Le Pâquier

De inwoners van Annecy zullen u vertellen dat de esplanade Pâquier bijzonder aangenaam is. Dit grote, vlakke, groene gebied in het centrum van de stad, dat meer dan zeven hectare beslaat, ligt namelijk tegenover het meer van Annecy.

Toegang tot de Pâquier

U kunt er gemakkelijk komen vanuit het centrum van Bonlieu, waar hetVVV-kantoor is gevestigd, of via de Pont des Amours aan de rand van de Jardins de l’Europe, vlakbij het stadhuis van Annecy, of via de Avenue d’Albigny.

De wandeling

Op de vele geplaatste bankjes kunt u comfortabel zitten, u kunt ook picknicken op het gras, voetballen of volleyballen. De vele verhuurbedrijven van waterfietsen en speedboten maken het gemakkelijk om te zwemmen, aangezien het water ondiep is en de bodem van het meer uit zand bestaat, is het bijzonder aangenaam.

Op de eerste zaterdag van augustus wordt boven het water voor de Pâquier het Fête du Lac afgestoken, een prachtig vuurwerk.

Le Pâquier d’Annecy

Iets verderop

Als u deze oversteekt, loopt u langs de avenue d’Albigny, in de schaduw van honderd jaar oude platanen, om het schiereiland Albigny te bereiken, dat u te voet of met de fiets kunt bereiken, omdat de esplanade goed wordt bediend door fietspaden. U kunt deze wandeling ook joggen.

Geschiedenis van Le Pâquier

In de Middeleeuwen werd dit gebied gebruikt als weiland voor vee. De naam betekent “weide” in het Savoyaards Arpitaans. Het behoort toe aan verschillende families die het voor dit doel gebruiken. In 1613 zou graaf Bernard VI van Menthon een groot deel van deze grond hebben geschonken aan de kinderen van de stad Annecy. Vanaf de 17e eeuw verwerven de verschillende gemeenten van Annecy geleidelijk alle percelen die de Pâquier vormen. Aan het begin van de 20e eeuw werd een groot stadsontwikkelingsproject gepland met een renbaan, een hotel en reeds een tramlijn. Dit complex heeft nooit het daglicht gezien en het vegetale karakter van het terrein is tot op heden behouden gebleven.

Anekdote : volgens een oude legende zou een oude dame de Pâquier aan de stad Annecy hebben nagelaten. Dit is gedeeltelijk waar, maar slechts voor een klein deel!

Goed om te weten

De Pâquier is geschikt voor kinderwagens en personen met beperkte mobiliteit. Het dragen van zwemkleding of blote borsten is verboden. Picknicken is toegestaan, maar zonder te koken. Ontdek wat niet is toegestaan op de Pâquier om ten volle te genieten van dit natuurgebied. Aangezien het terrein overdag erg druk is, vergeet niet om voorrang te geven aan de ochtend of de avond.