Meythet

Meythet ligt in de Haute-Savoie, in de regio Rhône-Alpes. Het is een gedelegeerde gemeente van de nieuwe gemeente Annecy, die 3 km ten westen van het centrum van Annecy ligt.

Geografische ligging

Mairie de Meythet en Haute-SavoieHet beslaat meer dan 320 hectare, op een hoogte van ongeveer 450 meter. De 9.000 inwoners zijn de Meytheans en Meytheans. Meythet beslaat 3,4% van de oppervlakte van de agglomeratie Annecy en behoort tot de groep gemeenten die “rechteroever” van de agglomeratie wordt genoemd. Hier bevindt zich ookde luchthaven van Annecy.

Culturele voorzieningen

Mediatheek Louise Michel

Médiathèque Louise Michel à MeythetDe mediatheek van 780 m² is verdeeld over twee verdiepingen. Ze bevindt zich in de rue François Vernex en beschikt over meer dan 22.000 documenten, waaronder 900 dvd’s en 2.500 cd’s. Het is ook een ruimte voor het werken en raadplegen van multimedia.

Aula Le Rabelais

Salle de spectaclele le Rabelais à MeythetHet auditorium Rabelais ligt aan de route de Frangy en speelt een actieve rol in het culturele leven van de stad. Het biedt onderdak aan talrijke voorstellingen en concerten voor jong en oud. Deze ruimte maakt deel uit van het Théâtre des Collines, waartoe ook het Théâtre Renoir en de Espace des Forges in Cran-Gevrier behoren. Meer weten: Le Théâtre des Collines

Bioscoop Rabelais

Cinéma le RabelaisDe bioscoop van Rabelais ligt aan de route de Frangy, naast het theater. U kunt er de nieuwste box office films bekijken. De bioscoop heeft 280 zitplaatsen en werd in 2005 volledig gerenoveerd. Prijzen : Volwassenen 6,50 € – Jongeren 4,50 €. Meer informatie : www.cinema-lerabelais.com

De best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels in de buurt van Meythet geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. Ze hebben zeer goede beoordelingen van klanten:

Ibis Budget Poisy

Net buiten Meythet biedt dit hotel met beperkte mobiliteit volledige faciliteiten voor een redelijke prijs: gratis WiFi, airconditioning en gratis parkeergelegenheid. Handig is dat de receptie 24 uur per dag geopend is. U kunt gemakkelijk een bezoek brengen aan Annecy, dat op 15 minuten rijden ligt.

Vanaf €59 per kamer.

Zie beschikbaarheid

Icone Hotel Annecy

Dit hotel biedt 25 kamers in een 16e eeuws huis. Zeer goed gelegen, kunt u de oude stad van Annecy te voet bezoeken. Het ligt op minder dan 100 m afstand. Wij raden de kamers met uitzicht op de binnenplaats aan, die in de zomer rustiger zijn.

Vanaf 69 € per kamer.

Zie beschikbaarheid

Hotel Balladins

Dit mooie 3-sterrenhotel ligt in Cran-Gevrier, op 5 minuten van Meythet, en biedt grote, ruime kamers met airconditioning. De receptie is 24 uur per dag geopend. Gasten profiteren van een mooi terras.

De prijzen beginnen bij 87 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Kyriad Annecy Cran-Gevrier

Het hotel ligt aan de route des Creuses, vlakbij Meythet en de stad Annecy, die u gemakkelijk kunt bezoeken. Op het terras kunt u tijdens de zomermaanden buiten eten. Voordelige prijzen voor een goede service.

Vanaf 62 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Ibis Styles Annecy Gare Centre

Het hotel ligt in het stationsgebied van Annecy. U kunt gemakkelijk een fiets huren naast het station. Het hotel is voorzien van airconditioning en toegankelijk voor mindervalide gasten. U kunt uw auto parkeren op de openbare parkeerplaatsen, waarvoor een vergoeding geldt.

De prijzen beginnen bij €110 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Sportfaciliteiten en clubs

Multifunctionele zaal Meteor

Salle polyvalente du Météore à MeythetDeze grote multifunctionele zaal kan worden gebruikt voor vergaderingen en bruiloften, met een kleine zaal voor 50 personen en een grote zaal die plaats biedt aan maximaal 200 personen. De faciliteit bevindt zich op 27, route de Frangy in Meythet.

Franse Alpenclub

De Franse Alpenclub van Meythet is een grote wandel-, klim- en alpine sportclub met meer dan 350 leden. Word lid van de club als u met andere mensen wilt sporten in de natuur of in de bergen.

