Luchtballonvaart in Annecy

Een ballonvaart boven Annecy laat u het prachtige panorama van Annecy, het meer en de bergen die het omringen ontdekken. Het is een unieke ervaring tussen stilte en de magie van de natuur. Hoe wordt deze ballonvaart georganiseerd en hoe kiest u uw ballonvaarder?

Hoe werkt een heteluchtballon?

Montgolfière sur le lac d'AnnecyOp 4 juni 1783 maakten de broers Joseph-Michel en Jacques-Etienne de Montgolfier de eerste vlucht met een luchtballon die was uitgerust met een enveloppe die met hete lucht was opgeblazen. De ballon had geen passagier en steeg tot 1000 meter hoogte in de lucht boven Annonay in de Ardèche.

Ballonvaren vereist een enveloppe, de ballon, een brander om de lucht te verwarmen en gas om de brander te voeden. Het principe is eenvoudig: hoe meer je verwarmt, hoe hoger je komt, anders kom je naar beneden. De ballon evolueert volgens de richting van de wind, we kunnen hem niet sturen. De piloot kent de sterkte en de richting van de wind en kan dus een traject kiezen.

In de zomer vinden de vluchten plaats in de vroege ochtend van 5:00 tot 9:00 uur voordat de verticale stromingen ontstaan en in de avond van 18:00 tot 19:00 uur wanneer deze winden in intensiteit afnemen. De ballon vliegt 1 uur en legt 10 tot 20 kilometer af.

Montgolfière bruleurDe voorbereiding van de ballon wordt gedaan door de piloot en zijn team, wij raden u aan hieraan deel te nemen, het is een unieke ervaring. De opstijgplaats in een weiland moet groot genoeg zijn en vrij van obstakels. Ventilatoren blazen de ballon binnen 5 minuten op met koude lucht, daarna nemen de branders het over. De lucht warmt op en zet uit, de envelop stijgt van de grond en de ballon stijgt op.

Elke ballonvaart is uniek omdat de atmosferische omstandigheden anders zijn en de ballon nooit landt waar hij is opgestegen. Door te spelen met de brander en het ventiel dat de ballon doet dalen, oriënteert de piloot de ballon.

De landing moet plaatsvinden in een open gebied in de buurt van een weg, zodat de ballon en de mand kunnen worden geborgen. Als de wind sterk is, kan het vrij sportief zijn en kan een beroep worden gedaan op de crewleden. Het grondpersoneel volgt de ballon om u op te halen.

Luchtballonbedrijven in Annecy

Wij stellen u een selectie van ballonvaartbedrijven voor die de omgeving van Annecy goed kennen om u een magische vlucht voor te stellen.

  • Takamaka: Dit bedrijf organiseert outdoor activiteiten in Annecy. De rode ballon van Bubu is zeer bekend bij de inwoners van Annecy. Het opstijgen gebeurt vanuit Doussard, Talloires of Annecy-le-vieux, afhankelijk van het weer. U wordt gevraagd te helpen bij de voorbereiding en de opslag van de ballon. Deze ballon is geschikt voor maximaal 4 personen. Er worden verschillende formules voorgesteld: de eerste vlucht, de vlucht voor verliefden, de vlucht bij zonsondergang.
  • La Compagnie des Ballons: Gedurende een uur neemt u deel aan de voorbereiding van het opstijgen, de vlucht duurt 1 uur tot 1 uur 30 minuten, de landing wordt gevolgd door een toast met de piloot en de terugkeer gebeurt per 4×4. Ook deze laatste etappe duurt een uur. De aanbiedingen: ontdekkingsvlucht rond het meer van Annecy, ontdekkingsvlucht in een gondel met 3, 5 of zitplaatsen vanuit Annecy of La Clusaz, vlucht klaar voor één persoon met gereduceerd tarief.
  • Delta Évasion Annecy: Voor vluchten vanuit Talloires-Montmin met verschillende formules : Volop ogen en Prestige.
  • Activ Annecy: Deze maatschappij biedt ontdekkingsvluchten en VIP vluchten voor 3 tot 8 passagiers. Kinderen kunnen instappen vanaf 1,20 meter.

Décollage montgolfière AnnecyDeze maatschappijen stellen een opstijging voor in een weide in de buurt van Talloires, een vlucht over het prachtige doorschijnende meer van Annecy en een zachte landing in een weide van de agglomeratie van Annecy. Met een aperitief wordt het avontuur afgesloten. In de ballon begeleidt een piloot uw vlucht en bij het opstijgen en landen zijn teamleden aanwezig met een 4 x 4.

Voor meer autosportsensaties kunt u in Annecy karten.

Video van een ballonvaart over het meer van Annecy