Het nationale natuurreservaat aan het eind van het meer van Annecy

Het nationale natuurreservaat van de Bout du Lac d’Annecy is een prachtige wandeling voor alle vakantiegangers die het meer in zijn wilde omgeving willen ontdekken. Wij geven u ons advies om dit unieke natuurgebied te ontdekken.

Ontdek het natuurreservaat van het meer van Annecy

Dit reservaat is het enige natuurgebied dat volledig vrij is van menselijke activiteit rond het meer van Annecy. Het is een waterrijk gebied met twee rivieren, de Ire en de Eau Morte, die in het meer uitmonden. Dit gebied is voornamelijk moerassig, met bossen en weilanden die een rijkdom aan fauna en flora herbergen.

U kunt er een groot aantalvissoorten, padden en bevers bewonderen. Tijdens de wandeling langs de waterlopen kunt u de typische beverhabitat en de door hun tanden gekapte bomen zien. Er kunnen talrijke vogels worden waargenomen, zoals rietgorzen, bonte sprinkhanen, roerdompen en drie kiekendieven.

Omdat het bezoek op gemarkeerde paden plaatsvindt, blijft de flora behouden en kunt u, afhankelijk van het seizoen, de slangentong, de gentiaan en de Zwitserse bosbes bewonderen. Veel vogels zoals de groenhals-eend, de meerkoet en de zwaan nestelen en broeden in deze habitat. Moeilijker te observeren, vele soorten reptielen uit de Haute Savoie zijn aanwezig op het terrein.

De wandeling door het reservaat van het meer van Annecy

Na een ondergroei te hebben doorkruist die in de zomer zeer aangenaam is dankzij de koelte. U loopt in een weide over een pad. Wanneer u aan uw linkerhand een houten hangbrug ziet, gaat u ofwel rechtdoor om de houten loopbruggen te volgen waarmee u het rietland naar het meer kunt oversteken, ofwel gaat u rechtsaf om een klein pad van spoorwegbielzen te volgen dat u een mooie lus laat maken en u vermijdt om via dezelfde weg terug te komen.

Beide routes leiden u naar de middeleeuwse toren van Beauvivier. U kunt naar de tweede verdieping van het gebouw klimmen om het panorama over het einde van het meer van Annecy te bewonderen. De hele route is gemarkeerd met uitleg over de diersporen die u kunt tegenkomen.

De wandeling van 1,8 km is gemakkelijk en bijzonder geschikt voor gezinnen.

Er zij op gewezen dat deze site een route biedt voor personen met beperkte mobiliteit.

Educatieve videodocumentaire van het natuurreservaat van het meer van Annecy

Hoe bereikt u het reservaat Bout du Lac?

Om vanuit Annecy bij het reservaat te komen, rijdt u door de volgende dorpen aan de oevers van het meer van Annecy: Sevrier, Saint Jorioz, Duingt en Doussard. U moet Doussard voorbijrijden in de richting van Faverges en bij de eerste rotonde de eerste kleine weg rechts nemen. Er is een kleine parkeerplaats, maar omdat deze vaak vol is, kunt u parkeren op een grotere parkeerplaats 200m stroomopwaarts.

Als u klaar bent met uw wandeling, kunt u terugkeren naar Annecy door de andere oever te nemen en bij het verlaten van het reservaat linksaf te slaan. U komt door de pittoreske dorpjes Talloires, Menthon Saint-Bernard en Veyrier-du-Lac.

Afhankelijk van het seizoen kunt u de stranden van het meer van Annecy ontdekken om te zwemmen.

Als u van deze wandeling heeft genoten, kunt u het natuurreservaat Roc de Chère ontdekken.