Bergwandelingen rond Annecy

Wandelen in de bergen is een sportieve activiteit voor alle leeftijden. De massieven rond Annecy bieden routes voor alle niveaus. Wij stellen voor om deze smaak voor inspanning om de natuur te ontdekken met u te delen.

De 6 mooiste wandelingen in de buurt van Annecy

Wij bieden u onze selectie van wandelingen in de omliggende bergen. Er zijn vele andere, maar deze hebben als bijzonderheid dat ze een prachtig uitzicht hebben op de bergen en het meer van Annecy. Ook kunt u kennismaken met de fauna van de Haute-Savoie.

La Tournette

Type : LusVertrek : Parkeerplaats van het Chalet de l’Aulp – 74210 MontminHoogte Vertrek : 1424 mHoogte Aankomst : 1424 mMaximale hoogte : 2351 mLa Tournette is een bergketen die uitkijkt over het meer van Annecy met een top op 2351 meter hoogte.

La Tournette vanaf het Chalet de l’Aulp

La Tournette depuis le Chalet de l'AulpVanaf de Col de la Forclaz kunt u parkeren op de eerste parkeerplaats op 1250 meter of op de parkeerplaats van Chalet de l’Aulp iets hoger op 1424 meter. Met een duur van bijna 7 uur en een afstand van bijna 12 kilometer wordt deze wandeling vanwege de steilte als moeilijk geclassificeerd.

Maar de beloning is een 360° panorama op het meer van Annecy, de Mont Blanc, de Aravis, de Pointe Perçée, de Bauges… Er komen vaak steenbokken voorbij. Om de top van de berg te bereiken zijn er twee lastige passages waar het beter is een touw te hebben.

Deze wandeling is eerder voorbehouden aan wandelaars die een beetje sensatie zoeken en niet te veel hoogtevrees hebben, of sommige passages kunnen lastig lijken. Het pad is niettemin goed beveiligd door de aanwezigheid van kettingen en ladders op de meest delicate passages.

La Tournette op sneeuwschoenen

La Tournette en raquettesIn de winter, wanneer de berg besneeuwd is, is het mogelijk om in het Massif de La Tourette te sneeuwschoenwandelen en de top ervan te bereiken.

De berg is echter een wilde plek en wij raden u aan om u voor dit soort uitstapjes te laten begeleiden door een gids of, als u dat niet kunt, uw wandeling ruim van tevoren voor te bereiden.

Na zware sneeuwval kan de aanwezigheid van gaten of “Lapiaz”, soms tientallen meters lang, die voor de voeten van skiërs en wandelaars verborgen blijven, gevaarlijk zijn.

Berghut La Tournette

Refuge de La TournetteVanaf de Col de la Forclaz, via het Chalet de l’Aulp en de sentier de la Tournette, op 1774 meter hoogte, vindt u de Refuge de la Tournette of Refuge de Blonay-Dufour, gesloten sinds 2009.

Bij een bron boven de refuge kunt u uw waterfles vullen.

Het plateau van Semnoz

Le plateau du SemnozWandeling op het plateau van Semnoz: Deze wandeling is van gemiddelde moeilijkheidsgraad, met een hoogteverschil van 400 m, maar een afstand van meer dan 8 km.

De beloning is het uitzicht, op een heldere dag, op het meer van Annecy en de Mont Blanc. De wandeling kan in de winter met sneeuwschoenen worden gedaan.

Mont Veyrier

Le Mont Veyrier randonnéeWandeling Mont Veyrier: Deze wandeling van 5 uur en 10 km vanuit Annecy-le-Vieux is van gemiddelde moeilijkheidsgraad. U moet het pad van de kam van de Mont Veyrier naar de Mont Baron volgen.

Er wacht u een prachtig uitzicht op het Bauges-massief en het meer van Annecy.

De Col de la Forclaz

Le Col de la Forclaz randonnéeDeze 11 kilometer lange tocht met een hoogteverschil van 830 meter laat u de zonnigste kant van het meer van Annecy ontdekken.

Bij aankomst kunt u de talrijke parapentevertrekken bewonderen en een eerste parapente-ervaring opdoen.

Het vertrek is vanuit de gemeente Montmin langs de bosweg die u een bijna mediterrane vegetatie laat ontdekken.

