Culturele voorzieningen

Vind de culturele voorzieningen van de stad Annecy. Bibliotheken, musea, concertzalen of bioscopen, wij presenteren u alles wat u in staat zal stellen om uzelf te cultiveren, te feesten of te leren in Annecy.

Musea en tentoonstellingen in Annecy

Basiliek van de Visitatie

Basilique de la Visitation AnnecyDe Basiliek van de Visitatie is een historisch monument van het religieuze verleden van de stad Annecy. Het is mogelijk om het elke dag van het jaar te bezoeken.

Voor meer informatie: Basiliek van de Visitatie

Paleis van het Eilandmuseum

Musée du Palais de l'Isle AnnecyHet Palais de l’Isle in Annecy is een tentoonstellings- en interpretatiecentrum in de oude gevangeniswijk. Het hele jaar door zijn er thematentoonstellingen over verschillende kunstenaars.

Meer info op: Palais de l’Isle Museum

Museum van het Kasteel van Annecy

Musée Château d'AnnecyHet kasteelmuseum kijkt uit over de stad en biedt het hele jaar door verschillende tentoonstellingen en voorstellingen. Het is van1 juni tot 30 mei elke dag geopend van 10.30 tot 18.00 uur en van 1 oktober tot 31 mei elke dag behalve dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.

Gratis toegang op de eerste zondag van elke maand van oktober tot mei.

Meer info: Musée-Château d’Annecy

Dierenpark Grande Jeanne in Semnoz

Parc animalier de la Grande Jeanne au SemnozHet dierenpark Grande Jeanne ligt in Semnoz, op enkele kilometers van het stadscentrum. U vindt er verschillende verblijven met herten, hinden, moeflons, steenbokken en andere dieren in semi-vrijheid. Het terrein is uitgerust met picknicktafels. Aan het einde van het park kunt u het bos oversteken om een prachtig panorama van het bekken van Annecy te ontdekken. Jonge kinderen moeten goed begeleid worden.

Volière van de Imperial

Volière à AnnecyDeze volière ligt in het park van het keizerlijk paleis en wordt bevolkt door vele vogels: eenden, kalkoenen en pauwen. Ze bevindt zich in het park Charles Bosson, vlakbij het meer, in de richting van het strand van Albigny. U kunt vervolgens langs de haven van Annecy-le-Vieux gaan om de rietvelden te bewonderen, waar veel vogels nestelen.

Bioscopen in Annecy

Pathé Décavision bioscoop

Cinéma Pathé DécavisionDe Pathé Décavision-bioscoop is de grootste bioscoop van de stad. Hij heeft tien zalen, maar ook een speelzaal en een fastfoodbar. U vindt er alle films die op het grote scherm worden uitgebracht! Hij ligt naast het winkelcentrum Courrier.

Bioscoop Nemours

Cinéma Nemours AnnecyDe bioscoop Nemours, gelegen aan de Place Sainte-Claire, is gespecialiseerd in art house en buitenlandse films. Een bioscoop voor liefhebbers van mooie films!

Bibliotheken en speelotheken in Annecy

  • Bibliotheek Bonlieu
  • Bibliotheek Novel
  • Bibliothèque des Romains
  • Bibliotheek La Prairie

Meer informatie over bibliotheken in Annecy

Concertzalen en discotheken in Annecy

Arcadium

L'arcadium à AnnecyHet Arcadium is een gloednieuwe concertzaal in Annecy die in het sportstadion is gebouwd. Het Arcadium is de structuur die in Annecy ontbrak en waarmee de stad grootschalige evenementen kan organiseren waar enkele duizenden mensen aanwezig kunnen zijn. Er zullen het hele jaar door vele concerten, voorstellingen en evenementen van allerlei aard plaatsvinden.

Meer informatie : l’Arcadium

De Brise Glace

Le Brise Glace à AnnecyIn Le Brise Glace vindt u concertzalen en repetitieruimtes in Annecy. Een warme en gezellige sfeer is gegarandeerd!

Voor meer informatie: Le Brise Glace

Le Pop Plage

Le Pop Plage à AnnecyLe Pop Plage is de trendy nachtclub van Annecy met een house- en technosound. Hij is elke avond geopend en biedt het hele jaar door vele thema-avonden. U vindt deze nachtclub aan de oevers van het meer van Annecy en het Impérial-strand.