Kasteel van Montrottier

Het kasteel van Montrottier is een middeleeuws kasteel, uit de 13e en 15e eeuw, gelegen in Lovagny op enkele kilometers van Annecy. Dit kasteel, dat het verleden van ons departement heeft getekend, herbergt ook de ongelooflijke collecties van Léon Marès. Kom en ontdek het verleden van de Savoie!

Een beetje geschiedenis

Château de Montrottier en Haute-SavoieHet kasteel werd gebouwd in de 13e eeuw in het hart van de Savoyse staten. Het neemt een strategische positie in bij een van de enige doorgangen om de Fier over te steken.

De middeleeuwse vesting omvat een grote cilindervormige donjon en de Tour des Religieuses, waar de collecties van Montrottier zijn ondergebracht. De woningen van de graven en ridders en de zaal van de wacht completeren de architectuur van het gebouw.

In het begin had het kasteel een strategische en militaire functie, daarna werd het een verblijfplaats voor de adellijke families: van hertog Amédéee VII van Savoye, van Menthon en vervolgens van andere families: van generaal Dufour, van Rochette, van broeder Jean en tenslotte van Léon Marès.

Deze laatste staat aan de oorsprong van de collectie die hij in 1916 aan de Academie van Florimontaine schonk. Het is een zeer rijke en gevarieerde verzameling met vele thema’s: spelletjes, meubilair, oorlogskunst, serviesgoed, kleding.

Bezoek het kasteel van Montrottier

Les collections du château de Montrottier en Haute-SavoieHet is mogelijk om het elk jaar van 15 juni tot 15 september van 14 tot 18 uur te bezoeken met een gids die de hele middag door de collecties presenteert. U kunt gemakkelijk deelnemen aan een bezoek zonder bang te zijn dat u niet alles kunt bezichtigen.

Het kasteel van Montrottier ligt aan de ingang van het dorp dat uit Chavanod komt en kijkt uit over de Gorges du Fier.Hier vindt u de tijden en tarieven van de bezoeken. In de buurt van Annecy kunt u tijdens uw vakantie andere zeer mooie kastelen bezoeken:

Videopresentatie van het kasteel van Montrottier bij Annecy