Sevrier

Sevrier is een gemeente ten zuiden van de stad Annecy, aan de westelijke oever van het meer van Annecy in de richting van Albertville.

Geografische ligging

Mairie de Sévrier en Haute-SavoieDe stad Sevrier beslaat een oppervlakte van 1.265 hectare op een hoogte tussen 440 en 1.280 meter en de 4.200 inwoners worden Sevriolains en Sevriolaines genoemd.

De gemeente is een strook land tussen het meer en de berg Semnoz die breder wordt naarmate ze naar het zuiden afdaalt en die voor een groot deel uit dennenbossen en landbouwgrond bestaat.

Culturele voorzieningen

Bibliotheek

De bibliotheek met een ruim aanbod aan boeken (meer dan 10.000) bevindt zich tussen het gemeentehuis en de school: 2.000 route d’Albertville. Het gemeentehuis biedt een thuisbezorgservice voor 70 -plussers.

Ecomuseum van het meer van Annecy

Ecomusée du Lac d'Annecy à SévrierHet ecomuseum is gewijd aan het leven in de Savoyaardse Alpen in de 19e eeuw. Presentatie van kennis, vertoning van korte films, leuke activiteiten voor kinderen. Dit museum is opgericht door de Annecy folkloregroep l’Écho de nos montagnes.

Het ontvangt schoolkinderen van de kleuterschool tot de middelbare school. De enscenering is realistisch en laat het publiek zich onderdompelen in het dagelijkse leven van vroeger.

Het museum is geopend van 1 mei tot 15 juni en van 15 tot 30 september van 14 tot 18 uur in het laagseizoen en van 16 juni tot 14 september van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur in het hoogseizoen.

Meer info op: www.ecomusee-lacannecy.com

Het Klokkenmuseum

Le musée de la Cloche à SévrierDe firma Paccard maakt al sinds 1796 klokken. Het is wereldleider in kerkklokken en beiaarden. Het grootste deel van de productie wordt geëxporteerd.

Sinds de oprichting zijn er 120.000 klokken gegoten. Een bezoek aan het klokkenmuseum stelt u in staat dit bijzondere vak te begrijpen.

Het animatiecomplex

Le complexe d'animation de SévrierMet een oppervlakte van meer dan 1.000 m² biedt het het hele jaar door evenementen zoals de stripbeurs, de wellnessbeurs, de wijnbeurs en culturele theatervoorstellingen. Het ligt naast de bibliotheek in Sevrier.

Best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels bij Sevrier geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede klantenbeoordelingen hebben:

Hotel Auberge Le Semnoz

Een mooi traditioneel hotel gelegen in het dorp Saint-Jorioz om het meer van Annecy en het Bauges-massief te ontdekken. Er is een buitenzwembad en er zijn rondleidingen in de regio.

Vanaf €60 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Beauregard, het originele relais

Met 44 kamers waarvan 2 voor PRM, biedt dit hotel een prachtig uitzicht op het meer van Annecy en de Semnoz. De kamers zijn goed uitgerust en het restaurant is een aanrader.

Prijzen beginnen bij €81 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Hotel Marcel

Een prachtig 4-sterrenhotel met een eenvoudige architectuur van glas en hout. Sommige van de 14 kamers bieden een eilandbad. De bar en het restaurant komen uit op een groot terras. Het strand is privé om te zwemmen in het meer van Annecy.Vanaf 275 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Auberge du Roselet

Aan de oevers van het meer heeft dit hotel een prachtige tuin. In het restaurant kunt u lokale specialiteiten proeven, zoals baarsfilets. Het is een ideaal uitgangspunt om rond het meer te fietsen en te zwemmen in de vele stranden in de omgeving.

Vanaf € 102 per nacht.

Zie beschikbaarheid

L’Arcalod

In de buurt van Sevrier in de gemeente Doussard, beschikt dit door een familie beheerde hotel over een tot 28°C verwarmd buitenzwembad. Er zijn fietsen te leen en u kunt gebruikmaken van het fietspad. Het restaurant biedt verfijnde gerechten gemaakt met lokale producten.

De prijzen beginnen bij € 78 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Sport- en wandelfaciliteiten

Het nautische resort vertegenwoordigt 5,2 km kustlijn met een gerenoveerd gemeentelijk strand, een nautische basis voor zeilen, roeien, duiken, kanoën, peddelen, waterfietsen en vissen. Het resort is aangepast voor mensen met een handicap.

