Het voormalige stadhuis van Annecy

Het oude stadhuis van Annecy is een historisch monument met een atypische stijl. Tijdens uw vakantie kunt u het bezoeken. Het bevindt zich in de oude binnenstad van Annecy.

Geschiedenis van het oude stadhuis van Annecy

Het elegante gebouw bevindt zich links van de kerk Notre-Dame in de oude binnenstad van Annecy. Het nam de plaats in van een voormalig middeleeuws oratorium. De gevel werd in 1770 gebouwd. Het gebouw was aanvankelijk een ziekenhuis en een raadzaal. Na 1770 werd het uitsluitend als gemeentehuis gebruikt en vonden er vergaderingen van de gemeente plaats.

Het driehoekige fronton is bekroond met vuurpotten. Het portaal wordt verdeeld door twee smeedijzeren trappen die versierd zijn met de forel. De forel is tot op heden het wapen van Annecy. Een bekende Engelse kunstcriticus, John Ruskin, erkende in de 19e eeuw de kwaliteit van het smeedijzer.

De smeedijzeren trap van het oude stadhuis van Annecy

In 1855 werd het nieuwe stadhuis ingehuldigd tegenover de Jardins de l’Europe. Het gebouw wordt bewoond door het priesterschap van de aangrenzende kerk Notre-Dame die u ook kunt bezoeken.

Tegenover dit gebouw ligt de winkel Monoprix, waar u boodschappen kunt doen. Deze winkel heette vroeger Prisunic. Het is een van de oudste warenhuizen van Annecy.

Er wordenrondleidingen georganiseerd om de geschiedenis ervan te begrijpen.