Bluffy

Het kleine dorpje Bluffy, op een hoogte van 670 meter, telt meer dan 320 inwoners op een oppervlakte van 3,74 km2. Het is de kleinste gemeente met Nonglard die we op het toeristische portaal zullen volgen. Het hoogste punt ligt op 1.800 meter hoogte.

Geografische ligging

L'église de Bluffy en Haute-SavoieBluffy ligt ten zuidoosten van Annecy, achter de gemeenten Menthon Saint Bernard en Veyrier-du-Lac. De gemeente biedt een prachtig uitzicht op het meer en de omgeving. Het is de ideale plek voor wandelingen en trektochten rond Annecy.

Bluffy, een charmant en pittoresk dorpje, biedt een prachtig uitzicht op het kasteel van Menthon-Saint-Bernard en is ideaal voor aangename wandelingen in alle seizoenen.

Het Aravis-massief

La Clusaz dans les Aravis en Haute-Savoie

Bluffy ligt aan het begin van het Aravis-massief, in de Haute-Savoie. De wintersportplaats La Clusaz in dit massief staat bekend om zijn authenticiteit en de kwaliteit van het sneeuwdek. U kunt ook genieten van het familieoord Le Grand Bornand, dat jaarlijks het festival Au Bonheurs des Mômes organiseert.

Best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels bij Bluffy geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede beoordelingen van klanten hebben:

Le Palace de Menthon

Dit prachtige paleis dateert uit 1906. Het ligt in Menthon-Saint-Bernard, aan de rand van het meer. Een aanrader is de suite die is ingericht in de oude bibliotheek. Er is een groot park, een gastronomisch restaurant en een sauna.

Vanaf €404 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Huisje Bise

Niet ver van Bluffy ligt dit prachtige hotel in Talloires, aan de oevers van het meer van Annecy. Het beschikt over een spa en een verwarmd buitenzwembad. U kunt bij de haven een boot huren om het meer te ontdekken.

De prijzen beginnen bij 194 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Du Lac

Dit hotel ligt dicht bij Bluffy en is erg populair bij de gasten: groot zwembad, gratis toegang tot het strand van Talloires. U kunt profiteren van het deskundige advies van de eigenaren om de regio Annecy en het Aravis-gebergte te ontdekken.

Vanaf 90 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Les Grillions

Een prachtig ontworpen familie-etablissement, gelegen in Talloires, tegenover het meer van Annecy. De faciliteiten omvatten een zwembad met jacuzzi met uitzicht op een prachtig schaduwrijk park. Het restaurant serveert geïnspireerde gerechten met verse lokale producten en een marktmenu.

Vanaf 104 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Les Acacias Bellevue

Op slechts 10 minuten van Annecy en Bluffy serveert dit klassieke familiehotel gerechten van de Maître Restaurateur. Op een groot schaduwrijk terras kunt u in de zomer buiten lunchen. Het hotel is niet toegankelijk voor gasten met een handicap.

De prijzenbeginnen bij 69 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Een prachtige wandeling vanuit Bluffy

Wij stellen een wandeling voor rond het meer van Annecy: Pré Vérel refuge – Bluffy pas (630 m) – Menthon Saint Bernard (480 m).

Met deze afwisselende route kunt u prachtige panorama’s van het meer van Annecy bekijken. U kunt ook accommodatie zoeken in het mooie dorp Menthon-Saint-Bernard.

Deze gevarieerde route met prachtige uitzichten leidt u naar het meer van Annecy, als u wilt dineren en uw accommodatie in Menthon-Saint-Bernard kiest. Het positieve hoogteverschil is 558 m, met een start op 480 m hoogte. De geschatte duur is 4 uur en 45 minuten.

Refuge de Pré Vérel près de BluffyU verlaat Pré Vérel in de richting van de Col des Nantets op 1.426 m. U verlaat de vallei rechts om het chalet van Aulps Riant te volgen. Na een lange alpenweide, de Dents de Lanfont liggen aan uw linkerhand, daalt u af naar Villard en de Col de Bluffy. De volgende dag kunt u uw tocht voortzetten met een positief hoogteverschil van 200 m. Het is raadzaam u te laten begeleiden door een gids als u de streek niet kent. De beste periode is van 15 juni tot 30 september.

Alleen de accommodatie(gîtes, refuges, hotels) en de begeleiding door een gids zijn niet gratis.
Belangrijk: bivakkeren is niet toegestaan buiten de gereserveerde gebieden.

De markten van Bluffy

Marché de Bluffy en Haute-SavoieElke vrijdag van 16 tot 20 uur kunt u op het plein van het stadhuis (Place du Général de Gaulle) de markt van de plaatselijke producenten bezoeken.

Op zondag van 9 tot 12.30 uur is het de beurt aan de markt van de handelaars.

Het stadhuis

Het stadhuis van Bluffy bevindt zich op de Place du Général de Gaulle en heeft een officiële website.