Talloires

Het dorp Talloires-Montmin op de rechteroever van het meer van Annecy ligt tegen de Roc de Chère, een natuurreservaat en aan de rand van het meertje. Het ligt op 469 meter hoogte.

Geografie

Talloires-Montmin en Haute-Savoie lac d'AnnecyTalloires-Montmin is een dorp in de Haute-Savoie in de regio Rhône-Alpes en ligt 15 km ten zuidoosten van Annecy. De bevolking van Talloires, dat samengevoegd is met het dorp Montmin, telt meer dan 2.000 inwoners, bekend als Talloiriens en Talloiriennes. De stad heeft een oppervlakte van 2069 hectare en maakt deel uit van de gemeente Grand Annecy.

Talloires ligt dicht bij de gemeenten Menthon Saint Bernard, Bluffy, Alex aan de oostelijke oever van het meer van Annecy op een hoogte van 471 meter.

Show en festival

Pyroconcerts de TalloiresDe stad is erg populair bij liefhebbers van detectiveverhalen tijdens het festival Les Pontons flingueurs in juni. In augustus vindt een unieke show plaats, de Pyroconcerts de Talloires, dit evenement biedt vuurwerk gekoppeld aan live concerten.

Openbaar vervoer

 • Dankzijeen eco-shuttle kunnen inwoners en toeristen gratis door de gemeente reizen zonder de auto te nemen.
 • In de zomer verbindenpendelbussen alle stranden van het meer van Annecy met elkaar. Het hele jaar door verbindt de lijn 61 de stad met Annecy.
 • De pendeldiensten langs het meer verbinden de kustgemeenten, met een rechtstreekse verbinding tussen Annecy en Talloires.

De best beoordeelde hotels

Afhankelijk van je budget hebben we vijf hotels bij Talloires geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede klantenbeoordelingen hebben:

L’Abbaye de Talloires

L’Abbaye de Talloires hôtel restaurant

De abdij dateert van meer dan 1000 jaar geleden, tegenwoordig verwelkomt een luxe hotel u in een modern comfort. Het uitzicht over de baai van Talloires is prachtig. U kunt lunchen in het gastronomische restaurant of in de brasserie.

Vanaf 330 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Bise

Hôtel Cottage Bise Talloires

Een prachtig hotel van de familie Bise, gelegen in Talloires tegenover het meer van Annecy, met 35 kamers met airconditioning, een verwarmd buitenzwembad en een spa voor ontspanning.

Vanaf 194 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Les Grillions

Les Grillions hôtel Talloires

Het hotel des Grillions in Talloires ligt aan de rand van het meer met 32 kamers, waarvan 2 aangepast voor gehandicapten. Er worden vele faciliteiten aangeboden: zwembad met jacuzzi, terras met een groot park met palmbomen. Het restaurant biedt een uitstekende keuken op basis van verse producten.

Vanaf 104 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Camping Talloires

Beau Site Talloires Hôtel

Een zeer mooi hotel dat u verwelkomt aan de oevers van het meer van Annecy met 32 mooie kamers met balkon of terras (waarvan 2 voor PRM). In de strandbar kunt u genieten van het privéstrand. De chef van het restaurant Daniel Leyendecker serveert een verfijnde keuken op basis van lokale producten.

Prijzen beginnen bij € 187 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Villa Riva

Villa Riva hôtel Veyrier-du-lac

Gelegen in de gemeente Veyrier-du-lac, vlakbij Talloires, ligt het etablissement in het centrum van het dorp tegenover het meer. Het restaurant is een aanrader vanwege de goede keuken. Er is een gratis ondergrondse parkeergarage in de buurt.

