Villaz

Het dorp Villaz in de Haute-Savoie in de regio Rhône-Alpes ligt 10 km ten noordoosten van Annecy.

Geografische ligging

Villaz en Haute-SavoieVillaz telt nu meer dan 3.400 inwoners, villazois genaamd, en heeft een oppervlakte van 1.527 hectare. Aan de voet van de berg Parmelan ligt het dorp op een hoogte van 705 meter, met de top van de Parmelan op ongeveer 1800 meter. Villaz maakt deel uit van de agglomeratie Groot Annecy. Het wordt omringd door de gemeenten Naves Parmelan, Annecy-le-Vieux en Argonay.

Monumenten en toeristische plaatsen

Kerk van Villaz

Eglise de Villaz Haute-SavoieDeze kerk uit de 19e eeuw heeft gebrandschilderde ramen, met name die van de Maagd met kind, en twee klokken die in de prestigieuze ateliers van Paccard zijn gegoten. De kerk staat sinds 1963 op de monumentenlijst en ontving de heilige François de Sales op 6 oktober 1607 tijdens een pastoraal bezoek.

Kasteel van Bon Attrait

Dit kasteel is tegenwoordig een kliniek voor nazorg en revalidatie. Het was oorspronkelijk een versterkte woning.

Massief van Parmelan

Massif du Parmelan Huate SavoieVind de mooiste lapiaz van Europa in de Parmelan berg, wandelpaden, Romeinse weg, begraafplaatsen uit de hoge middeleeuwen, zetel van een aartspriester in de 16e eeuw.

Mont Veyrier berg

Le mont Veyrier près d'AnnecyDe Mont Veyrier ligt bij de gemeente Villaz, maar ook Annecy le vieux of Veyrier-du-Lac en domineert het meer en de omgeving van het bekken van Annecy.

De Veyrier biedt vele panorama’s voor iedereen die van de natuur en mooie uitzichten houdt.

De best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben wij 5 hotels bij Villaz geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede beoordelingen van klanten hebben:

La Grange des Pères

La Grange des Pères Hôtel Annecy

Een zeer mooi Appart’Hotel gelegen in Pringy nabij Pringy. De inrichting is eigentijds en de kamers zijn ruim. Door de nabijheid van de stad Annecy en de badplaatsen kunt u tijdens uw vakantie de regio bezoeken.

Vanaf 104 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel de Novel

Hôtel de Novel Annecy

Dit hotel ligt ten noorden van Annecy en dicht bij de afrit van de snelweg A41. Het stadscentrum ligt op 10 minuten lopen voor een bezoek aan Annecy. Het restaurant serveert goede traditionele gerechten met Italiaanse specialiteiten.

Vanaf € 95 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel F1 Annecy Argonay

Hôtel F1 Annecy ArgonayDit budgethotel biedt kwaliteitsdiensten met een ontbijtbuffet dat in de ontbijtzaal wordt geserveerd. Gelegen in de economische zone van Argonay, is een auto noodzakelijk om de stad Annecy en de omgeving te bezoeken.

De prijzen beginnen bij 35 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

B&B Hotel Annecy

B&B Hôtel AnnecyEen mooi etablissement dat ruime kamers met airconditioning en badkamer aanbiedt. Het ontbijt wordt geserveerd als een all-you-can-eat buffet met brood, gebak en jam. De stad Annecy ligt op 7 km afstand.

De prijzen beginnen bij € 60 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Logis hotel Annecy nord – Argonay

Logis hôtel Annecy nord – ArgonayHet hotel werd in 2014 gerenoveerd en bekroond voor zijn ecologische aanpak. Gelegen op 6 km van Annecy en 30 mn van de skigebieden van La Clusaz en Le Grand-Bornand. Het grote terras ligt op het zuiden.

Vanaf 70 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Culturele voorzieningen

Gemeentelijke Bibliotheek

18, rue du Porche RondOpeningstijden: woensdag van 16.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.30 tot 12.00 uur.

Sportfaciliteiten en clubs

Villaz heeft verschillende sportfaciliteiten zoals een skatepark, een voetbalveld en tennisbanen. Er zijn ook paragliding-, mountainbike- en tennisclubs. Voor degenen die liever gaan wandelen, zijn er gemarkeerde paden rondom het dorp.