Vechtsport club

Bij de vechtsportclub kunnen volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar judo leren en beoefenen. Zelf-jujitsu is mogelijk vanaf 14 jaar en aikido vanaf 7 jaar. De activiteiten vinden plaats in de Salle le Météore, 27 route de Frangy.

Tel: 04 50 46 01 26.

Voetbalclub – ESM

ES Meythet maakt de ontdekking, initiatie en beoefening van voetbal mogelijk voor kinderen vanaf 6 jaar. Of het nu gaat om training of competitievoetbal, deEtoile Sportive de Meythet verwelkomt iedereen, jongens en meisjes van alle leeftijden. Meer info: ES Meythet

Rugbyclub

De rugbyclub van Meythet verwelkomt mensen van 5 jaar tot senior. Het stadion en de club bevinden zich in de rue de l’Aérodrome. U kunt ze telefonisch bereiken op 04 50 22 24 86.

Tennisclub

Bij de tennisclub kan iedereen spelen en zich vermaken door in de vrije tijd te spelen, maar ook om zich te meten met andere spelers en andere clubs. Het is ook mogelijk om in groepsverband of openbaar tennislessen te volgen. De tennisclub is gelegen aan de chemin du Vieux Meythet.

Tel: 04 50 22 27 22.

Gymnastiekbaan van 1,8 km met toestellen: Rue de la Barrade.Stadion en voetbalvelden: Cité des Creusettes en Allée Clos de Bellevue.Straatzone en skateboardbaan: Chemin de la Fruitière.Multisportstructuur “Agorespace “: Rue des Grillons.

Wandelingen en natuurpaden

Drie bewegwijzerde routes stellen u in staat de natuur in deze stedelijke gemeente te ontdekken.

Het wandelpad van Nant de Gillion

Le sentier pédestre du Nant de Gillion à MeythetDeze wandelroute is onlangs in ere hersteld. Het is een aangename route, in het kreupelhout, die langs een beekje loopt. Mountainbiken is ook mogelijk op deze route.

Het Bois des Côtes en het Marais Côte Merle

Le Bois des Côtes et Marais Côte Merle à MeythetDit is een natuurgebied met fauna, flora en bronnen die bij prefectuurbesluit zijn beschermd. U kunt het interpretatiepad van de milieubescherming volgen. Zo komt u meer te weten over de waterkringloop.

De Vallon du Fier – Bois des Iles

Le Vallon du Fier - Bois des Iles à MeythetIn dit uitgestrekte gebied kunt u wandelen langs de oevers van de Fier en toegang krijgen tot de gemeenten Annecy, Annecy-le-Vieux en Metz-Tessy. Een deel ervan ligt in het kreupelhout en maakt het mogelijk om in goede omstandigheden, met geschikte ondergrond, te lopen. Via een brug kunnen voetgangers het deel van Annecy bereiken. Het hele terrein is ook toegankelijk voor mountainbikes.

Uitrusting en diensten

Annecy Luchthaven

Home – CCI 74 8 route Côte Merle 74370 Metz Tessy Tel : 04 50 27 30 06 Fax : .04 50 27 39 83 Mail : cciaero@haute-savoie.cci.fr Meer info over : Luchthaven Annecy-Meythet

Markten in Meythet

Marché à MeythetDe stad heeft twee wekelijkse markten. Hier kunt u in een kort circuit groenten en fruit van plaatselijke producenten kopen.

  • De markt in het centrum, die wordt gehouden op woensdagochtend van 8 tot 13 uur. Bij die gelegenheid is het gedeelte van de Rue François Vernex tussen nr. 11 en het kruispunt met de Route de Frangy afgesloten voor het verkeer.
  • De kleine markt in Vieux Meythet vindt plaats op zaterdagochtend van 9 tot 13 uur op 1 chemin du Vieux Meythet. Het is een levensmiddelenmarkt waar de plaatselijke producenten centraal staan.

Het postkantoor

Maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 17.30 uur. Zaterdag van 8.30 tot 12 uur. 2 avenue du Stade, 74960 Meythet. Tel: 04 50 22 00 19.

Meythet en Fête

Meythet en FêteDe stad Meythet verzamelt op één dag en op één plaats de garageverkoop, de traditionele animaties, het feest van het dorp van het oude Meythet en het feest van de verenigingen. De gekozen datum is de eerste zondag van oktober. Het evenement vindt plaats van 9 tot 17 uur. Een drankstand en een restaurant zijn ter plaatse aanwezig.

Stadhuis van Meythet

Het bevindt zich in de rue de l’Hôtel de ville, 74900 Meythet. Openingstijden:

  • Maandag, woensdag, donderdag: van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.
  • Dinsdag: van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur.
  • Vrijdag: van 9 tot 12 uur.

Officiële website: Mairie de Meythet