Basiliek van de Visitatie in Annecy

De Basiliek van de Visitatie in Annecy, een hoog symbool van het religieuze verleden van de stad, ligt op de Crêt du Maure en domineert Annecy en de omgeving. Het punt van de Visitatie, een echt oriëntatiepunt in heel Annecy, is kilometers ver te zien.

Geschiedenis van de basiliek

La nef de la basilique de la Visitation à AnnecyGebouwd tussen 1922 en 1930 en in 1949 ingewijd door kardinaal Tedeschini. In neogotische stijl kreeg deze basiliek de naam Visitatie ter ere van een van de verborgen mysteries van de kerk: “het bezoek van Maria aan haar nicht Elisabeth”. Binnen zijn er prachtige mozaïeken en glas-in-loodramen die het verhaal vertellen van het leven van de heilige François de Sales en Jeanne de Chantal, wier bronzen doodskisten worden tentoongesteld, evenals een meesterwerk uit de Paccard-gieterij en een beiaard met 36 klokken.

De kerk werd gebouwd met behulp van een grote inschrijving. De architect, Alfred-Henri Recoura, kreeg de tweede prijs van Rome. De klokkentoren, gebouwd van gewapend beton, bereikt een hoogte van 72 m onder de stenen bekleding. De basiliek binnenin is gemaakt van blauw Savoy marmer en het mozaïek is gemaakt van Venetiaans email. De gebrandschilderde ramen vertellen het verhaal van de stichtende heiligen van de religieuze orde van de Visitatie.

De Visitatie is niet alleen een historische plaats die kan worden bezocht. Het is ook de thuisbasis van een gemeenschap van Visitatiezusters die in de schaduw van de klokkentoren leven, in een leven van gebed dat zij delen met bezoekers die dat wensen. Het is mogelijk de Basiliek van de Visitatie in Annecy op elk moment gratis te bezoeken dankzij de dagelijkse openingstijden van 7 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur, 18 uur in de winter.

Het Salesiaans Museum en het Memorial

In een bijgebouw van het klooster vereeuwigt het Salesiaans museum het leven en werk van de heilige François-de-Salle en de heilige Jeanne-de-Chantal. Het eert ook de geschiedenis van de Visitatie Orde. Het monument is ondergebracht in de lokalen van het voormalige Visitatieklooster, dat zich naast de kerk van Sint Franciscus in de oude binnenstad van Annecy bevindt.

Luchtvideo van de Basiliek van de Visitatie

Foto’s van de Basiliek van de Visitatie

basilique visitation à Annecy
Basilique de la visitation à Annecy

Basilique de la visitation Annecy