De adelaars van het meer van Genève

Tijdens uw vakantie in de buurt van Annecy kunt u het leven van roofvogels ontdekken door de grootste volière ter wereld binnen te gaan. Een ideaal uitstapje voor alle liefhebbers van natuur en open ruimte.

Ontdek de grootste volière ter wereld

Ontdek een van de grootste parken in Europa gewijd aan roofvogels met de grootste volière ter wereld, “Land of Eagles”. U kunt zich binnen verplaatsen en meer dan 60 roofvogels bewegen vrij rond op 18.000 m².

In een tweede volière, “La Lagune”, kunt u binnen eten.

Sinds de opening heeft de site bijgedragen aan het behoud van de vogels en sinds de opening hebben al meer dan dertig soorten gebroed.

Drie roofvogelshows in Sciez bij Thonon-les-Bains

Naast het bezoek aan de volières kunt u vier shows van hoge kwaliteit bijwonen in een speciale ruimte, het Eagle Stadium. Het biedt 1.000 zitplaatsen, waarvan 400 in de schaduw, in een omgeving met grote bomen, twee watervallen en 400 meter wandelpad. Er zijn ook picknickplaatsen, toiletten en ruimtes voor gehandicapten.

De vier shows die u niet mag missen:

Valkenjacht van de Koningen

In de historische traditie van middeleeuwse maatschappijen traint de mens paarden en adelaars om samen te werken om prooien te vangen. Dit is een zeldzame en spannende show van hippische valkerij die u kunt bekijken. Duur: 20 minuten.

De vogels van het meer van Genève

In de grote volière Terre des Aigles ontdekt u watervogels die water nodig hebben om zich te voeden. Ze vissen of voeden zich met planten uit het meer. Hun vistechnieken verschillen sterk van soort tot soort. U kunt groenneuten, zilverreigers, ooievaars en grote aalscholvers zien. Duur 20 minuten.

Heren van de lucht

Dit is de grote show van de adelaars van Genève, tientallen roofvogels vliegen recht boven de toeschouwers en zorgen voor unieke sensaties. U kunt onder de indruk zijn van de grote spanwijdte van deze vogels. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de meeste van hen bedreigd worden door menselijke activiteiten en dat hun habitat behouden moet blijven. Duur 40 minuten.

Praktische informatie en activiteiten voor kinderen

Voor kinderen worden verschillende activiteiten aangeboden:

  • Opblaasbare speeltuinen: zeer populair bij jongeren, kastelen en opblaasbare glijbanen.
  • De educatieve tentoonstelling : dit is een beschutte tentoonstelling waarin wordt uitgelegd waarom roofvogels noodzakelijk zijn voor het ecosysteem. Er wordt informatie gegeven over het zien en horen van vogels.
  • De konijnenkoepel: in deze ruimte kunnen de kleintjes konijnen aaien in een speciale ruimte.
  • Het huis van de kleine veren: hier zijn jonge broedsels van roofvogels te zien.

Praktische informatie

Openingstijden: van 27/06 tot 13/09/2020 van 10 tot 18 uurAdres: Domaine de Guidou, Route du Moulin de la Glacière, 74140 Sciez Prijzen: volwassenen 15 € en kinderen 12 €.