Nâves-Parmelan

Nâves-Parmelan is een klein dorp gelegen aan de voet van de berg Parmelan in de Haute-Savoie. Het dorp ligt ongeveer 7 km ten oosten van Annecy en grenst aan de gemeenten Villaz en Annecy-le-Vieux. Het telt ongeveer 965 inwoners, die Nâverains en Nâveraines worden genoemd. Nâves-Parmelan is een gemeente die 640 meter boven de zeespiegel uitsteekt en maakt deel uit van de Communauté de Communes du Pays de la Fillière.

Geschiedenis en sport in Nâves-Parmelan

De geschiedenis van het dorp

Naves Parmelan en Haute-SavoieDe eerste nederzettingen in het dorp dateren uit de eerste eeuwen van onze jaartelling, met graven uit deBourgondische periode. In de buurt van Dingy-Saint-Clair legden de Romeinen een Romeinse weg aan naar Villaz.

In de Middeleeuwen stond het land onder controle van de heren van Menthon. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het dorp een actieve rol in het verzet. De nabijheid van de gevechten bij Les Glières verklaart dit feit.

Sportieve activiteiten en wandelingen

Vanuit het dorp kunt uzeven bewegwijzerdewandelingen van verschillende moeilijkheidsgraad maken. Wij raden u vooral de wandeling naar de Bassins de la Lune en de Dents de Lanfont aan.

De wandeling naar de waterval van Nâves

La balade de la cascade de NâvesIn de winter kunt u tijdens deze wandeling de prachtige ijssculpturen rond de waterval bewonderen. U moet naar de grens van de gemeente, aan de beek Gratte-Planche.

Vervolgens gaat u naar de voet van de waterval om de prachtige ijsconcreties te bewonderen. In de zomer is de route zeer aangenaam met een schaduwrijke bosrijke omgeving.

De vijverwandeling

La promenade des bassins de Nâves-ParmelanDeze aangename en verfrissende wandeling laat u de elf vijvers in de gemeente ontdekken. De route is 2 km lang en biedt geen bijzondere moeilijkheden.

Paragliding in Nâves-Parmelan

Parapente à Nâves-ParmelanBijna op de top van de berg Lachat, aan de westkant, is een opstijgplaats voor paragliding waar u van ‘s middags tot ‘s avonds mooie vluchten kunt maken.

Het opstijgen is vrij steil en niet geschikt voor beginners. Wij raden u ook aan niet op te stijgen bij nul- of rugwind. Meer info over paragliding in de buurt van Annecy. In de winter is er een langlaufloipe van 3 km beschikbaar vanaf het stadion.

Best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben wij vijf hotels bij Nâves-Parmelan geselecteerd. Ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en krijgen zeer goede beoordelingen van gasten.

Logis hotel Annecy nord – Argonay

Dit prachtige hotel werd in 2014 gerenoveerd en bekroond voor zijn ecologische aanpak. Het ligt op 10 minuten van Nâves-Parmelan. Het terras op het zuiden biedt een prachtig uitzicht op de Parmelan. Het restaurant biedt specialiteiten uit de Haute-Savoie.

Vanaf 70 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel F1 Annecy Argonay

Dit budgethotel is ideaal gelegen om de regio Annecy te ontdekken. Het ontbijt wordt geserveerd in de ontbijtzaal, in de vorm van een buffet. Een auto is noodzakelijk, want het ligt in een zakenwijk in Argonay. U kunt ook naar de nabijgelegen wintersportplaatsen gaan.

De prijzen beginnen bij € 35 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Rivage Hotel & Spa Annecy

Dit recent gebouwde 4-sterrenhotel ligt tegenover het Albigny-strand in Annecy-le-Vieux. Geniet van de grootste spa in Annecy, de theesalon met kruiden en het fitnesscentrum. Het ontbijt wordt geserveerd met uitzicht op het meer.

Vanaf 171 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Keizerlijk Paleis

Dit is een van de mooiste adressen in Annecy. Dit paleis is gebouwd aan het begin van de 20e eeuw, op het schiereiland Albigny. De kamers hebben uitzicht op het meer. U kunt genieten van de spa en het gastronomische restaurant. Het Venetië van de Alpen ligt op loopafstand.

Vanaf €138 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Hébé

Dit hotel ligt in het stadscentrum van Annecy. De kerk Saint-Maurice en de kathedraal Saint-Pierre liggen vlakbij. De gasten roemen de moderne inrichting en de gunstige ligging voor een bezoek aan de oude stad.

Vanaf €172 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Diensten, administratie en winkels

Restaurants en accommodatie

Le Bistro de la Jalle à Nâves-ParmelanHet café de la poste, sindsdien omgedoopt tot Le Bistro de la Jalle, biedt een verfijnde seizoensgebonden keuken. Het etablissement dient ook als brooddepot en postkantoor. Het restaurant biedt een formule met voorgerecht, hoofdgerecht, kaas, koffie, drankje en dessert voor 15 € tijdens de week. s Avonds en in het weekend: voorgerecht, hoofdgerecht, koffie en dessert voor 30 €. Het restaurant is gesloten op dinsdag.

Adres: Place du Capitaine Anjot. Talrijke gastenkamers en gemeubileerde accommodatie zijn beschikbaar voor toeristen.

De school

De jardin des Mouflets huisvest een vereniging van een vijftiental kleuterleidsters in een speciale ruimte boven het gebouw van de naschoolse opvang. 119 kinderen vanaf 3 jaar gaan naar dedorpsschool, die in 5 klassen is onderverdeeld. Adres: 140 Route du Fier, 74370 Parmelan.

Openbaar vervoer

Lijn 82 verbindt Annecy met Thorens-Glières via Nâves-Parmelan en Villaz, met 9 ritten per dag van maandag tot zaterdag.

Bibliotheek

De bibliotheek bevindt zich op de Place du Capitaine Anjot en biedt regelmatig nieuwe boeken aan. Openingstijden: donderdag van 16.30 tot 18.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Stadhuis

Place Capitaine Anjout 74370 Naves Parmelan Tel : 04.50.60.65.10 Officiële website van Nâves-Parmelan