Tijdens de zomer worden er cursussen aangeboden aan jongeren van 4 tot 15 jaar om watersporten te leren, maar ook tennis en paardrijden.Contact: Cercle de Voile de Sévrier, Route du Port 74320 SévrierTel: 04.50.52.40.04 Tijdens uw vakantie in Sévrier kunt u twee aangename wandelingen maken, aangepast aan gezinnen

Lus van de Croix de Chuguet

Boucle de la Croix de Chuguet

 • Duur: 1 uur en 35 minuten
 • Moeilijkheidsgraad: gezinnen, kinderen vanaf 6 jaar
 • Hoogteverschil: 290 m
 • Start: parkeerplaats Létraz op 460 m
 • Maximale hoogte: 725 m

De mierenlus – La Tourvière

Boucle des Fourmis La Tourvière à Sévrier

 • Duur : Les fourmis 2 u 20 / La Touvière – 2 u 20
 • Vertrek: Les fourmis : Saint-Eustache / La Touvière – Leschaux
 • Moeilijkheidsgraad: gezinnen, kinderen vanaf 10 jaar
 • Hoogteverschil: Les Fourmis – 350 m / La Touvière – 460 m

Openbaar vervoer

Er zijn twee buslijnen tussen Annecy en Albertville (lijn 51) en tussen Annecy en Duingt (lijn 52).

Schoolactiviteiten

Een ruimte voor jonge kinderen “Pic et plume” bevindt zich tegenover de parkeerplaats van het strand. Het heeft een capaciteit van 33 plaatsen voor kinderen van 10 weken tot 4 jaar. De kleuterschool (vijf klassen) en lagere school (8 klassen) Henri Gour bevindt zich op 2 000 route d’Albertville. DeMontessorischool Fantine de Sévrier ontvangt kinderen van 3 tot 6 jaar in een tweetalige Frans-Engelse omgeving.

Erfgoed

chapelle de Létraz à SévrierSévrier heeft twee palafittische sites die prehistorische overblijfselen zijn van steden aan het meer. Er zijn een gegraven kano, palen en een bijlvorm ontdekt.

Deze onderwater sites kunnen niet bezocht worden. U kunt de prachtige 19e eeuwse kapel van Létraz bekijken met een prachtige massief notenhouten Maagd, gesneden door Henri Perrot op het stenen altaar.

Le prieuré de SévrierDe priorij van Sevrier, een oude kerk, werd in 2000 door de gemeente gekocht en is nu een plaats voor culturele tentoonstellingen.

Vroeger was het eigendom van de kanunniken van de Orde van Sint Augustinus en daarna een eeuwigdurende pastorie, opgericht door Sint François de Salle.

Markten in Sevrier

Marché de SévrierDe traditionele wekelijkse levensmiddelenmarkt wordt elke woensdag gehouden op de Place de l’Église tegenover de Mairie van 7.00 tot 12.30 uur.

In de eerste week van december organiseert de gemeente haar kerstmarkt met activiteiten zoals brood bakken, een optocht van lantaarns en een gospelconcert. Het is ook een gelegenheid om originele geschenken te vinden.

Parkeren in Sevrier

Deze gemeente grenzend aan Annecy heeft verschillende parkeerplaatsen aangelegd:

 • De parkeerplaats van het strand van Sévrier: deze grote parkeerplaats geeft toegang tot het gemeentelijk strand dat gratis is. De parking is betalend van 15 mei tot 15 september, elke dag van de week, van 9 tot 19 uur. Van 15 mei tot 30 juni en van 1 september tot 15 september bedraagt het uurtarief 2 euro. Tijdens de maanden juli en augustus bedraagt het uurtarief 2,20 €. Voor de caravanstalling aan de havenweg bedraagt het parkeertarief 30 € voor 14 uur.
 • De parkeerplaats van de kerk: deze kleine parkeerplaats ligt in de blauwe zone.

Stadhuis

Stadhuis van Sévrier, 2 000 route d’AlbertvilleOpeningstijden: maandag t/m vrijdag: 8.30 – 12 uur / 13.30 – 17.30 uurWebsite stadhuis van Sévrier: www.visit-lacannecy.fr