De kerstmarkt van Annecy

Tijdens de feestdagen is de kerstmarkt van Annecy een must in het Alpenkerstlandschap. In het kleine Venetië van de Alpen bieden talrijke chalets feestelijke producten aan.

De twee kerstmarkten van Annecy

Van de laatste week van november tot de eerste week van januari trekt de stad Annecy haar feestelijke kleren aan door haar inwoners en talrijke bezoekers twee kerstmarkten aan te bieden. In totaal presenteren meer dan 90 exposanten hun producten in 120 houten Savoyaardse chalets.

De eerste markt bevindt zich voor hetstadhuis, quai Vicenza en rue Saint-Maurice, niet ver van de oude gevangenissen. Ze loopt rond de kerk Saint-François-de-Salles. De Alpenchalets presenteren geschenkideeën voor Kerstmis en Savoyaardse culinaire specialiteiten zoals tartiflette en diots met witte wijn. Er worden ook kerstmannen, kerststallen, spelletjes en speelgoed aangeboden. Aangezien deze markt zich bij de ingang van de oude binnenstad van Annecy bevindt, kunt u uw bezoek voortzetten in de oude straatjes uit de middeleeuwen.

De tweede kerstmarkt van Annecy bevindt zich voor het winkelcentrum Courier op de Place François de Menthon. Deze markt, het zogenaamde alpendorp, roept de sfeer op van een wintersportplaats in de Alpen. Talrijke stands in de vorm van chalets presenteren originele creaties van kleding en fantasiejuwelen. s Avonds en tijdens de lunch kunt u genieten van een fondue, oesters of een raclette. Aan het eind van de dag komt het dorp tot leven met een feestelijk muziekprogramma in een guinguettesfeer. Op een kortstondige ijsbaan van 430 m² kunt u leren schaatsen. Er zijn schaatsen te huur en er is een gedeelte gereserveerd voor kleine kinderen.

De kerstmarkt van Annecy

Een stad in feestkleding

Als u Annecy in deze winterperiode ontdekt, kunt u wandelen door de voetgangerszone met zijn vele monumenten: de kerk Saint Maurice, de rue Sainte-Claire, de rivier Thiou die de oude stad doorkruist, de Jardins de l’Europe en de Pont des Amours. De kerstversiering versiert de stad met duizend lichtjes. Op de gevel van het Hôtel de Ville tegenover de kerstmarkt wordt elke avond van 17.00 tot middernacht een licht- en geluidsshow gehouden. Het is een show die gedurende ongeveer twaalf minuten de magie van de eindejaarsfeesten viert.

2016 Annecy kerstmarkt poster

Praktische informatie

Wij raden u aan om te parkeren op de parkeerplaats Bonlieu of de parkeerplaats Courier, gelegen op 200 meter afstand, en de parkeerplaats Hôtel de Ville te vermijden die vaak vol is. De kerstmarkt is geopend van de laatste week van november tot de eerste week van januari, van 11.00 tot 21.00 uur, en tijdens de feestdagen op vrijdag en zaterdag tot 21.30 uur. De toegang tot de markt is gratis.

Vorige edities

De editie van 2022

noel des alpes annecy © Ville d'AnnecyDe kerstmarkt van 2022 vindt plaats van 19 november tot 1 januari 2023 in de omgeving van Annecy. De 150 chalets zullen verspreid staan over 9 locaties, van Annecy tot Seynod via Cran-Gevrier en Meythet.

Dit jaar maken de organisatoren van Noël des Alpes er een erezaak van het milieu te respecteren. Zo worden er drankjes geserveerd in ecokopjes en worden de lichten elke avond, een uur na sluiting van de stands, gedoofd.

De editie van 2021

Of de kerstmarkt in 2021 doorgaat, hangt vooral af van de gezondheidssituatie. Het stadhuis heeft besloten de opzet van de markt te wijzigen door kerstmarkten voor te stellen in alle gedelegeerde gemeenten van de nieuwe gemeente Annecy, met een thema voor elke locatie. De ijsbaan die tegenover Courier op het plein lag, moet in Seynod komen. Op het plein van de Martelaren van de Deportatie achter Bonlieu zal een kerstdorp worden ingericht. Voor de aangeboden producten zal de nadruk liggen op korte circuits en een ecologisch verantwoorde aanpak. Ontdek het programma van de kerstmarkt van 2021 in Annecy, die zal plaatsvinden van 22 november 2021 tot 2 januari 2022.

De editie van 2020

Naar aanleiding van de gezondheidscrisis in verband met de pandemie van het coronavirus is de kerstmarkt van 2020 geannuleerd. Het grote aantal mensen dat door dit evenement werd aangetrokken, was niet verenigbaar met de noodzakelijke sociale maatregelen.