Sportfaciliteiten en clubs in Annecy le Vieux

Als u een sport wilt beoefenen of leren, is Annecy-le-Vieux een ideale plek om dat te doen. Er zijn veel clubs, velden en sportscholen en u kunt er de meest uiteenlopende sporten beoefenen: rugby, zeilen, voetbal, tennis, roeien en honkbal. Er is ook een groot aantal sporthallen in de omgeving van Annecy.

Sportcomplex van Glaisins

Het complex Glaisins is het centrum van de sport in Annecy-le-Vieux. Handbal, basketbal, honkbal en vele andere sporten worden er gespeeld. Er is een honkbalveld, drie outdoor rugbyvelden en een handbal- en basketbalveld in de sporthal waar ook een klimmuur is. In dit complex zijn veel sportclubs gevestigd.

Rugbyvelden en -club

De rugbyclub is zeer bekend en beschikt over 3 rugbyvelden, waarvan één synthetisch, en is een van de beste clubs in de regio. De club biedt cursussen en workshops voor kinderen en neemt met zijn talrijke teams (volwassenen en kinderen) deel aan vele wedstrijden.

Sportscholen en sportscholen

Dit zijn de verschillende sportscholen in Annecy-le-Vieux: Barattes, Évires, Henry Wallon, Le Bray, Pommaries (gerenoveerd in 2006). Er is ook een zeer grote gymnastiekclub, La Salésienne, die cursussen en workshops aanbiedt voor kinderen, vanaf 3 jaar.

Stadion en voetbalclub

Het voetbalstadion in Annecy le Vieux bevindt zich in de wijk Petit Port bij het strand van Albigny. De club biedt cursussen en trainingen voor jongeren.

Tennisbanen en club

De TCAV is erkend als de belangrijkste trainingsclub van de competitie en ligt in de wijk Petit Port, vlakbij het voetbalstadion. De club biedt trainingen, lessen en interne en externe toernooien.

Nautische club en zeilschool

De UNCA ligt aan de oevers van het meer van Annecy aan het einde van het strand van Albigny in de richting van Petit Port. U vindt er groepscursussen, privélessen, zeeklassen…

Roeiclub

De club ligt ook in de buurt van de Petit Port, net als de zeilschool. De CSAV heeft een wedstrijdgedeelte voor jongeren en een recreatiegedeelte voor volwassenen.