Vanaf 99 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Gastronomie en restaurants om te ontdekken

Er zijn maar liefst drie sterrenrestaurants die u niet mag missen:

Er zijn ook in het doolhof van de steegjes van Talloires en op de hoogten van Montmin, veel meer betaalbare restaurants die gastronomische menu’s aanbieden:

Les Grillons

Restaurant Les Grillons à TalloiresOp twee kilometer van het centrum van Talloires ontwikkelt chef Sébastien Blanchin een smakelijke keuken met respect voor verse producten. Tijdens de lunch kunt u op een groot terras de dagschotel ontdekken.

s Avonds wordt het marktmenu aangeboden in het restaurant dat uitkomt op de tuin. U kunt ook de zelfgemaakte ijsjes meenemen.

Adres: 1199 route d’Angon, Talloires, 74290 Talloires-Montmin.

La ferme de la Forclaz

La Ferme de la Forclaz à Talloires-MontminDit Savoyaardse restaurant is gevestigd in een deel van de werkende boerderij. De ramen geven uitzicht op de schuur. De ter plaatse geproduceerde kaasspecialiteiten zijn heerlijk.

Vooral de aardappelbeignets zijn een aanrader. U kunt zien hoe de koeien worden gemolken.

Adres: 14 rue des Tilleuls, Col de la Forclaz, Montmin, 74210 Talloires-Montmin.

Refuge du pré Verel

Refuge du pré Verel à Talloires-MontminDeze hooggelegen refuge ligt aan de voet van de Tournette, op 15 minuten van Talloires. Het was vroeger een oude schaapskooi. De gerechten zijn heerlijk: trompet van de dood, Angus rundvlees rib en eekhoorntjesbrood fondue.

Adres: 156 route du col de l’Aulp, Montmin, Talloires, 74210 Talloires-Montmin.

Open van 8/05 tot 10/10.

Monumenten en toeristische plaatsen

 • Kerk van St Germain: deze werd in 1780 gebouwd boven de grot waar Germain, de eerste prior van de abdij van Talloires als kluizenaar leefde van 1033 tot 1060. Op de site wordt een gratis rondleiding aangeboden.
 • Abbaye de Talloires: eerst een kapel, daarna een klooster, de abdij werd in de 17e eeuw gebouwd door Benedictijner monniken. Tegenwoordig is het een 4-sterren hotel****.
 • Rondleiding door Talloires “Parel van het meer”: een erfgoedgids leidt u rond: het meer van Annecy, de abdij, de priorij, de kerk en het dorp Talloires, op dinsdag van 16 tot 18 uur in juli en augustus.
 • In het centrum van het dorp kunt u in de kunstgalerie van Abondance de dierenschilderijen van Blandine Jeanroy ontdekken.Adres: 10, route du Crêt, 74290 Talloires-Montmin.
 • In de galerij Expression d’Artistes worden beeldhouwers en schilders uit verschillende kunststromingen tentoongesteld. Het is ook een gelegenheid om nieuw talent en bekende kunstenaars te ontdekken.Adres: 637, route de l’Égalité, 74290 Talloires-Montmin. De toegang is gratis.
 • Ciné Talloires heeft een bioscoop met 120 plaatsen en een programma dat door vrijwilligers van de sportclub van Talloires wordt gemaakt. De films worden het hele jaar door in V.O. vertoond.Adres: Place du Lavoir, Centre Bourg, onder de winkel “8 à Huit”, 74290 Talloires-Montmin.

Opmerkelijke natuurgebieden in Talloires

Tijdens uw vakantie in de streek van Annecy raden wij u de volgende twee excursies aan:

 • Roc de Chère Reserve: Dit prachtige natuurreservaat ligt op een rotspunt met uitzicht op het meer van Annecy. Dankzij het bijzonder zachte klimaat groeien er pijnbomen en zijn er prachtige salamanders te zien.
 • Cascade d’Angon: deze wandeling laat u een opmerkelijke site ontdekken waar u ook kunt klimmen en canyoningen.
 • De bosweg van Talloires-Montmin: u moet net na het gehucht Ponnay de weg naar Planfait verlaten. Gedurende meer dan 5 km op een hoogte van 900 m leidt deze weg u naar de weg naar de Col de la Forclaz. Dit is een hoogwaardige familiewandeling die het hele jaar door kan worden gedaan. Prachtige uitzichten op het meer en de omliggende bergen maken de wandeling compleet. Belangrijk: gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan op deze weg.
 • De Pont des Fées: voor deze mooie wandeling moet u naar de plek van de waterval van Angon. De beste tijd om te gaan is in het voorjaar, wanneer de sneeuw smelt. De beek die onder de oude brug doorloopt is dan groot geworden.

