Sleeën rond Annecy

Rodelen is een wintersport, maar ook een zomersport met zomersleeën, geschikt voor gezinnen. Het is vaak gratis en toegankelijk op enkele kilometers van Annecy. Wij adviseren u om de beste rodelbanen te vinden en optimaal te genieten vande winter in Annecy.

De rodelbanen

De ideale berg om te sleeën in de buurt van Annecy is ongetwijfeld de Semnoz. Afhankelijk van of u rechtstreeks naar de top gaat of halverwege naar Les Puisots, duurt het tussen de 15 en 25 minuten om de rodelbanen te bereiken. In Semnoz zijn er twee rodelbanen:

Les Puisots

Deze plaats is zeer aangenaam, gelegen op 15 minuten van Annecy en zeer zonnig. De onderkant van de afdaling eindigt op het vlakke, wat het mogelijk maakt om de afdalingen te beveiligen. U kunt gemakkelijk een hapje eten of picknicken op deze grote natuurlijke esplanade.

Het bos aan de top van de helling stelt u in staat te wandelen in het wit van de natuur. U kunt de sporen van wilde dieren op de piste volgen. U kunt parkeren op de parkeerplaats van Puisots en langs de bosweg. Het enige nadeel is dat het gebrek aan sneeuw vaak voorkomt door de opwarming van de aarde.

Het skigebied van Semnoz

Het skigebied van Semnoz, het dichtst bij Annecy, met zijn rodelbanen, is volledig veilig met netten. Een gratis transportband bespaart u de moeite om terug naar boven te lopen. In de buurt van het langlaufchalet vindt u tafels om te eten en een grote parkeerplaats om te parkeren. Het terrein ligt dicht bij het langlaufchalet. U kunt daarna een boswandeling maken.

De camping Col de la Forclaz

Aan de voet van dit kleine familieskigebied boven Talloires-Montmin wordt een mooie rodelbaan voorgesteld. Het is uitgerust met een net en toiletten in de buurt. Als u iets verder het Bauges of Aravis gebergte ingaat, naar La Clusaz, Grand-Bornand of Plateau des Glières, hebben al deze plaatsen goede rodelbanen.

De Colorado Luge in La Plagne: een must

Met de speciale stoeltjeslift kunt u 1.500 m naar beneden glijden op dit uitzonderlijke parcours voor rodelaars, met als bonus een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. De slee en de helm worden door het resort ter beschikking gesteld.

Prijs: 10 € per afdaling,minimale hoogte: 1,40 m.

Ongewoon: nachtelijke sleeën in Avoriaz

Met uw skipas daalt u ‘s nachts in 45 minuten de 3 500 m lange Crôt-piste af met een hoogteverschil van 700 m. De slee en koplampen zijn aanwezig. U wordt begeleid door een gids van het skioord.

Prijs: 20 € vanaf 16 jaar.

Voorzorgsmaatregelen voor het sleeën

Om ervoor te zorgen dat het sleeën een plezier blijft voor u en uw kinderen, raden wij u aan uw plaats te kiezen met de volgende adviezen in gedachten:

 • De plaats moet goed in de zon liggen zodat u het niet koud krijgt, vooral als het waait of als de sneeuw nat is.
 • De helling moet redelijk zijn, zodat u zelfstandig kunt stoppen.
 • Als de sledebaan eindigt voor een hindernis, moet deze voorzien zijn van netten aan het einde van de baan.
 • Het terrein is aangenamer als men na de afdalingen met de sneeuw kan spelen en een hapje kan eten.
 • Als er veel verkeer is, moet de piste naar de zijkanten worden verplaatst om botsingen met de downhillers te voorkomen.
 • Als de sneeuw begint op te raken, pas dan op voor de rotsen die kunnen schampen.

Uw slee kiezen

Denk bij het kiezen van een slee aan het volgende:

 • De slee moet aangepast zijn aan uw lengte. Als hij te kort is, zitten uw benen aan de buitenkant, wat snel oncomfortabel kan worden.
 • Een eenvoudig remsysteem is nuttig in geval van obstakels of bij het nemen van bochten.
 • Plastic sleeën zijn het goedkoopst en het lichtst.

Zomer sleeën in de buurt van Annecy

Veel wintersportplaatsen hebben een zomerslee-activiteit. Het is een glijsport die geweldige sensaties oplevert door meerdere bochten.

Hoe werkt zomersleeën?

Als er geen sneeuw ligt, is de zomersleebaan gesloten. Hij is gemaakt van metaal of beton. De sleeën zijn uitgerust met lagers en een progressief remsysteem, waardoor het remmen kan worden aangepast aan de bochten en de helling. De automatische lift is in het circuit geïntegreerd. Sommige sleeën hebben twee zitplaatsen en zijn geschikt voor jonge kinderen.

Voorzorgsmaatregelen voor zomersleeën

Enkele eenvoudige regels:

 • Steek uw armen niet uit naar de zijkanten van de slee.
 • Raak de baan niet aan als die van metaal is, want die is heet in de zomer.
 • Niet stoppen en uitstappen voor de finishlijn.
 • Pas je snelheid aan in de bochten.

Waar kun je ‘s zomers sleeën in de buurt van Annecy?

Tijdens het zomerseizoen biedthet skioord Semnoz een zomerrodelbaan van 850 meter. Voor grote emoties zijn de bochten midden tussen de dennenbomen verhoogd. Het parcours omvat twee tunnels en een sprong.

Kinderen van 3 tot 8 jaar moeten worden begeleid.

U kunt het zomersleeën ook iets verder van Annecy beoefenen in de volgende plaatsen:

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in outdooractiviteiten in de Haute-Savoie bieden afdalingen aan in een Snowracer, een sneeuwkart met een grote stoel, een stuur, een rem en drie schaatsen. De activiteit vindt plaats op de hellingen Motte en Plan in La Clusaz en op de 6 km lange meerpiste in Grand Bornand. Het kan ook ‘s nachts met koplampen. De afdalingen worden begeleid door instructeurs. Er zijn ook mogelijkheden om te genieten van een tartiflette of een aperitief met lokale producten(kazen, vleeswaren) na de rodelbaan.

Video van rodelen in het Colorado Park in La Plagne