 20 minuten van Annecy en biedt 18 karts voor volwassenen en 6 karts voor kinderen. De kracht van het elektrische voertuig is voelbaar vanaf de eerste acceleratie en u kunt een boost van 30 seconden inschakelen om de prestaties van het voertuig te verhogen. Kinderen zijn welkom vanaf 7 jaar. De karts bieden 4 snelheidsniveaus, afhankelijk van uw ervaring en verwachtingen. Voor gezinnen en groepen organiseert een receptiebar van 230 m² met airconditioning warme en koude buffetten en aperitieven na de Grand Prix. Bedrijven beschikken over een vergaderzaal en het complex kan worden geprivatiseerd.

Adres: 389 rue Ingénieur Sansoube, 74800 La Roche-sur-Foron.

De verschillende categorieën van kartingwedstrijd

Deze sport is zeer gestructureerd en maakt het mogelijk om naargelang uw niveau vooruitgang te boeken in de volgende categorieën:

  • De 5 internationale categorieën die voorbehouden zijn aan ervaren rijders.
  • De 5 federale categorieën: mini-kart (van 7 tot 9 jaar), minimes (van 10 tot 12 jaar), cadetten (van 12 tot 14 jaar), Nationale (vanaf 15 jaar) en KZ125.
  • De niet-federale categorieën, die wedstrijden zijn van de merken en kartprofessionals: Rotax, Formula FFSA en X30.

Video van de bijeenkomst van de Franse kartscholen in Rumilly

Wij wensen u mooie races toe.