Montagny-les-Lanches

Montagny-les-Lanches is een klein dorp in de Haute-Savoie, in de regio Rhône-Alpen. Het telt ongeveer 700 inwoners, Montagnolans genaamd. Ze zijn verspreid over een oppervlakte van 4,38 km². De gemeente ligt op een hoogte van ongeveer 600 meter. Montagny-les-Lanches maakt deel uit van het kanton Seynod en ligt ongeveer tien kilometer ten zuidwesten van Annecy, tussen de steden en dorpen Seynod, Chavanod en Chapeiry.

Geschiedenis en erfgoed

place de montagny avec son église ©M. PitteloudHet dorp stond in de Middeleeuwen lange tijd onder controle van de Savoyaardse graven en de verschillende naburige heren. Een burgemeester van Annecy, Louis Chaumontel, woonde in het kasteel. In 2000 telde het dorp 380 inwoners. De bevolking is dus in 20 jaar tijd verdubbeld.

Er zijn veel eengezinswoningen en nieuwe collectieve woningen gebouwd, wat deze groei verklaart. Desondanks heeft het dorp zijn landelijke karakter behouden en telt het nog steeds vier boerderijen. U kunt vanuit het dorp prachtige wandelingen maken op de berg Semnoz.

Best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels bij Montagny-les-Lanches geselecteerd. Ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en hebben zeer goede beoordelingen van gasten:

Ibis Budget Annecy

Deze nationale hotelketen biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het bevindt zich in Cran-Gevrier, in de buurt van Montagny-les-Lanches. U kunt de stad Annecy gemakkelijk bezoeken. Het ontbijt wordt geserveerd als een all-you-can-eat-buffet.

Vanaf 57 € per kamer.

Zie beschikbaarheid

Fasthôtel Annecy

Dit budgethotel ligt op slechts een paar kilometer van Montagny-les-Lanches en biedt 48 kamers. Het ontbijt wordt geserveerd als een continentaal buffet. Om Annecy te bezoeken moet u de auto nemen.Vanaf €57 per kamer.

Zie beschikbaarheid

Kyriad Annecy Cran-Gevrier

Het Kyriad Annecy Cran-Gevrier is een goed geprijsd hotel in de regio Annecy. De 50 tweepersoonskamers zijn ruim en voorzien van airconditioning. Een ander positief punt is het grote terras, waardoor u bij mooi weer buiten kunt eten.

De prijzen beginnen bij 62 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Campanile Annecy Centre Gare

Dit hotel wordt hoog gewaardeerd door gasten. Het ligt naast het treinstation en stelt de gasten in staat Annecy te voet te bezoeken. De recente inrichting van het hotel is eigentijds. Voor gezinnen worden aantrekkelijke tarieven geboden. Een verstandige keuze.

Vanaf 108 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel de Bonlieu

Op een steenworp afstand van het meer en het culturele centrum Bonlieu kunt u met dit moderne hotel Annecy in voetgangersmodus bezoeken. De eigentijdse inrichting van de kamers is aangenaam. De receptie is 24 uur per dag geopend.

Vanaf 143 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Diensten

De school

école montagny les lanches © M. PitteloudDe school ontvangt 80 kinderen, verdeeld over 3 klassen: één voor de kleuterschool, één voor CP-CE1-CE2 en één voor CE2-CM1-CM2.

Ze bevindt zich op 2 route d’Annecy.

Er worden culturele en sportieve activiteiten aangeboden aan de kinderen van de gemeente.

Restaurants en accommodatie

Montagny-les-Lanches heeft een camping, een boerderijcamping, een herberg, een bistro-restaurant, een landelijke gîte en gastenkamers. Het dorp wordt bediend door het busnetwerk van Groot-Anncy, SIBRA. Montagny-les-Lanches heeft twee uitstekende restaurants die wij aanbevelen:

Les Tables de l’Étang

Les Tables de l'Etang à Montagny-les-LanchesGelegen in het midden van het platteland, beschikt u over een grote zaal en een mooi terras voor de vijver, waar u zelfs kunt vissen. De gerechten worden gekookt in het respect van de huisgemaakte.

De seizoensgebonden bistronomische kaart is verfijnd en bevat gerechten zoals de mille-feuilles van foie gras of de heerlijke baba au rhum.

Adres: 124 route d’Annecy, le Prebion, 74 600 Montagny-les-Lanches.

Le Relais des Lanches

Le Relais des Lanches à Montagny-les-LanchesGelegen in het dorpscentrum. Dit restaurant biedt elke maand thema-avonden en voor feesten zoals Valentijn. De culinaire specialiteiten zijn kikkerbilletjes en in Cognac geflambeerde garnalen.

Het weekmenu kost minder dan 16 €.

Adres: Chef-lieu, 74600 Montagny-les-Lanches.

Gemeenschapsleven

De gemeente wordt geanimeerd door de vereniging Culture et Loisirs de Montagny: dansen, pilates, gymnastiek, beheer van de dorpshal.

De vereniging Le Préau organiseert feestelijke evenementen om de sportieve en culturele activiteiten van de school te financieren.

Een vereniging genaamd Courant d’Art maakt het publiek bewust van artistieke creatie door ontmoetingen tussen kunstenaars en toeschouwers aan te moedigen. Lokale creaties krijgen de voorkeur.

Stadhuis

Adres : Chef Lieu – 74600 Montagny-les-LanchesTel : 04.50.46.71.27

Open voor het publiek: dinsdag van 14u30 tot 18u, vrijdag van 14u30 tot 16u30 en op afspraak.

Stadhuis : www.montagny-les-lanches.fr

Wandeling naar Montagny-les-Lanches

Balade à Montagny-les-LanchesVoor deze route moet u het dorp verlaten via de weg naar Etercy. Terwijl u door het kreupelhout loopt, zult u de fauna en flora waarderen. Loop door een weiland naar de Chemin des Lanches, in het gehucht Les Molières.

Bij aankomst in Montmasson sluit de route aan op het bewegwijzerde pad van de Voile de la Mariée. Bij de kerk van Montagny steekt u de kleine doorwaadbare plaats over. Deze mooie lus duurt twee uur. De helling blijft zeer gematigd.

Foto’s van Montagny les LanchesMontagny les lanches

Montagny le village