De Crêt du Maure en de Grande Jeanne bij de Espagnoux

Le Crêt du Maure et la Grande Jeanne par les EspagnouxHet vertrek is vanuit Annecy langs de weg van Semnoz (D 41) en parkeren op de parkeerplaats van Espagnoux. De route is 9 kilometer lang met een hoogteverschil van 370 meter.

Op de verschillende kruispunten volgt u op de heenweg de donkerblauwe merktekens en op de terugweg de rode merktekens.

U ontdekt het prachtige panorama van de Belvédère des Écureuils die de omgeving van Annecy domineert.

Het Cirque Rocheux van Sixt-Fer-à-Cheval

Le Cirque Rocheux de Sixt-Fer-à-Cheval randonnéeU moet vanuit Annecy naar het Giffredal in de richting van Cluses gaan om het Fond de la Combe pad te ontdekken en te genieten van dit unieke rotsachtige keteldal en zijn heldere watervallen.

In het massief van de Haut-Giffre, vanaf Passy, ontdekt u het Lac Vert en het Lac de Pormenaz omgeven door een prachtig bos. Deze twee wandelingen zijn perfect geschikt voor het gezin.

Twee dagwandelingen en meer

Le Tour du Mont Blanc randonnéeDe rijkdom van de massieven van de Haute-Savoie maakt het mogelijk om meerdere dagen te wandelen. Uiteraard is het raadzaam om u te laten begeleiden door een gids als u niet bekend bent met de natuurlijke omgeving van elke route. Voor wandelaars van een goed niveau is de Tour du Mont-Blanc een aanrader met 165 kilometer gemarkeerde paden en een hoogteverschil van 9.150 meter.

De route is bezaaid met refuges, gîtes en pensions. U kunt het wandelen combineren met de skiliften en het openbaar vervoer.

le tour de la Dent d'Oche randonnéeMet een driedaagse lus kunt u rond de Dent d’Oche bij Évian-les-Bains wandelen. De berg culmineert op een hoogte van 2.222 meter, waardoor u het meer van Genève kunt bewonderen. In Chamonix ten slotte kunt u een prachtige wandeling maken via de Mont Buet pas op 3.096 meter hoogte om de Aiguilles Rouges te bezichtigen en te genieten van het panorama van de gletsjers van de Mont Blanc.

Video van de wandeling naar het chalet Aulp de la Tournette

Voorzorgsmaatregelen voor het wandelen

Het is belangrijk enkele voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u aan een bergwandeling begint:

 • Kies beproefde wandelschoenen die de voet goed ondersteunen.
 • Neem een kleine EHBO-doos mee.
 • Neem een kaart en een telefoon mee (het netwerk is vaak zwak en 4G is niet beschikbaar om u te begeleiden).
 • Neem, afhankelijk van het weer, warme kleding mee, want de temperatuur kan in de bergen snel dalen.
 • Een bril, hoed en zonnecrème zijn essentieel.
 • Neem voldoende water en voedsel mee voor de hele dag.
 • Het is essentieel om uw vrienden en familie te vertellen dat u gaat wandelen, in geval van moeilijkheden zullen zij de reddingsdiensten waarschuwen.

Als u voor uw vertrek de weersverwachting bekijkt, moet u rekenen op goed weer voor de hele wandeling en een beetje daarna in geval van onvoorziene gebeurtenissen. Als u zich wilt laten begeleiden, zijn er gidsen of begeleiders beschikbaar om uw ervaring nog meer de moeite waard te maken.

Wandelclubs in Annecy

Wij bevelen de volgende clubs aan:

 • Les Randonnées Savoyardes : 2550 route d’Entredozon – 74410 Saint-Jorioz Tel : 06.62.47.77.21
 • Club Alpin Français d’Annecy: 17 Rue du Mont Blanc, 74000 Annecy
 • Tandvlees Annecy: Polyèdre, 4 Impasse Saint-Jean, 74600 Seynod
 • Touring Pédestre Annécien: van september tot december, de eerste donderdag van de maand van 17 tot 18 uur, salle Jumel Quai des Clarisses, Annecy.
 • CAF Meythet: 4 rue de l’aérodrome, Meythet, 74960 Annecy.