Au Bonheur des Mômes, Le Grand Bornand

Elk jaar, eind augustus, brengt Grand Bornand zichzelf in de kinderstemming met Au Bonheur des Mômes. Het festival, dat in 1992 begon, is niet meer weg te denken en wordt zelfs internationaal erkend.

Het festival Au Bonheur des Mômes

Au Bonheur des Mômes is een jongerenfestival dat elk jaar eind augustus plaatsvindt in Le Grand Bornand. Opgericht in 1992, vierde het in 2022 zijn 30-jarig bestaan en trekt het nu elk jaar meer dan 90.000 festivalgangers. Het evenement, een echte referentie in Europa, is een gelegenheid voor kinderen om live entertainment te ontdekken.

In enkele cijfers, Au Bonheur des Mômes is :

  • 588 voorstellingen
  • 280 vrijwilligers
  • 300 programmeurs
  • 26 locaties

Feestelijke sfeer in Grand Bornand

Tijdens Au Bonheur des Mômes wordt het hele dorp Grand Bornand omgetoverd. Het dorp is volledig versierd en afgesloten voor voertuigen. Een week lang is de sfeer feestelijk. Tussen unieke creaties van bedrijven die niet meer voorgesteld hoeven te worden en een springplank voor nieuw talent, hoeven kinderen zich nooit te vervelen. En hun ouders ook niet!

Op het menu van het festival staan voorstellingen, natuurontdekking of artistieke workshops, leestijd of spelactiviteiten. Dit alles van jongs af aan.

Le Grand Bornand TV

Accommodatie voor Au Bonheur des Mômes

Er zijn vele toeristische accommodaties in Le Grand Bornand. Voor één nacht of voor meerdere dagen, u vindt vast en zeker een geschikte accommodatie.

Wij stellen ook een selectie van hotels voor om te ontdekken in het Aravis resort. Zij laten u toe om u in Grand Bornand vrij te bewegen, terwijl auto’s in het dorp verboden zijn tijdens het festival Au Bonheur des Mômes.

De boerderijen van Pierre & Anna

les fermes de pierre et anna grand bornand

Les Fermes de Pierre & Anna is een accommodatie aan de kant van Les Plans van het dorp. Het heeft directe toegang tot de langlaufpistes en de golfbaan Grand Bornand. Het hotel combineert chaletstijl en hedendaags design.

Vanaf 144€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

Saytels

chambre du best western les saytels grand bornand

Chalet les Saytels ligt aan 33 route de la vallée du Bouchet, op 350 meter van de skiliften. Het hotel biedt gasten een overdekt zwembad, dat het hele jaar door geopend is.

Vanaf 115€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

De Vermont

le vermont hotel grand bornand

Le Vermont is een hotel gelegen op 607 route de la vallée du Bouchet, op minder dan 100 meter van het hart van het dorp en de skiliften. Een fitnessruimte en een skiruimte zijn beschikbaar voor de gasten.

Vanaf 105€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

La Pointe Percée

pointe percée hotel grand bornand

Het hotel La Pointe Percée ligt in het centrum van de stad. De inrichting in Savoyaardse stijl en de kamers met uitzicht op het Aravis-gebergte worden bijzonder gewaardeerd.

Vanaf 78€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

Praktische informatie over het evenement

Als u naar het festival Au Bonheur des Mômes gaat, zal onderstaande praktische informatie zeker van pas komen.

Hoe bereikt u Au Bonheur des Mômes?

Er zijn verschillende mogelijkheden om naar het festival in Grand Bornand te komen. Allereerst met de auto. Er zijn 4 gratis parkeerplaatsen in de buurt van het dorp en de evenementen. Ter herinnering: het centrum is tijdens de 6 dagen van het festival autovrij. En voor degenen die nog plaats hebben in hun auto, aarzel niet om de carpooling website in Auvergne-Rhône-Alpes, movici.com, te bezoeken.

Wij raden u echter aan voor het openbaar vervoer te kiezen om files te vermijden. Vanuit Annecy kunt u de buslijnen 62 en 63 nemen. Om uw reis te vergemakkelijken, kunt u uw ticket rechtstreeks reserveren op de website van het Office du Tourisme van Grand-Bornand. Er zijn ook pendelbussen tussen Le Grand Bornand en Chinaillon.

Eenmaal ter plaatse

Eenmaal ter plaatse kunt u volop genieten van het festival. Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er parkeerplaatsen voor kinderwagens om de rust van de festivalgangers te garanderen. In de badplaats Grand Bornand zullen er ook horecagelegenheden zijn, naast de etablissementen die al het hele jaar door aanwezig zijn.

Tot slot moet u weten dat mensen met een handicap het festival Au Bonheur des Mômes kunnen bijwonen. Een gratis festivalpas is beschikbaar op vertoon van een bewijsstuk. U kunt ook contact opnemen met de organisatoren om uw bezoek zo goed mogelijk voor te bereiden, op 04.50.77.82.82.

De editie van 2023

au bonheur des mômes affiche 2023De editie 2023 van het festival Au Bonheur des Mômes wordt gehouden van 20 tot 25 augustus. Een mooie gelegenheid om de schoolvakantie in stijl af te sluiten zonder al te ver van Annecy te komen.

Hoewel het programma nog niet bekend is, kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar nu al hun mening geven over de 5 geselecteerde romans voor de editie van 2023.

De prijs “Vache qui Lit” zal worden uitgereikt op woensdag 23 augustus, in het kader van de “Tente à Lire”. De prijsuitreiking vindt diezelfde dag om 17 uur plaats op het podium van Grenette.