Waterfietsen en boten op het meer van Annecy

Een waterfiets huren aan de oevers van het meer van Annecy is een klassieke zomervakantie. Het is ook een gelegenheid om te zwemmen voor het grasveld van Pâquier, de emblematische esplanade van Annecy. U kunt ook motorboten huren om niet te hoeven trappen.

Verhuur van waterfietsen op het meer van Annecy

Pédalo sur le lac d'AnnecyEr zijn veel verhuurbedrijven van waterfietsen op het meer van Annecy. Maar eerst moet u kiezen tussen de verschillende modellen waterfietsen van 2 tot 6 zitplaatsen. Wij raden u aan de glijbaanoptie te nemen als u kinderen heeft. Om van uw tocht te kunnen genieten, moet u minstens een uur huren. Want het schip is niet erg snel, en tegen de tijd dat u het ponton verlaat, een ritje maakt en terugkeert naar de haven, is er een goed uur voorbij.

Location de pédalo sur le Pâquier à AnnecyDe waterfiets wordt verhuurd met zwemvesten, maar zonder anker, zodat hij vooral bij winderig weer gaat drijven. Dus als u zwemt, moet u in de buurt van de waterfiets blijven. Verhuurbedrijven van waterfietsen zijn geopend van het voorjaar tot eind september. Vergeet niet een identiteitskaart mee te nemen, die als borg wordt gevraagd tijdens de huurperiode. Anders kunnen autosleutels worden geaccepteerd. Tijdens de drukke zomermaanden worden vaak waterfietsen verhuurd op de Pâquier in Annecy. Wij raden u aan uw rit te reserveren en in de schaduw te wachten op de bankjes van de Avenue d’Albigny.

Jetcycle Max sur le lac d'Anecy

Sinds 2021 heeft een start-up uit Annecy een waterfiets met folie ontwikkeld die te huur is. Deze revolutionaire waterfiets kan 12 km/u halen, wat drie keer sneller is dan een conventionele waterfiets. Er stapt slechts één persoon in die zonder grote inspanning de boot het water laat verlaten dankzij de folie. De prestaties van de JetCycle Max vergroten de ontdekkingsomtrek van het meer van Annecy in één uur verhuur.

Huur een motorboot op het meer van Annecy

Location de hors-bord lac d'AnnecyDe verhuurbedrijven van waterfietsen bieden ook twee categorieën motorboten aan. Motorboten zonder vaarbewijs, met een beperkte snelheid, maar waarmee u van de ene naar de andere kant van het meer kunt varen. En speedboten, waarvoor een vaarbewijs nodig is. Ze zijn veel sneller, maar ook veel duurder.

Op het meer van Annecy moet u de vaarregels respecteren: beperkte snelheid aan de oever van het meer en een verbod om in de rietvelden en het reservaat aan het einde van het meer te varen.

Waar een waterfiets of speedboot huren op het meer van Annecy

Er zijn veel plaatsen waar u een boot kunt huren op het meer van Annecy. Maar in de zomer moet u vaak wachten omdat de waterfietsen allemaal verhuurd zijn. Hier is een lijst van verhuurlocaties rond het meer van Annecy:

  • Annecy: Voor de Pâquier en naast het Ile des Cygnes in de Jardins de l’Europe. Dit is een magische locatie omdat het water ondiep is en de bodem van het meer bedekt is met fijn zand om in te zwemmen.
  • Annecy-le-vieux: Na het strand van Albigny komt u bij de Petit Port om uw boot te huren.
  • Sevrier: Bij het strand aan uw rechterhand bij de haven van Sevrier.
  • Saint Jorioz: Bij de haven, rechts van het strand van St Jorioz.
  • Duingt: bij het strand en net voor het Château de Duingt.
  • Doussard: op het strand, naast het “Réserve naturelle du bout du Lac“. Let op: zeilen is niet toegestaan in dit reservaat.
  • Talloires: aan de haven bij het strand.
  • Menthon-Saint-Bernard: bij het strand van Menthon aan de haven.
  • Veyrier-du-Lac: naast het strand.

De reflectie van de zon op het water kan zonnebrand veroorzaken, dus vergeet zonnecrème, een bril en een pet niet. Andere watersporten worden vaak door deze verhuurbedrijven aangeboden, zoals peddelen, waterskiën en wake-boarden.