Annemasse

De stad Annemasse is na Annecy de grootste stad van de Haute-Savoie met 35.000 inwoners! Annemasse ligt aan de zuidelijke oever van het meer van Genève op de Zwitserse grens met de stad Genève.
Annemasse en Haute-SavoieAnnemasse is een stad aan het hoofd van een agglomeratie van 12 gemeenten, op 2 kilometer van Genève, 31 kilometer van Thonon, 43 van Evian en 45 van Annecy. De gemeente beslaat 498 hectare op een hoogte tussen 400 en 500 meter. Veel inwoners van de gemeente gaan in het naburige Zwitserland werken om te profiteren van de aantrekkelijke lonen.

Annemasse grenst aan Ville-la-Grand, Ambilly, Véthraz Monthoux, Cranves Sales, Etrembières en Gaillard, die samen met Machilly, Saint Cergues, Juvigny Lucinges en Bonnes de agglomeratie Annemasse vormen.

De gemeente heeft twee bergtoppen: De Mont Salève (hoogte 1.300 meter) en de Voirons (hoogte 1.450 meter) en wordt doorkruist door een rivier: de Arve. Annemasse is de toegangspoort tot de vallei van de Arve!

Geschiedenis en erfgoed van Annemasse

Statue de Michel Servet à AnnemasseOorspronkelijk is de stad van Keltische en Romeinse oorsprong . De open geografische configuratie liet de ontwikkeling tussen de stad Calvijn en de prinsen van Savoye niet toe. Het was dekomst van de trein in 1880 die de eerste industrieën mogelijk maakte. Na de Grote Oorlog steeg de bevolking van 6.000 in 1926 tot 8.000 in 1936. De horloge-industrie was aanwezig vanaf 1950.

Tot 1990 groeide de activiteit met een parallelle uitbreiding van de stad in de sector Perrier. Later zou de aanleg van de tram het verkeer vlotter laten verlopen.

Annemasse vu du ciel
Annemasse vanuit de lucht gezien – Klik om te vergroten

Bron : Wikipedia.org

Best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben wij vijf hotels in Annemasse geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede beoordelingen van klanten hebben:

Comfort Annemasse Genève

Dit hotel is ideaal gelegen op 2 km van het treinstation en op 8 km van Genève en biedt volledig uitgeruste kamers en een eigen parkeerplaats. De dagelijkse pers is gratis verkrijgbaar bij de receptie.

Vanaf 68 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Campanile Annemasse Gare- Genève

Een hotel in het centrum van Annemasse en dicht bij het station. De kamers en de ontbijtzaal zijn zeer functioneel en goed onderhouden. Er is parkeergelegenheid in de aangrenzende straten, tegen betaling, en in de parkeergarage Chablais Park.

De prijzen beginnen bij € 70 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Oskar

Een zeer goed beheerd hotel gelegen op 300 m van het Parc Montessuit tramlijn naar het Léman Express station. Het hotel is voorzien van airconditioning. Het personeel is zeer behulpzaam en deskundig voor al uw vragen over Annemasse.

Vanaf 72 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Zekerheid Hôtel by Best Western Annemasse

Het hotel ligt in het stadscentrum, op 5 minuten van het treinstation. Het wordt bediend door twee buslijnen aan de voet van het hotel. Ideaal voor zaken of om de omgeving van Genève te ontdekken. Het ontbijt is zeer uitgebreid met vers stokbrood.

Vanaf 59 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

L’Atalante

Dit hotel ligt in het stadscentrum van Annemasse en biedt gratis bewaakte parkeergelegenheid en functionele kamers met een bureau als u op zakenreis bent. Kantoordiensten zijn beschikbaar. Een goed 3-sterrenhotel voor een tussenstop aan de rand van Zwitserland,vanaf €68 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Culturele en sportieve voorzieningen

Annemasse heeft veel culturele voorzieningen

 • Drie bibliotheken
 • Een cultureel centrum voor jongeren: lees-, spel- en spelletjesbibliotheek.
 • Het gemeentearchief, voor iedereen toegankelijk.
 • Het Conservatorium: een plaats voor muzikale vorming en concerten met een rijke agenda.
 • Het cultureel centrumChâteau Rouge biedt alle disciplines van live optredens, met name hedendaagse muziek, theater en dans. Dankzij de grensoverschrijdende samenwerking met buurland Zwitserland kunnen er originele voorstellingen worden opgevoerd. Dit centrum beschikt over een grote zaal met 1500 plaatsen, een concertzaal met 700 plaatsen, repetitiestudio’s en een café-concertruimte. Het zeer gevarieerde programma is te vergelijken met dat van de Brise-Glace in Annecy. Adres: 1 route de Bonneville, 74100 Annemasse.
 • Het Auditorium: is een auditorium met 243 plaatsen waar akoestische concerten, debatten en conferenties plaatsvinden.
 • Een centrum voor hedendaagse kunst: La Ville du Parc gewijd aan tentoonstellingen en kunstenaars in residentie.
 • De School voor Schone Kunsten van Genève.

Culturele evenementen die de agenda van het jaar bepalen

 • Het Musical’été Festival: wereldmuziek en jazz tijdens de maand augustus.
 • De Kétavous straat: van maart tot november, 7 plaatsen om muziek te spelen.
 • Bonjour l’hiver: in december genieten van de kerstmarkt en het kerstdorp van Annemasse.
 • Cinéma de Plein Air: tijdens de maand augustus, openluchtvoorstellingen op de Place de la Libération en de Place Fantasia.

