Bouw van een zwembad in Annecy

Wanneer de zomer aanbreekt en het warm is, is het hebben van een zwembad geen overbodige luxe, maar om het te bouwen is het niet voldoende om een klusjesman te zijn of een gespecialiseerd bedrijf in te huren, er zijn dingen om over na te denken en verplichtingen om te vervullen in de regio Annecy.

Welk type zwembad

Piscine à AnnecyNatuurlijk lijkt het zo eenvoudig om tegen uzelf te zeggen, we gaan een zwembad in de tuin plaatsen, maar in werkelijkheid is het belangrijk om goed na te denken over uw project, want het gaat om de kwaliteit van het zwembad, de levensduur en de efficiëntie ervan. De eerste vraag die u zich moet stellen is of u een bovengronds of een ingegraven zwembad wilt. U kunt zich voorstellen dat de belangrijkste overweging het budget is.

Het budget

Het budget voor uw zwembad hangt grotendeels af van het type zwembad dat u kiest. De goedkoopste zwembaden zijn de opblaasbare bovengrondse zwembaden. Voor de kleinste modellen betaalt u 10 euro, voor de grootste 500 euro.

Als u op zoek bent naar een duurzamer bovengronds zwembad, moet u kijken naar een kit bovengronds zwembad. Voor buisvormige zwembaden moet u rekenen op een prijs tussen 200 en 6.000 euro voor de meest duurzame. Als u daarentegen de voorkeur geeft aan een zwembad met panelen, is het de samenstelling van de panelen die de totale prijs van het zwembad bepaalt. Ze kunnen uit drie verschillende materialen bestaan

– stalen panelen: tellen van 1.000 tot 10.000€, afhankelijk van de grootte van uw zwembad, – houten panelen: tellen van 2.000 tot 15.000€, afhankelijk van de gekozen houtsoort en de grootte van het terras, – panelen van gewapend beton: tellen gemiddeld 6.500€.

Als u ten slotte op zoek bent naar een meer prestigieus ingegraven zwembad, moet u rekenen op een prijs tussen 15.000 en 50.000€.

Om een beter idee te krijgen van de prijs van uw droomzwembad, kunt u altijd een offerte aanvragen.

De wetgeving hieromtrent

De standaard wetgeving is dat voor elke bouw van een zwembad van meer dan 100m² een bouwvergunning moet worden aangevraagd bij het gemeentehuis. Onder de 100m² en boven de 10m² is een eenvoudige verklaring vereist, terwijl onder de 10m² geen formaliteiten nodig zijn.

Het is echter belangrijk om bij uw gemeente na te gaan of er in uw omgeving geen beperkingen gelden. Sommige lokale stadsplannen (PLU) hanteren namelijk specifieke voorschriften voor verschillende stedelijke constructies. Dit is vaak het geval aan kusten en oevers. Als u langs het meer woont, kan het bijvoorbeeld verboden zijn om iets te bouwen op de 3,5 meter lange oever van het meer van Annecy. Informeer dus goed voordat u aan de slag gaat.

Veiligheid

Merk ook op dat de Franse wet vereist dat alle ingegraven zwembaden worden uitgerust met een veiligheidsvoorziening, op straffe van een boete van maximaal 45.000 euro. Hoewel dit niet het geval is voor bovengrondse zwembaden, en gezien het toenemende aantal verdrinkingen in huis elk jaar, kunnen wij dit alleen maar sterk aanbevelen.

De verschillende beveiligingssystemen voor zwembaden zijn

– het alarm: het is ofwel ondergedompeld en detecteert watergolven in het zwembad, ofwel infrarood, perimeter genaamd, en detecteert dus bewegingen op het wateroppervlak. In alle gevallen is het verbonden met een in het huis geplaatst alarm; – de slagboom: deze moet rondom het zwembad lopen en minstens één meter hoog zijn; – de veiligheidsafdekking: dit systeem bestaat uit een groot zeil dat het hele zwembad bedekt; – de zwembadoverkapping.

Controleer of het veiligheidssysteem dat u kiest voldoet aan de normen die gelden op de Franse markt, namelijk de norm NF P90-307 voor alarmen, de norm NF P90-306 voor veiligheidsbarrières, de norm NF P90-308 voor veiligheidsafdekkingen en de norm NF P90-309 voor overkappingen.