Organisatie van een seminar in Annecy

Een seminar organiseren of eraan deelnemen in Annecy is de zekerheid van een prachtig kader en kwaliteitsvoorzieningen. Veel bedrijven en publieke organisaties bieden innovatieve seminars aan rond het meer van Annecy. Ontdek de voordelen van deze bestemming voor uw bedrijf.

Organiseer een seminar tussen meer en bergen

De keuze van de bestemming voor de organisatie van een seminar is essentieel. De kwaliteit van de natuurlijke omgeving, het niveau van de conferentievoorzieningen en de geografische ligging zijn allemaal criteria waarmee rekening moet worden gehouden. Bedrijven willen optimale werkomstandigheden combineren met een onvergetelijk kader. Annecy heeft vele troeven:

 • Het gletsjermeer van grote zuiverheid is omgeven door Alpentoppen aan de voet waarvan u het kleine Venetië van de Alpen kunt ontdekken: Annecy.
 • De bestemming is gemakkelijk bereikbaar per TGV, vliegtuig en snelweg: 35 minuten van Genève en 1 uur van Lyon.
 • Het hotelaanbod is belangrijk met meer dan 8 000 bedden in 91 accommodaties.
 • Een aanbod voor fijnproevers, met meer dan 100 restaurants, van heerlijke Savoyaardse specialiteiten tot gastronomische diners.
 • Een breed scala aan sportieve activiteiten in de Europese hoofdstad van de buitensport.
 • Een gebied dat begaan is met duurzame ontwikkeling, met zachte mobiliteit.

Annecy ontvangt elk jaar meer dan 30.000 afgevaardigden voor professionele seminars en conferenties. Er zijn 2.200 conferentieplaatsen beschikbaar in 30 vergaderzalen.

Congres meer van Annecy

Deze specifieke structuur van het Office du Tourisme du Lac d’Annecy verzorgt de organisatie van seminars voor 100 tot 2.000 deelnemers door het reserveren van vergaderzalen, catering en accommodatie. Lac d’Annecy Congrès is een institutionele structuur die u :

 • Uw contactpersoon bij de verschillende overheidsinstanties: stad, prefectuur, stedelijk gebied.
 • De tussenpersoon met de verschillende dienstverleners.
 • De verblijfscoördinator om de organisatie en de reis van de deelnemers te vergemakkelijken.
 • De boekhouder van het seminar om één enkel aanspreekpunt te hebben.
 • Een gratis reserveringscentrale.

Contact: Lac Annecy Tourisme et Congrès, 1 rue Jean Jaurès, 74000 Annecy

Innovatieve seminars in Annecy

De kwaliteit van de natuurgebieden rond Annecy, zoals het meer en de bergen, maken het mogelijk om zeer innovatieve seminars te organiseren. Afhankelijk van het soort seminar dat u zoekt, kunnen wij u enkele innovatieve ideeën aanreiken:

Op zoek naar teambuilding

U moet uw team binden, voor teambuilding zijn, afhankelijk van het seizoen, verschillende diensten mogelijk:

In de winter: biatlon challenge, hondensleeën, sneeuwschoenwandelen met proeverij, sneeuwscooterparcours.

In de zomer: zeilregatta, kanoën, waterskiën, reuzentafelvoetbal, totemkunst (creatie van een collectief kunstwerk), vlottenbouw, mountainbike oriëntatieroute.

Incentive reis in Annecy

Om uw verkopers te motiveren en te belonen biedt de regio Annecy incentive reizen van hoge kwaliteit: rafting, stand up paddle op het meer van Annecy, via ferrata, paragliding, canyoning. Uw verkopers zullen onvergetelijke herinneringen overhouden aan deze intense momenten die ze samen zullen delen.

Bedrijfsavond

In een korter formaat zijn de bedrijfsavonden een goede manier om een team rond een thema te verenigen. In Annecy worden veel vernieuwende keuzes aangeboden: een ondergrondse fondue, een tipi-avond, een moordpartij, een ontsnappingsspel.

Tijdens uw verblijf kunt u talrijke bezoeken brengen aan Annecy, de oude stad en de monumenten. Voor meer informatie: Hoe Annecy te bezoeken.