Epagny Metz-Tessy

Épagny Metz-Tessy is een nieuwe gemeente in de agglomeratie Annecy. Ze ontstond door de fusie van de gemeenten Épagny en Metz-Tessy op 1 januari 2016. Het hoogste punt ligt op 770 meter boven de zeespiegel en de gemeente beslaat bijna 1.206 hectare. De aangrenzende gemeenten zijn : Pringy, Meythet, Poisy, Sillingy.

Het winkelcentrum van Épagny

Le centre commercial d'Epagny en Haute-SavoieU vindt er ook het winkelcentrum Grand Épagny, het grootste winkelgebied in het bekken van Annécien, waar u vele nationale merken vindt: Auchan, H&M, Micromania, Cultura, King Jouet, Darty, La Grande Récré, Grand Frais, McDonald’s, Burger King.

Culturele voorzieningen en evenementen

Bibliotheek

Bibliothèque d'Epagny Metz Tessy La Crypte aux livresÉpagny Metz-Tessy heeft een bibliotheek voor kinderen en volwassenen die iets nieuws willen leren. Ze heet La Crypte aux Livres en bevindt zich onder de kapel, 15 rue de la Grenette. Ze telt momenteel 8.421 documenten, waarvan er 520 worden geleend van de departementale uitleenbibliotheek en regelmatig worden vernieuwd.

De polyvalente zaal en het complex van Sous Letraz

Complexe épagny metz-tessy ©M. PitteloudDeze ruimte van 694 m² biedt plaats aan 698 toeschouwers.

Ze beschikt over een vestiaire, kleedkamers en een controlekamer voor geluid en licht. De zaal kan in twee aparte zalen worden verdeeld, afhankelijk van de behoeften.

À Table: de literaire en gastronomische salon

A Table salon littéraire et gourmand à Epagny Metz-TessyEind maart organiseert de gemeente een cultureel en culinair weekend onder de naam “À Table”. Dit is een gelegenheid voor schrijvers, acteurs, illustratoren en fotografen om een gezellig moment te delen met uitgevers, lokale producenten, verenigingen en het publiek.

Scholen

Er zijn tegenwoordig veel scholen in Épagny Metz-Tessy, want er zijn momenteel 3 basisscholen en 2 kleuterscholen.

Best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben wij 5 hotels bij Épagny Metz-Tessy geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede beoordelingen van klanten hebben:

B&B Hotel Argonay

Dit hotel ligt in Argonay, op 5 minuten van Épagny. De kamers zijn gerenoveerd in 2020 en voorzien van airconditioning. Huisdieren zijn welkom. Een voordelig adres om Annecy en de wintersportplaatsen te ontdekken.

Vanaf 45 € per kamer.

Zie beschikbaarheid

The Originals City, Hotel Annecy Aéroport

Dit hotel ligt in Metz-Tessy in de buurt van de luchthaven Meythet en is goed gelegen voor een bezoek aan Annecy en de omgeving. De kamers met airconditioning bieden een bureau en thee-, koffie- en melkfaciliteiten. Het kasteelmuseum van Annecy ligt op 14 minuten rijden.

Vanaf € 77 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Ibis Budget Poisy

Dit hotel ligt op 10 minuten van Épagny en biedt alle gebruikelijke diensten van het merk, waaronder gratis parkeren. De kamers zijn toegankelijk voor gasten met een handicap. De receptie is 24 uur per dag geopend. Een goed economisch adres om het kleine Venetië van de Alpen te ontdekken.

Vanaf 59 € per kamer.

Zie beschikbaarheid

Hôtel Première Classe Épagny

Dit budgethotel ligt in het winkelgebied Grand Épagny, op 10 minuten van het centrum van Annecy. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het ontbijt wordt geserveerd voor 5 €.

Vanaf 49 € per kamer.

Zie beschikbaarheid

Hotel Balladins

Dit mooie 3-sterrenhotel in Cran-Gevrier biedt uitstekend comfort met ruime kamers met airconditioning, WiFi en een 24-uursreceptie. U kunt genieten van het terras en de bar.

Vanaf €87 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Clubs en sportfaciliteiten

Judoclub

De judoclub van Epagny Metz-Tessy biedt de mogelijkheid om judo te beoefenen en te leren vanaf 5/6 jaar, tot aan de oranje band. U vindt de judoclub in de Dojo, rue de la Tuillerie.

Tel : 06.61.75.43.12

Karate club

De karateclub verwelkomt volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar in de zaal van de dojo, rue de la Tuillerie.

Tel: 06.11.14.37.04.

Dansclub

De dansclub biedt u de mogelijkheid om te oefenen en ritmische dans te leren vanaf 3 jaar, evenals jazz voor kinderen en volwassenen. U vindt de dansclub in de Rue de la République 114.

Tel : 04.50.22.68.86 of 06.82.19.69.09

Aïkido Club

De Aikido club biedt u de mogelijkheid om Aikido te leren vanaf 10 jaar. U vindt de club op 322 Rue de la Tuilerie, 74330 Épagny Metz-Tessy.

Tel : 06.67.13.42.84.

Andere clubs

Er zijn ook andere sportclubs in Épagny Metz-Tessy: basketbal, skiën, gymnastiek en modelbouw, tennis, paardrijden, hardlopen en snelwandelen, fietsen en mountainbiken, en voetbal bij FC Épagny Metz-Tessy.

Multifunctionele toestellenplatforms

De gemeente beschikt over drie dergelijke sportinstallaties:

  • Het Maraîchers-platform: bedoeld voor alle generaties, met een cirkelvormige ruimte waar verenigingen elkaar kunnen ontmoeten om in de open lucht te sporten.
  • Het Grenottes-platform is geschikt voor senioren
  • Het Sous-Lettraz platform is meer bestemd voor ervaren sporters

Diensten & administratie

Gemeentehuis

143, rue de la République 74430 Épagny Metz-TessyTel : 04.50.22.04.71Mail : info@epagny74.frWebsite : www.epagnymetztessy.fr

Markt

Marché à EpagnyDe markt van Épagny Metz-Tessy wordt elke zaterdagochtend gehouden op de Place de la Mairie van 8 tot 13 uur.

Luchthaven Annecy

Accueil – CCI 74 8 route Côte Merle 74370 Metz-TessyTel : 04.50.27.30.06Mail : cciaero@haute-savoie.cci.frMeer info over : Luchthaven Annecy Mont-Blanc