Marquisats strand in Annecy

Het strand van Marquisats ligt aan de uitgang van Annecy in de richting van St Jorioz, Sévrier, Faverges en Albertville, op 500 meter van het stadscentrum. Het is bereikbaar met de bus via lijn 6, een halte bevindt zich recht tegenover het strand.

Geografische ligging

Plage des Marquisats à AnnecyHet strand van Marquisats is een stuk gras dat ongeveer 20 meter breed en 200 meter lang is. Het wordt begrensd door een zandbank van een paar meter waar de kleine Annéciens blij mee zullen zijn! De bodem van het water is bedekt met kiezels. De diepte neemt vrij snel toe. Dit strand is met het strand van Albigny een van de enige vrije stranden van Annecy.

De plus van Annecy-ville.fr:

Dit strand is zeer aangenaam in de zomer, omdat het schaduwrijk is, en dus bijzonder geschikt voor jongeren. Het meer wordt echter snel diep na enkele meters van de oever. De parkeerplaatsen zijn snel verzadigd, wij raden aan om met de bus, de fiets of te voet te komen en ‘s ochtends de voorkeur te geven aan ruimte op het strand. Door de nabijheid van de oude stad van Annecy kunt u tijdens uw bezoek genieten van een lekker ijsje.

Uitrusting van het strand van Marquisats

  • Snackbar in het zomerseizoen
  • Gratis openbare toiletten
  • Gratis parkeren
  • Toezicht tijdens de zomer in juli/augustus van 10 tot 19 uur
  • Drijvende rolstoelen om de toegang tot het water voor personen met beperkte mobiliteit te vergemakkelijken

De omgeving van het strand van Marquisats

Adres: Rue des Marquisats, 74000 Annecy