Sevrier Strand

Als er een strand is dat u tijdens uw verblijf moet proberen, dan is het wel het strand van Sévrier. Het is gemakkelijk bereikbaar vanaf de hoofdweg rond het meer van Annecy.

Parkeren en prijzen

Plage de Sévrier Lac d'AnnecyEr is een grote parkeerplaats beschikbaar, maar houd er rekening mee dat er van 9 tot 19 uur geparkeerd moet worden, ook op zondag. Vergeet dus niet uw kaartje op de voorruit te plakken, want er wordt regelmatig gecontroleerd. De meest praktische manier om er te komen is met de fiets, die er slechts 10 minuten over doet. Zo bespaart u de parkeerkosten en vermijdt u de files die in de zomerperiode vaak voorkomen. Er zijn 94 speciale fietsparkeerplaatsen op de parkeerplaats.

Goed nieuws, het strand is gratis. Het is onlangs gerenoveerd en geopend van 27 juni tot 31 augustus van 10.15 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.45 uur. Er zijn badmeesters aanwezig. De rest van het jaar is het strand ook open, maar zonder toezicht.

De voorzieningen

Restaurant plage de SévrierLeuke spelletjes voor kinderen, een groot ponton, douches en sanitair in zeer goede staat zijn aanwezig. Er is ook een snackbar en een goed restaurant ter plaatse. Een apenbrug en tafeltennistafels zijn beschikbaar. Foodtrucks bieden 5 keer per week een verscheidenheid aan eten aan. In 2021 werd het strand uitgebreid met 1.530 m² om een steeds groter wordend publiek tegemoet te komen. Een restaurant serveert kwaliteitskeuken.

De gids waardeerde vooral de aanwezigheid van een hellingbaan en drijvende stoelen voor mensen met beperkte mobiliteit.

De aanwezigheid van zand op de bodem van het water is een echt pluspunt voor alle zwemliefhebbers.

Naast het strand

Club de voile de Sévriervindt u twee bekende sportclubs: de zeilclub en de kanoclub. Op dezelfde plaats bevelen wij een goed restaurant aan: de Bistrot du Port. Een ander kleiner strand, het strand van Clos Berthet, ligt vlakbij de camping “Au Cœur du Lac” en is elke dag geopend van 7 tot 23 uur.

Het fietspad dat rond het meer van Annecy loopt, loopt vlakbij, zodat u de stranden van het meer kunt blijven ontdekken.