Culturele en educatieve voorzieningen

Ciné Talloires biedt het hele jaar door een programma aan in een bioscoop met 120 plaatsen in het centrum van het dorp. Hij wordt gerund door 15 vrijwilligers. De films zijn in V.O.

Het gezelschap Ni Chis Ni Mus: biedt twee theatervoorstellingen per jaar in de vorm van een jaarlijkse hedendaagse voorstelling. De repetities vinden plaats op woensdagavond van 18 tot 21 uur en zijn voor iedereen toegankelijk.

De kleuter- en lagere school bevindt zich op de Route du Crêt, 74 290 Talloires-Montmin.

Sportfaciliteiten

Door de nabijheid van het meer van Annecy en de grote bergen kunnen sporters op een uitzonderlijk speelveld spelen:

 • Golf: de prachtige golfbaan van het meer van Annecy ligt aan de rand van de Roc de Chère.
 • Paragliding sites: Planfait, Col de la Forclaz behoren tot de meest gewilde van Europa.
 • Tennisclub: 4 banen wachten op u met schaduwrijke terrassen en staatsgediplomeerde instructeurs.
 • Parcours Accro’Aventures is ideaal om met het gezin het boomklimmen te ontdekken.
 • De duikschool “Profil Plongée” is het hele jaar geopend. Voor eerste duiken maar ook voor ontdekkingsduiken.
 • Watersportclub: om te leren waterskiën, wakeboarden en monoskiën.
 • Boules Lyonnaise en petanque club en banen.

Vind ook het strand: Talloires strand

Het festival Femmes en Montagne

Le festival Femmes en Montagne à TalloiresDit festival is opgezet door de vereniging “On n’est pas que des collants”. Het is het eerste filmfestival gewijd aan vrouwen in de bergen om de activiteiten van vrouwen te ontwikkelen en de genderdiversiteit te bevorderen. Het evenement vindt in november gezamenlijk plaats in Annecy en Talloires met vier tot vijf avonden voorstellingen in theaters.

Tijdens de gezondheidscrisis neemt het evenement een hybride vorm aan met een aantal online digitale vertoningen. Het publiek kan films van maximaal 14 minuten of lange formats indienen op het Freefilmway-platform.

Markt in Talloires

De lokale producentenmarkt in dit typische Haute-Savoie dorp wordt elke donderdagochtend van 8 tot 13 uur gehouden in het dorpscentrum. De markt is alleen in de zomermaanden geopend.

U kunt er verse producten kopen: kaas, honing, gebraden kip, fruit en groenten.

Parkeerplaatsen in Talloires-Montmin

Een groot deel van het dorp Talloires is niet bereikbaar met de auto, wij raden u aan te parkeren op de twee grote parkeerplaatsen bij de ingang van het centrum met meer dan 350 plaatsen.

Ter hoogte van Montmin, om het terrein van Planfait te bereiken waar u accrobranche kunt oefenen en het opstijgen van de paragliders kunt zien, kunt u parkeren langs de bosweg. De parkeerplaatsen zijn in de zomer vaak verzadigd.

Het gemeentehuis

Gemeentehuis van Talloires-Montmin27 rue Andre Theuriet 74290 Talloires-MontminTel: 04.50.66.76.54Site van het gemeentehuis van Talloires-MontminHet toeristenbureauvan Talloires-Montmin