Huizenprijzen in Annecy

U wilt verhuizen naar Annecy. Of het nu een keuze van woonomgeving is of het resultaat van een professionele transfer, u zult moeten kiezen tussen huren of kopen van een woning. Hieronder vindt u een analyse van de vastgoedmarkt in het oude gedeelte van de stad, met het oog op de aankoop van uw hoofdverblijfplaats.

Een gunstige nationale context voor het kopen van een woning

Financieel rendement en rentevoeten

Eigenaar worden van een hoofdwoning is voor veel Fransen een droom. Deze keuze lijkt verstandig omdat men zo gedwongen kan sparen en op lange termijn een vastgoedportefeuille kan opbouwen. Bovendien zijn de financiële rendementen zeer laag en de rentevoetenlaag. Deze elementen ondersteunen de keuze om huiseigenaar te worden. Het is dus interessant om teinvesteren in onroerend goed in Annecy.

Een onroerend goed rendabel maken

Recente studies hebben aangetoond dat de aankoop van een woning van 70 m² gemiddeld na drie jaar is terugverdiend. Dit betekent dat het na drie jaar eigendom beter is om te kopen dan om te huren. Deze vaststelling moet worden gerelativeerd, aangezien het om een nationaal gemiddelde gaat. Voor de zogenaamde “dure” steden neemt de duur toe: 7,5 jaar in Lyon en 9 jaar in Parijs. Annecy maakt duidelijk deel uit van dit patroon; het duurt een paar jaar langer om winst te maken op de aankoop.

Annecy, een levenskwaliteit die zich weerspiegelt in de vastgoedprijzen

Immobilier neuf à AnnecyAnnecy heeft 225.000 inwoners en een zeer dynamische economie. De geografische ligging is uitstekend. De stad ligt aan de oevers van het meer van Annecy, aan de voet van prachtige bergen, op een uur rijden van de skigebieden en op 30 minuten van Genève via de snelweg.

In januari 2020 publiceerde de JDD een ranglijst op basis van 182 criteria om de beste stad om te wonen te bepalen. De stad Annecy kwam op de eerste plaats.

Deze troeven maken het een zeer aantrekkelijk gebied, en dus een gebied met een grote vraag naar vastgoed. Dit verklaart het hoge prijsniveau van de te kopen woningen. Toch is investeren in onroerend goed op termijn zeer winstgevend.

De evolutie van de vastgoedprijzen in Annecy

Een ander element om rekening mee te houden is de evolutie van de vastgoedprijzen in Annecy in de tijd. De vastgoedmarkt in Annecy is overwegend positief op lange en middellange termijn. Het is dus een investering met weinig risico. Op korte termijn zijn de prijzen sinds twee jaar stabiel. In Annecy kunnen we niet spreken van een duurzame daling van de vastgoedprijzen, maar eerder van periodes van lichte prijserosie en consolidatie van de vastgoedmarkt. In 2022 zijn de vastgoedprijzen nog grotendeels gestegen.

Prijskaart per vastgoedsector in Annecy

Prijzen per sector voor appartementen

De prijzen verschillen sterk van sector tot sector. Het is essentieel om deze kaart van sectoren te kennen voordat u de te koop staande woningen bezoekt.

  • De beroemde gouden driehoek, tussen Galeries Lafayettes, Avenue d’Albigny en Bonlieu is het duurst. De gemiddelde prijs per m² ligt rond de 5.000 euro.
  • De historische sector met het voetgangerskruis (rue Royale en rue Carnot) en de oude binnenstad van Annecy ligt bijna op hetzelfde prijsniveau: € 4.800 per m².
  • Het gebied rond Place des Romains en Avenue de Cran biedt tussenliggende prijsniveaus tussen € 2.700 en € 4.100 per m². Voor meer betaalbare prijzen moet u verder weg van het stadscentrum gaan.
  • In hetzuiden, in de wijk Balmettes, liggen de prijzen op € 3.400 per vierkante meter. Dicht bij het stadscentrum zijn ze veel betaalbaarder.
  • In het noorden, aan de Avenue de Genève, in de wijk Novel, liggen de prijzen rond de € 3.000 per m².
  • In de sector buiten de ring van Annecy ten slotte liggen de prijzen tussen 2.000 en 2.700 € per m². Deze sector omvat de wijk Teppes, de wijk Parc des Sports en de wijk Avenue du Rhône.

Prijzen per sector voor huizen

De onderstaande prijzen zijn gemiddelden, en de verschillen zijn vaak aanzienlijk, afhankelijk van de staat van de woning en de oppervlakte van het aangeboden terrein.

  • Annecy: Stadswoningen zijn zeldzaam en de budgetten bedragen vaak meer dan een miljoen euro.
  • Annecy-le-Vieux: Dit is de meest gewilde gemeente, met prijzen van ongeveer 4.600 euro per m². Grote percelen zijn zeer gewild, met prijzen van vaak meer dan 6.000 euro per m².
  • Seynod: De prijsklasse is hoger, afhankelijk van de staat van het onroerend goed, moet u rekenen op een prijs tussen € 3.500 en € 4.200 per m².
  • Cran-Gévrier: De prijzen zijn redelijker: tussen 3.000 en 3.900 per m².

Rond het meer van Annecy is de oostoever het meest gewild, maar de westoever maakt een goede ontwikkeling door met nieuwe kwaliteitsprogramma’s.

De Figaro ranglijst

Een ranglijst van steden opgesteld door Le Figaro in december 2020 plaatst Annecy op de eerste plaats met Aix-en-Provence en Toulouse, als stad om te investeren in oud onroerend goed. Deze ranglijst betreft alleen steden met meer dan 100.000 inwoners. Lyon staat op de vierde plaats. Dit resultaat bevestigt dat de hoofdstad van de Haute-Savoie een veilige keuze is voor investeerders die op zoek zijn naar een goed huurrendement. Het is ook een garantie voor starters dat hun aankoop mettertijd in waarde zal stijgen. Deze positie wordt versterkt door de levenskwaliteit in Annecy, een sterke vraag, een krappe vastgoedmarkt en de nabijheid van Zwitserland. Veel mensen uit Annecy kiezen ervoor om in Zwitserland te gaan werken.

Het niveau van de vastgoedprijzen in Annecy, afhankelijk van het gebied, volgt dezelfde geografische trend als u overweegt uw huis te huren. Meer informatie in ons dossier: Een woning huren in Annecy.