De sportmogelijkheden van Annemasse zijn gevarieerd

 • De gemeentelijke sportschool: een brug tussen de school en de sportclubs.
 • Het gymnasium Camille Claudel.
 • Het sportcentrum.
 • Het vliegveld M. Bruchon.
 • De kano- en kajakbasis op de route d’Etrembière.
 • Het sport- en recreatieterrein en het rollerpark in de impasse des Rocailles.
 • Het aquacentrum Le Château Bleu.

Parken en tuinen

L'espace naturel des Gavilles à Annemasse In Annemasse kunt u genieten van zes parken en een omheind hondenpark van 1.500 m². Er zijn zeven pleinen met spelletjes voor kinderen en fietspaden. Het natuurgebied Gavilles van 5.000 m² versterkt een waterrijk gebied door het behoud van de gelijknamige beek in de stad. De wandeling is gemakkelijk en biedt een aangenaam uitzicht op de Salève.

Toeristische routes

La Gruyère en SuisseVanuit Annemasse kunt u de emblematische plaatsen van de Haute-Savoie ontdekken. Met de auto of motor kunt u de bergen van Genève, de Vaud Alpen en de Gruyère bezoeken via de Pillonpas, de Franse kant van het meer van Genève, de tocht langs het meer van Annecy, de Groene en Risse valleien, de Aravispas en de Colombièrepas. Deze verschillende tochten kunnen gemakkelijk in één dag worden afgelegd, waarbij u gebruik kunt maken van de goede restaurants om de plaatselijke specialiteiten te ontdekken.

Wandelingen en trektochten rond Annemasse

Wij stellen u een selectie van mooie wandelingen voor:

De lus van de gewelven

La Boucle des Voûtes AnnemasseOnderweg ontdekt u: de oude inscripties, de gewelven, de oude hotels uit de 19e eeuw, de bron van Eaux-Belles en het prachtige kasteel van Hermitage. Deze lus duurt 3 uur en beslaat 8 km. Adres: route du Salève, parking de la Chapelle, 74 100 Etrembières. Het vertrek is naast het kasteel van Etrembières.

De Chemin du Foron

Le Chemin du Foron AnnemasseDeze stadswandeling gaat over 18 km in 3 uur. De route loopt langs de grens met Zwitserland, door de gemeenten Annemasse en Ville-la-Grand. De start is vanaf de Place de la Gare in Annemasse of vanaf het meer in Machilly. De finish is in Bons-en-Chablais.

Het signaal van Voirons

Le Signal des Voirons AnnemasseDit natuurgebied is geklasseerd als Natura 2000. Op de top van de lus kunt u de Salève, het Chablais-gebergte en het meer van Genève bewonderen. Het vertrek is ter hoogte van het meer van Machilly op de zuidelijke parkeerplaats. De klim begint op het geasfalteerde pad van Sauget. Vervolgens moeten wij rechtsaf slaan op een vrij steil pad en omhoog gaan naar de boerderij van Sauget. Ten slotte moeten wij een met bomen omzoomd pad volgen en een beek oversteken.

Ezeltocht op de Salève

Rando âne sur le Salève près d'AnnemasseDit is een bergwandeling met een ezel en een gids. Het vertrek is vanaf de parkeerplaats van de kabelbaan Salève, de Croisette, Beaumont of het Maison du Salève. De prijs ligt tussen 190 en 290 €, afhankelijk van de duur en de plaats van de uitstap.

Onderwijs

Elk schooljaar worden meer dan 3.700 leerlingen ingeschreven in de 11 openbare scholen van Annemasse:

 • Acht kleuterscholen,
 • zeven basisscholen,
 • In de scholen worden buitenschoolse activiteiten georganiseerd voor kinderen van 3 tot 11 jaar, ze zijn gegroepeerd onder de naam CLAE (centre de loisirs associé à l’école),
 • Zes collèges,
 • Vier middelbare scholen.

De markten van Annemasse

Marché à AnnemasseU kunt uw inkopen doen op een van de drie markten die we hieronder presenteren.

 • Markt, Place de la Libération op dinsdag en vrijdag van 8 tot 13 uur. Meer dan 200 handelaren verkopen levensmiddelen, fabrikaten, bloemen en planten.
 • Markt, Place de Jumelage en Jean Jaurès markt in Le Perrier van 8 tot 13 uur: levensmiddelen en industrieproducten.

Openbaar vervoer

De stad Annemasse biedt een zeer compleet multimodaal transportsysteem in de hele agglomeratie. Het is het TAC-netwerk (transports annemassiens collectifs) dat dit aanbod beheert met :

 • Een busnetwerk met 2 hoofdlijnen (L3 en L5) en 4 secundaire lijnen (L4, L6, L7 en L8).
 • De Tram Annemasse Genève die aansluit op de tramlijn aan de Zwitserse kant van de grens. De lijn bedient 4 stations in de steden Annemasse, Ambilly en Gaillard. Deze tram heeft een frequentie van 9 minuten met een capaciteit van 80 zitplaatsen.
 • In het station van Annemasse bevinden zich 4 van de 6 lijnen van de Léman Express, die 45 stations aan weerszijden van de grens met elkaar verbindt over een afstand van 230 km.
 • Een dienst voor autodelen genaamd “Citiz” laat mensen toe hun auto te gebruiken voor verplaatsingen die ze nodig hebben.

U kunt de lijnen en dienstregelingen in real time raadplegen.

Stadhuis

Om te skiën in de omgeving

Praz de Lys-Sommand skioord