Charvonnex

Charvonnex, een klein dorp ongeveer tien kilometer ten noorden van Annecy, ligt in het kanton Annecy-le-Vieux en maakt deel uit van het arrondissement Annecy, prefectuur Haute-Savoie. Met een oppervlakte van 471 hectare varieert Charvonnex van 500 tot 741 meter hoogte, met de hoofdplaats op 580 meter.

Geografische ligging

Charvonnex en Haute-SavoieHet dorp wordt in het oosten omgeven door de rivier de Fillière en in het westen door een prachtig bos dat Charvonnex scheidt van Saint-Martin-de-Bellevue. Het dorp telt meer dan 1.000 inwoners. Het grenst aan de dorpen Saint-Martin-de-Bellevue, Villy-le-Peloux en Les Ollières. De inwoners worden Charvonnois genoemd.

Culturele voorzieningen

De bibliotheek is gevestigd in het gemeentehuis aan de route du chef-lieu 585.

Scholen in Charvonnex

De gemeente heeft 3 afzonderlijke schoolgebouwen voor basisonderwijs, gelegen in de hoofdplaats, met momenteel 94 leerlingen. Adres: 663 Route de l’Église, 74370 Charvonnex.

Winkels en boetieks

  • Het bar-restaurant “Le Clémone” op 945 route d’Annecy, 74370 Charvonnex.
  • De bakkerij Pays de Fillières op 1009 Route d’Annecy, 74370 Charvonnex.
  • In deze gemeente zijn tal van bedrijven gevestigd die zich bezighouden met bouw, vervoer en openbare werken.
  • Op woensdag-, zaterdag- en zondagochtend van 9.00 tot 12.00 uur is er een groente- en fruitverkoop op de parkeerplaats van de bakkerij in Charvonnex.

Monumenten en natuurlijke of historische plaatsen

Charvonnex heeft een aantal historische en natuurlijke plaatsen die u kunt bezoeken:

De berg Parmelan

Le Parmelan en Haute-SavoieMet een hoogte van 1.832 m is het een uitnodiging om te gaan wandelen midden in de bergen. De Parmelan heeft de mooiste lapiaz van Europa, prachtige panorama’s op de meren van Annecy en Léman en de keten van de Alpen.

De top van Sous-Dine

Le sommet de la Sous-Dine en Haute-SavoieDeze berg is 2.004 m hoog en is het hoogste punt van de gemeente Pays de la Fillière.

De Fillière

Rivière La Filière en Haute-SavoieDeze rivier uit de Haute-Savoie vormt de oostelijke grens van Charvonnex. Zij mondt uit in de Fier bij de brug Onnex, op de grens met Annecy-le-Vieux. Zes nants vormen groene corridors.

De Maginotlinie van de Alpen in Charvonnex

La ligne Maginot des Alpes à CharvonnexOp de rechteroever van de nants des Alouettes kunt u 11 blockhouses en 3 kazematten bezoeken , die getuigen van de Maginotlinie van de Alpen in 1939 en 1940.

De kerk Saint-Jean Baptiste in Charvonnex

L'église Saint-Jean Baptiste de CharvonnexDit religieuze gebouw heeft twee prachtige polychrome houten beelden uit de 17e eeuw, de ene stelt Notre-Dame de toutes graces (1665) voor, de andere Sainte-Anne die Marie opleidt.

Best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben wij vijf hotels bij Charvonnex geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. Ze hebben zeer goede beoordelingen van klanten:

Logis hotel Annecy nord – Argonay

Dit hotel werd in 2014 volledig gerenoveerd en won een prijs voor zijn ecologische aanpak. Het ligt op 10 minuten van Annecy en Charvonnex en heeft een groot terras op het zuiden met uitzicht op de Parmelan. U kunt genieten van Savoyaardse specialiteiten in het restaurantvanaf € 70 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel F1 Annecy Argonay

Dit budgethotel ligt op 15 km van Charvonnex en dicht bij Annecy. Het is een goed alternatief voor een bezoek aan de regio met een redelijk budget. Het ontbijt wordt als buffet geserveerd in de eetzaal. De grotere kamers zijn geschikt voor een gezin van 4.Vanaf €35 per nacht.

Zie beschikbaarheid

La Grange des Pères

In het concept van het Appart’hotel biedt dit mooie etablissement een eigentijdse inrichting en zeer goed uitgeruste kamers. Het meer en de wintersportplaatsen zijn vlakbij om de regio van Pringy te ontdekken, naast Annecy.Vanaf 104 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

B&B Hotel Annecy

Een budgethotel om te genieten van de prachtige regio Annecy zonder de bank te breken. De kamers zijn ruim en voorzien van airconditioning. Het ontbijt wordt naar believen geserveerd met warme dranken, brood, gebak en jam. Annecy ligt op 7 kilometer afstand en deprijs begint bij € 60 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel de Novel

Dit mooie hotel ligt in het noorden van Annecy, dicht bij de afritten van de snelweg, en biedt goed uitgeruste kamers, gratis ondergrondse parkeergelegenheid en een restaurant waar kwaliteitsvolle huisgemaakte gerechten worden geserveerd. Het is een handig uitgangspunt voor sightseeing in de regio en kostvanaf €95 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Diensten & administratie

Afvalverwerkingscentra

Centrum voor afvalinzameling Les Ollières:

  • Open van 1 november tot 31 maart: maandag van 13u30 tot 16u30, dinsdag tot vrijdag van 9u tot 12u en van 13u30 tot 16u30. Zaterdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur.
  • Open van 1 april tot 31 oktober: maandag van 14 tot 18 uur, dinsdag tot vrijdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur.

Huisvuilophaalcentrum Villaz:

  • Geopend van 1 november tot 31 maart: zaterdags van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.
  • Open van 1 april tot 31 oktober: woensdag van 9 tot 12 uur en zaterdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur.

Gemeentehuis van Charvonnex

Het gemeentehuis bevindt zich op de Route du Chef-lieu 585 – 74370 Charvonnex.Openingstijden: maandag en donderdag van 16.00 tot 17.30 uur, dinsdag van 16.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur. Officiële website van het gemeentehuis: www.mairie-charvonnex.com