Strand van Saint Jorioz

Het strand van SaintJorioz is een groot, aangelegd strand met natuurlijk wit zand dat het vrij uniek maakt rond het meer van Annecy. Het ligt tegenover de bergen Dents de Lanfon en Tournette.

Een goed uitgerust gemeentelijk strand

Plage de Saint Jorioz lac d'AnnecyDe uitrusting is zeer compleet met een duikplank, grote schaduwrijke grasvelden, een zone voor de allerkleinsten (kinderspelen en pierenbad), een beachvolleybalveld en een petanquebaan. Het strand heeft fijn zand en een zachte helling om in het water te komen, wat handig is voor jonge kinderen.

Voor de catering is er een restaurant en een snackbar van goede kwaliteit. Voor personen met beperkte mobiliteit beschikt het strand over een helling om in het water te komen en twee amfibische stoelen (tiralo chair en hippocampus chair). Deze uitrusting is gratis.

Het strand is betalend en staat in juli en augustus onder toezicht van badmeesters. De toegang is verboden voor kinderen onder de 10 jaar, tenzij onder begeleiding van een volwassene. Het is uitgerust met een tourniquet bij de ingang waarmee u de oplaadbare magnetische kaart kunt passeren. De 7 bewakings- en preventieposten houden toezicht op personen met beperkte mobiliteit, kinderen en de toegang tot de duikplank. Het strand wordt dagelijks schoongemaakt en het zand wordt om de vier jaar vernieuwd.

De pluspunten van de gids

Paddle lac d'AnnecyNaast het strand kunt u waterfietsen, peddels en catamarans huren (aan de kant van het strand “éclaireurs”). Dit strand heeft de Blauwe Vlag gekregen voor zijn algemene aanpak van het milieubeheer, evenals Toerisme en Handicap voor de toegankelijkheid van zijn vrijetijdsvoorzieningen.

Het strand van La Crique

Dit is een klein, verborgen en moeilijk te vinden strand dat wij u aanraden te ontdekken. Naast zwemmen zijn er verschillende activiteiten voor gezinnen of groepen:

La plage de la Crique à Saint-JoriozHoe komt u bij het strand van de kreek: u bereikt Saint-Jorioz aan de oevers van het meer van Annecy, u slaat linksaf bij de verkeerslichten en volgt de weg naar de haven. U parkeert op de parkeerplaats van het gemeentelijk strand. Volg het kleine pad langs dit strand en u komt 300 meter later bij het strand van La Crique.

Om vanuit Annecy naar deze twee stranden te gaan, raden wij u aan om in 20 minuten met de fiets te komen. Zo vermijdt u de vele files in de zomer en de moeilijkheid om een parkeerplaats te vinden.