Roeien op het meer van Annecy

Het water van het meer van Annecy is ideaal om te roeien. Er zijn vele clubs waar u deze sport dicht bij de natuur kunt beoefenen.

Ontdek de oevers van het meer van Annecy

Aviron deux places sur le lac d'Annecy

Roeien, zoals kajakken of drakenboot, stelt u in staat om langs de oevers van het meer van Annecy te gaan om de rietvelden, de kleine haventjes en het unieke landschap te waarderen. Het is een gelegenheid om de plaatselijke fauna te zien, zoals groene kragen, meerkoeten en zwanen. De roeiboot is een boot met geringe diepgang die de vissen niet afschrikt. Het is een gelegenheid om baars, baars en snoek te observeren aan de rand van de oevers, waar de diepte ondiep is.

De roeitechniek

Technique de l'avironDeze sport van snelheid en glijden over het water wordt beoefend in lange, taps toelopende boten van hout, carbon of composietmateriaal. De roeier zit op een rollende stoel, een slider genaamd. Deze is tegen de vaarrichting in gericht. De roeispanen, roeispanen genoemd, drijven de boot voort. De roeier kan één of twee roeispanen gebruiken, afhankelijk van het type boot. De boten bieden plaats aan één tot acht roeiers en kunnen snelheden tot 25 km/u halen.

Bij deze veeleisende sport wordt het hele lichaam betrokken. Om vooruitgang te boeken moet de roeier zijn of haar slag beheersen, die zeer technisch is. De terugkeerfase vereist een goede balans om de boot optimaal te laten glijden. Zo kunnen minder krachtige roeiers sterkere roeiers inhalen die de romp niet ten volle van hun voortstuwing hebben kunnen laten profiteren. Roeien is meestal de Olympische afstand van 2.000m. Maar de afstand kan worden aangepast tot sprints voor senioren over 500m, voor minimes over 1.000m, 1.500m voor cadetten. Om uzelf in vorm te brengen, kunt u terecht in een sportschool in de omgeving van Annecy.

Roeiclubs rond het meer van Annecy

Roeien is mogelijk dankzij de vele clubs aan de oevers van het meer van Annecy:

De roeivereniging van Sévrier

Le club d'aviron de SévrierDeze grote club beschikt over een sporthal. Ze richt zich op alle niveaus: initiatie, vrije tijd, competitie vanaf 10 jaar. PBM’s zijn welkom. De club bevindt zich op 429 route des Mongets 74320 Sévrier.

De Annecy Roeiclub

L'Aviron Cercle Nautique d'AnnecyDeze club, ook geschikt voor alle niveaus, is gevestigd in Base nautique des Marquisats, 74000 Annecy. Er worden zomercursussen en bedrijfsseminars aangeboden. In juli vinden drie zomercursussen van een week plaats: ontdekking roeien, ontdekking duo en roeien met zeil vanaf 10 jaar.

Roeiclub Annecy-le-Vieux

Le club d'Aviron d'Annecy-le-VieuxBiedt wedstrijden per leeftijdsgroep en ontdekkingscursussen, met name voor schoolgroepen. Adres: Petit Port, 29 avenue du Petit-Port, 74940 Annecy-le-Vieux.

De regio Savoie is goed vertegenwoordigd in roeiwedstrijden. Op 15 augustus 2021 behaalden de roeiers Zélie Jacoulet en Fleur Vaucoret de hoogste trede van het podium door het wereldkampioenschap roeien in Plodiv, Bulgarije, te winnen.

Videopresentatie vanercla Nautique d’Annecy Aviron