Waterskiën en wakeboarden op het meer van Annecy

Waterskiën is een sport die al heel lang op het meer van Annecy wordt beoefend. Deze discipline combineert het plezier van het glijden op het water met de ontdekking van een opmerkelijk alpenlandschap rond het meer.

Waterskiën in Annecy

Ski nautique lac d'AnnecyHet meer vanAnnecy maakt het gemakkelijk om te leren waterskiën. Afhankelijk van uw niveau, van een eerste poging tot acrobatische figuren en sprongen, zult u een onvergetelijke tijd beleven. Waterskiën kan namelijk op verschillende manieren worden beoefend, afhankelijk van uw niveau en het gebruikte materiaal:

  • Het klassieke recreatievewaterskiën met twee ski’s en soms stijltrucs zoals slalom en sprong,
  • Monoskiën, dat ook complexe trucs mogelijk maakt,
  • Barefoot, wat garant staat voor sensaties omdat je geen ski’s nodig hebt en op blote voeten op het water bent.

Veel waterski kampioenen zijn begonnen op het meer van Annecy, waaronder Clémentine Lucine die meerdere medailles heeft gewonnen en wereldkampioen is in deze discipline.

Bootverhuur en waterskiën

Location bateau lac d'AnnecyOm deze sport te beoefenen heeft u de keuze om clubs te benaderen die u gedurende enkele dagen trainingen aanbieden om een voldoende niveau te verwerven om stijlvolle figuren uit te voeren. Een aanrader is het zeer goede team van de Ski Nautique Club de Sévrier die u zal ontvangen op een privéstrand in de buurt van Annecy.

Een ander leuk idee is het huren van een boot uitgerust voor waterskiën bij een verhuurplatform voor een dag. Met deze formule kunt u een mooie tocht op het meer maken en waterskiën. Omdat u weet dat deze sport vrij fysiek is, kunt u het skiën afwisselen met rusten met vrienden op de boot. Als u zich te zwak voelt, kunt u in vorm komen in een van de vele sportscholen rond Annecy.

Deze optie vereist dat slechts één persoon in de groep een vaarbewijs heeft. De huur omvat ook een verzekering, die verplicht is.

Wakeboarden op het meer van Annecy

Wakeboard lac d'AnnecyDe meeste waterskiclubs bieden ook wakeboarden aan. Buitensportbedrijven organiseren ook wakesurfsessies. Wij raden het gebied aan het einde van het meer aan, dat het wildste en rustigste is met een prachtig uitzicht op het Bauges-massief en de baai van Talloires.

Na de sport kunt u een snack of een aperitief nemen in de snackbar “Le Cadre”. Veel hotels aan de oever van het meer bieden waterskiën en wakeboarden aan met hun eigen boten.

Geen ski, maar een breed board zal u uitrusten. Het idee is dat de motorboot die u sleept een diepe golf produceert, zodat u daarop kunstjes kunt uitvoeren.

De trucs zijn vrij acrobatisch: rotaties, sprongen, handlossingen.

Deze discipline is vrij fysiek en de sessies duren zelden langer dan 15 minuten.

Jetskiën op het meer van Annecy

Jet ski lac d'AnnecyJetskiën is een sport waar het niet aan adrenaline ontbreekt. Maar sinds 2019 is jetskiën verboden op het meer van Annecy, net als op het meer van Bourget en het meer van Genève. Deze verordening werd genomen om de ecosystemen van het meer en in het bijzonder de rietvelden te beschermen.

Dankzij deze bedden kunnen vele soorten vissen en zoogdieren zich voortplanten. De door de jetski’s veroorzaakte golven brachten ernstige schade toe aan de rietvelden.

Voor meer informatie, zie Sportactiviteiten in Annecy

Coole video van wakeboarden op het meer