De toeristische routes van Villaz

Er zijn vier vrij gemakkelijke toeristische routes voor mooie wandelingen in de natuur, die alle vertrekken vanaf de Place de la Mairie:

 • Het circuit van Ailles: vanaf het stadhuisplein loopt u langs de kerk en het in 1591 gebouwde kasteel Paquelet de Moyron. Het versterkte huis is privé met een prachtig portaal. Aan het begin van de weg Pré fleuri ziet u rechts La Roseraie, een van de huizen van de Compagnons du devoir. Als u de route du grand Nant neemt en vervolgens de route des Ailles, heeft u een prachtig uitzicht op de Salève, de Mandallaz en de klokkentoren van Saint Martin Bellevue die boven in het bos staat. U keert terug via de weg Pré Fleuri naar het gemeentehuis. Het circuit is 3 km lang.
 • Le circuit des Coteaux: door in de richting van het gehucht Les Vignes te gaan, geniet u van een prachtig uitzicht op de bergen van het meer van Annecy. U gaat onder de elektriciteitsleiding door en volgt het pad dat naar de beek Grattepanche gaat en vervolgens naar de gelijknamige weg. U ziet de heuvel van de Girondales wijngaard, herbeplant in 2017, vervolgens het stadion en de tennisbaan, om een gehucht te doorkruisen in de richting van de Filière brug. U komt dan op de geasfalteerde weg van de Chemin du Vieux Four. De terugweg gaat over het Rossand-pad en vervolgens over het Arcey-pad naar de weg van Crêt de Paris.
 • Het kaaspad: vanaf de Place de la Mairie volgt u de Avenue Bonattrait met rechts het Château de Bon Attrait. U kunt de kaasmakerij van Parmelan bezoeken die 5.000 reblochons per dag produceert. Er is een winkel waar u deze kaas kunt kopen. Als u rechtdoor gaat op de Chemin de l’Épine, slaat u rechtsaf de Route des Mivres op om te stoppen bij de boerderij GAEC des Narcisses. U kunt er een van de beste reblochons van de streek kopen en een unieke specialiteit proeven: de fondant du Parmelan.
 • Het circuit van het oude dorp: aan het begin kunt u de prachtige kerk van Villaz bezoeken, gewijd aan de Geboorte van Maria, die op 6 oktober 1607 de heilige François de Sales verwelkomde. Aan de linkerkant kunt u het kasteel van de Paquelet de Moyron bewonderen. Op de weg naar Pré Fleuri ziet u rechts La Roseraie, een van de huizen van de Gezellen van de Tour de France. Om terug te keren gaat u rechtsaf de Chemin des Cruets op en vervolgens weer rechtsaf de Route du Grand Nant op om het Château Bon Attrait, een versterkt huis uit de 13e eeuw, te bewonderen.

Diensten

De bibliotheek

Deze bevindt zich naast de kerk op: 18 rue du Porche Rond. Het beheer is toevertrouwd aan een team van vrijwilligers: de vereniging “Bibliothèque de Villaz”.Openingstijden :

 • Maandag van 10u tot 12u
 • woensdag van 16 tot 20 uur
 • Vrijdag van 16 tot 18 uur
 • Zaterdag van 10 tot 12 uur

Villaz school

Er is een kleuterschool en een basisschool. Voor de allerkleinsten is er een crèche met 28 plaatsen en een micro-crèche met 10 plaatsen.

Sportfaciliteiten

Villaz beschikt over een klimzaal, een voetbalveld in Le Varday, tennisbanen eneen sportparcoursin Le Varday. In de tuin van Moufflets worden ‘s morgens kinderen ontvangen met een vijftiental kinderverzorgsters.

Het postkantoor

Adres: 316, Avenue de BonatrayOpeningstijden : maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag 14.00 tot 17.00 uur donderdag 9.15 tot 12.00 uur en 14.00 tot 17.00 uur zaterdag 9.15 tot 12.00 uur

Maatschappelijk werker

Monique Moussy, de maatschappelijk werkster van de sector, ontvangt mensen op afspraak in het gemeentehuis van Villaz op de eerste dinsdag van de maand van 14 tot 16.30 uur.

Afvalophaalcentrum van Villaz

Gelegen aan de route du Grand Nant, ontvangt alleen groen afval:

 • Openingstijden zomer (april tot oktober): woensdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18.30 uur en zaterdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18.30 uur3 0.
 • Winteruren (november tot maart): zaterdag van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17.30 uur.

Stadhuis

1 place de la Mairie 74 370 VillazTel : 04.50.60.61.64Openingstijden:

 • Ochtend: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 11 uur
 • Middag: maandag, donderdag en vrijdag van 14u tot 16u30, dinsdag van 16u tot 18u30.

Website gemeentehuis Villaz