Martin Fourcade Nordic Festival: het biatlon evenement in Annecy

Sinds enkele jaren wordt de Pâquier voor een weekend omgetoverd tot een uitgestrekt biatlonveld. Op het menu? Verschillende wedstrijden, voor professionele biatleten, volwassenen en kinderen. Het Martin Fourcade Nordic Festival is een unieke gelegenheid om een moment te delen met internationale atleten. Presentatie.

Het Martin Fourcade Nordic Festival, een niet te missen sportevenement

Elk jaar in september ontmoeten internationale biatleten en andere professionele atleten elkaar in Annecy, op de Pâquier, voor het Martin Fourcade Nordic Festival. Zoals de naam al doet vermoeden, is het de vijfvoudig Olympisch kampioen die achter dit evenement staat. Zijn doel? Het Franse publiek een spektakel bieden dat die naam waardig is en hen in staat stellen de allergrootsten te ontmoeten in afwachting van dewinter en de wereldkampioenschappen biatlon in Grand-Bornand.

Enkele cijfers over het evenement

Na drie edities heeft de MFNF zich gevestigd als een onmisbaar evenement aan de oevers van het meer. In twee wedstrijddagen en 6 wedstrijden werden ongeveer 968 ballen afgevuurd door de 60 aanwezige internationale biatleten. Onder hen vinden we Anaïs Chevalier-Bouchet en Justine Braisaz-Bouchet voor de Fransen, Émilien Jacquelin of Quentin Fillon-Maillet voor de mannen. Met andere woorden, de line-up is meer dan aantrekkelijk.

Waar de MFNF zien?

Om van het Martin Fourcade Nordic Festival te genieten, hoeft u niet naar het hart van de Pâquier. U kunt naar de Avenue d’Albigny gaan om de atleten op zaterdag en zondag te zien. En voor wie liever comfortabel op de tribune zit, is het mogelijk om online tickets te reserveren.

Videosamenvatting van de editie 2021

Om uw eetlust op te wekken, bieden wij u een video van de editie 2021 van het Martin Fourcade Nordic Festival.

Praktische informatie om van het evenement te genieten

Het zenuwcentrum van het evenement ligt ongetwijfeld op de Pâquier, waar de start en de finish van de wedstrijden plaatsvinden. Op deze plaats bevindt zich ook het dorp met een 60-tal tenten, drank- en eetkraampjes. Hier worden signeersessies georganiseerd, evenals wedstrijden en biatloninitiaties.

Waar parkeren tijdens het Martin Fourcade Nordic Festival?

Om bij het MFNF te komen, raden wij u aan het openbaar vervoer te gebruiken, te fietsen of te lopen als u in de buurt van het evenement woont. Anders kunt u gebruik maken van de parkeerplaatsen:

De straten bij de middelbare scholen Berthollet en Sommeiller blijven vrij. Hoewel de plaatsen schaars zijn, kan het de moeite waard zijn uw geluk te beproeven.

Waar overnachten in Annecy voor het MFNF?

Als u niet in Annecy woont en speciaal voor het Martin Fourcade Nordic Festival reist, vindt u hier enkele ideeën voor accommodatie in de buurt van de Pâquier.

Hotel Atipik

chambre de l'Atipik Hôtel AnnecyHet Atipik Hotel is een 2-sterrenhotel in het centrum van Annecy. Op slechts 5 minuten van het station en de Pâquier is het de ideale plek voor een sportweekend als dit. Het hotel heeft 25 kamers, allemaal verschillend van elkaar.Vanaf 132 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel du Nord

chambre de l'hôtel du nord AnnecyHet Hotel du Nord ligt ook op 5 minuten van het meer. De kamers zijn voorzien van airconditioning en er is gratis parkeergelegenheid in de buurt.Vanaf € 101 per nacht.

Zie beschikbaarheid

L’Impérial Palace

chambre de l'impérial palace AnnecyHet Impérial Palace is een 4-sterrenhotel aan de oevers van het meer van Annecy. U kunt het MFNF te voet bereiken, langs de Avenue d’Albigny.Vanaf 346 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Campanile Annecy

chambre du campanile centre gare annecyHet 3-sterrenhotel Campanile Annecy Centre Gare verwelkomt u op enkele minuten van het treinstation.Vanaf 147 € per nachtkunt u genieten van het stadscentrum terwijl u het Martin Fourcade Nordic Festival bijwoont.

Zie beschikbaarheid

Vorige edities

De editie van 2022

affiche du Martin Fourcade Nordic FestivalDeeditie 2022 van het Martin Nordic Festival trok ook dit jaar weer veel publiek. Het evenement is een gelegenheid om internationale biatleten hun voorbereiding op het winterseizoen te zien afronden. Het spektakel was er en Martin Fourcade, die rekende op Quentin Fillon-Maillet om voor het spektakel te zorgen, werd goed bediend. De Fransman werd eerste in de massastart voor mannen, de enige overgebleven wedstrijd voor de inwoner van de Jura. Het is nu een uitgemaakte zaak.