Stand Up Paddle op het meer van Annecy

Stand up paddling is een populaire sport op het meer van Annecy. Het wordt beoefend met een grote drijvende plank en een peddel. Het is een zachte, rustige en ecologische manier om het meer en zijn oevers te ontdekken.

Peddelen: een sport voor iedereen

Paddle sur le lac d'AnnecyPaddle boarding is toegankelijk voor iedereen, zelfs voor kinderen, en kan gehuurd worden bij de vele bootverhuurbedrijven als u niet over het materiaal beschikt. De plank is zeer stabiel en het evenwicht is gemakkelijker te vinden dan op een zeil- of surfplank.

Deze activiteit is zeer geschikt voor ontspannende wandelingen op het meer van Annecy, maar ook voor snellere tochten om fysiek uithoudingsvermogen op te bouwen.

Je hoeft alleen maar te weten hoe je moet zwemmen en een touw van de plank aan je enkel vast te maken. Dit voorkomt dat de plank bij een val of wind van u afdrijft. Een zwemvest is ook wenselijk op het peddelboard.

Wie het niet zo koud heeft, kan deelnemen aan de jaarlijkse Glagla Race, die plaatsvindt van 17 tot 19 januari, waarbij u kunt peddelen in water van 4°C, omringd door besneeuwde bergtoppen. Het beste moment van de dag om te peddelen is vroeg in de ochtend, omdat de bergen dan in het meer worden weerspiegeld. De lente en de herfst zijn aangename seizoenen met minder golven veroorzaakt door de vele boten in de zomer. Dit is een goede gelegenheid om de verschillende vogelsoorten te zien die in het meer leven, zoals de zwaan en de groenhals-eend, die deel uitmaken van de fauna van de Haute-Savoie.

Peddelverhuur op het meer van Annecy

Location de paddle lac d'AnnecyRondom het meer van Annecy zijn peddelverhuurbedrijven gevestigd. U kunt formules kiezen naargelang de duur, maar ook familie- of groepsformules. Als uw hond van het water houdt, kan hij ook deelnemen aan de tocht. De havens van Sévrier en Veyrier-du-Lac zijn handige vertrekpunten om de baai van Annecy te ontdekken.

Er is ook een optie “wind in de rug”: u kunt een tochtje maken met de wind in de rug en de terugweg wordt verzorgd door een van de boten van het verhuurbedrijf.

Qua prijs is het geen dure sport, u moet rekenen op ongeveer 10 € voor een eenvoudige tocht.

Advies en voorschriften

Gilet de sauvetage paddleAlvorens te beginnen is het raadzaam te controleren of het weer goed is en of het meer niet onrustig is om het evenwicht te vergemakkelijken. Als u het buiten het zomerseizoen wilt proberen, moet u een volledig wetsuit dragen. Het dragen van een zwemvest is verplicht op straffe van een boete.

Pas op: de controles door de gendarmerie zijn frequent.

De meest bezochte plaatsen zijn: de baai van Annecy, de Roc de Chère, het einde van het meer en het kasteel van Duingt.

Het meer van Annecy heeft zijn eigen vaarreglement dat gerespecteerd moet worden.

De Crazy Paddle Games

In het kader van de Alpine Lake Tour wordt half juni een peddelwedstrijd georganiseerd op het meer van Annecy. In 2021 vond dit evenement plaats op 12 en 13 juni vanaf het strand van Talloires.

Annecy Crazy Paddle Games poster

Op het programma staan: een mini-vetrace van 11,5 km, een mini-vetrace van 3 km, een strandrace van 4 km bij zonsondergang, teamraces op reuzenpeddels en een kennismaking met yoga-peddelen. Het is ook een gelegenheid om sterren van de discipline te ontmoeten zoals Titouan Puyo in 2021.

Video van een peddeltocht aan de voet van de kliffen van Roc de Chère