Parachute springen

Als u ervan droomt de geneugten van een vrije val te ervaren, dan is parachutespringen een unieke ervaring. U vliegt over de mooiste landschappen van de Savoie.

Verloop van een skydive-ervaring

Saut en parachute près d'AnnecyOm u voor te bereiden en de grote sprong te durven maken, moet u op de hoogte zijn van de verschillende etappes die zullen volgen. Voor de grote dag krijgt u een opleiding.

  • Op de geplande dag heeft u een afspraak op een van de luchthavens of helihavens in de Savoie die parachutespringen aanbieden.
  • Gedurende 20 minuten informeert uw trainer u over de vliegomstandigheden en veiligheidsinstructies. Vervolgens wordt u gekleed in een springpak.
  • U stapt in het vliegtuig voor een 15 minuten durende klim naar een hoogte van 4.000m.
  • Het vliegtuig zal zich op deze hoogte stabiliseren, en dit is het grote moment van de sprong! De vrije val zal ongeveer 50 seconden duren. Uw snelheid zal 200 km/u bedragen. Dit is het meest opwindende deel van de ervaring.
  • Wanneer u 1500 meter boven de grond bent, opent de piloot de parachute. De rest van de afdaling zal soepel verlopen en u zult kunnen genieten van het landschap.
  • Op dit punt krijgt u de gelegenheid om de baldakijn van de parachute te besturen.
  • Het duurt ongeveer tien minuten om te landen en de ervaring met de piloot en andere springers te debriefen.

Praktische informatie

Formation saut en parachuteVoor de sprong krijgt u een training. De instructeur heeft twee parachutes, waarvan één reserve, zodat de activiteit veilig is. Bij slecht weer wordt de sprong uitgesteld tot een latere datum. Zwangere vrouwen mogen niet parachutespringen. Uw kleding moet geschikt zijn.

Om de temperatuur te kennen wanneer u het vliegtuig verlaat, moet u 20°C van de temperatuur op de grond aftrekken. Trainers zijn aanbevolen. Het is niet aangeraden een bril te dragen. Contactlenzen verdienen de voorkeur. Een medisch attest dat het parachutespringen niet is toegestaan, is vereist.

Parachutespots rond Annecy

Er zijn vijf skydiveplaatsen rond Annecy. U krijgt de gelegenheid om tijdens de vrije val uw adrenaline te laten pompen en de prachtige landschappen van de Noordelijke Alpen te bewonderen.

Viviers-du-Lac

Viviers-du-Lac saut en parachuteDeze gemeente ligt tussen Aix-les-Bains en Chambéry. Dankzij het vliegveld kunt u individueel of in tandem een parachutesprong maken rond Annecy. U geniet er ook van een prachtig uitzicht op het meer van Bourget, het Chartreuse-park en het Bauges-massief.

Het skydivecentrum is geopend van half april tot half november. De prijs van een eerste vlucht ligt tussen 280 en 300 €. Met de video-optie kunt u vertrekken met een USB-sleutel die het moment van voorbereiding op de landing vereeuwigt. De Drop Zone is een gezellige ruimte waar u kunt picknicken en napraten met de deelnemers.

Adres: Savoie Parachutisme, luchthaven van Chambéry, 73420 Le Viviers-du-Lac.

Megève

Saut en parachute MegèveDe wintersportplaats Megève staat bekend om de kwaliteit van zijn infrastructuur. Het vliegveld ligt op een hoogte van meer dan 1.500 m. In 10 minuten bereikt u de dropzone. U zult het uitzicht op Chamonix, Megève, het Aravis-massief, Genève en het Mont Blanc-massief kunnen bewonderen.

Het vertrek is vanaf de altiport van Megève aan boord van een helikopter. Het maximale gewicht is 90 kg.

Adres: 3 368 route de la Côté 2000, 74120 Megève.

Het plateau van de Plaine Joux

Plateau de Plaine Joux saut en parachuteHet massief van Brasses is een opmerkelijk natuurgebied in het departement Savoie. Het is ook een bekend skigebied voor langlaufers. De site is een van de beste plekken om te parachutespringen.

Het opstijgen gebeurt per helikopter, vanaf een helihaven op 1.200 m hoogte in de gemeente Megève. U krijgt de gelegenheid om het Mont Blanc-massief, het Passy-plateau en de besneeuwde bossen te aanschouwen.

Annemasse

Annemasse saut en parachuteIn de gemeente Annemasse in de Haute-Savoie is het plaatselijke vliegveld uitgerust met een in de regio bekende Drop Zone. Het heeft een skydive school die een skydive ervaring voor u kan organiseren. Tijdens de sprong kunt u de stad Genève, Annemasse, Thonon-les-Bains, het Aravis-gebergte, de Salève en het meer van Genève bewonderen.

Col de la Joue Verte

Col de la Joue Verte saut en parachuteDeze pas bevindt zich in de badplaatsAvoriaz in de Haute-Savoie. De helikopter vertrekt vanaf een hoogte van 1750m voor een klim van 10 minuten naar 3500m.

Tijdens de sprong kunt u de besneeuwde landschappen van de noordelijke Alpen bewonderen, waaronder de wintersportplaatsen Morzine, Avoriaz en Les Gets. Voor de landing heeft u een prachtig panorama van het meer van Montriond. Het is belangrijk om in de winter gepaste kleding te dragen, aangezien de temperaturen op hoogte erg laag kunnen zijn.

De vlucht vindt plaats vanuit een helikopter die opstijgt van de Avoriaz Altiport.Adres: Avoriaz Altiport, Golf d’Avoriaz, Col de la Joue Verte, 74110 Morzine.

Video van een tandemsprong in Annemasse