Stranden van Veyrier-du-Lac

Het kleine dorpje Veyrier, gelegen onder de gelijknamige berg, biedt twee aangename stranden. Het is gemakkelijk bereikbaar met de fiets via het fietspad vanuit Annecy.

Het strand van La Brune

plage de la Brune à Veyrier-du-LacDit mooie strand, zeer dicht bij Annecy, is het hele jaar geopend, het is gratis en bewaakt alleen van juli tot augustus van 11 tot 19 uur. Het is een grasstrand met een blauwe vlag sinds 2009. Het is rookvrij. Parkeren kost 2 euro per uur. Het is daarom raadzaam om gebruik te maken van de gratis busdienst.

U zult vooral de zandbank aan de rand van het meer van Annecy waarderen, waardoor u geleidelijk in het water kunt afdalen.

Wat de voorzieningen betreft, zijn er een pierenbadje voor kinderen, een snackbar, douches en toiletten. Voor mensen met beperkte mobiliteit is een drijfstoel beschikbaar om de toegang tot het water te vergemakkelijken. Voor de parkeerplaatsen geldt een parkeermeter. Het strand heeft sinds 2009 de Blauwe Vlag. Zwemlessen worden elke ochtend van 9 tot 12.30 uur aangeboden.

Adres: route de la Brune, 74290 Veyrier-du-Lac.

Het strand van Plan

La plage du Plant à Veyrier-du-LacDit grote grasstrand ligt naast de zeilclub. Het heeft grote bomen voor de schaduw. Dankzij de lichte helling kunt u genieten van het uitzicht op de oevers van het meer van Annecy. Parkeren met een parkeermeter is mogelijk in de buurt. De nabijgelegen zeilclub biedt de volgende watersportactiviteiten: kajakken, peddelen, windsurfen, wakeboarden en wakesurfen. Er zijn cursussen om te leren en uw vaardigheden te verbeteren. Het is geopend in het weekend van mei tot 15 juni, daarna elke dag van 15 juni tot 31 augustus.

Dit strand is gratis, maar er is geen toezicht.

U vindt een bar en kleine restaurants in de buurt.

Adres: Port des Champs, 74290 Veyrier-du-Lac

Om deze twee stranden vanuit Annecy te bereiken, raden wij u aan met de fiets te komen om de files in de zomer te vermijden en om gemakkelijker te parkeren.