Annecy: bagagekluizen en lockers

Zoals bekend is Annecy een stad die elk jaar veel toeristen trekt. Maar wanneer u aankomt, is het niet altijd mogelijk om meteen naar uw accommodatie te gaan. Dus om te voorkomen dat het te druk wordt, raden wij u aan de bagagekluizen en lockers te ontdekken die in de stad beschikbaar zijn.

Bagagekluizen in Annecy

De bagagekluizen zijn verspreid over heel Annecy. U kunt dus gemakkelijk de locker kiezen die het dichtst bij uw toeristische accommodatie of uw plaats van aankomst ligt, bijvoorbeeld het treinstation als u met de trein naar Annecy komt.

LOCKIN, beveiligde bagageopslag in het hart van de oude stad

De automatische en beveiligde bagageopslag LOCKIN, gelegen aan de Nemours 1 passage, in het hart van de oude binnenstad, is elke dag van de week geopend, van 7.00 tot 23.00 uur. Nieuw in Annecy, kunt u er uw bagage bewaren in een van de 31 kluisjes. Om toegang te krijgen tot uw locker hoeft u alleen maar een QR-code te scannen die direct in het venster staat.

Tarief: vanaf €2,50 per uur

Casebook, bij Bonlieu

Casebook, de aangesloten bagagewinkel van Bonlieu – Gelegen op 1 rue Jean Jaurès, is deze elke dag van de week en op elk moment beschikbaar. U kunt er uw spullen kwijt door gebruik te maken van praktische en veilige kluisjes. De bagageruimte, gelegen in het stadscentrum en dicht bij het meer, stelt u in staat om meer van het meer met de Pâquier en de oude stad te ontdekken.

Tarief: 1€ per uur, voor een minimum van 2 uur huur. Betaling per creditcard.

Annecy For You, in het centrum van de stad

Annecy Foy You biedt een bagageopslagdienst op 13 rue Royale, 1 Galerie des Sorbiers, in het centrum van Annecy. Deze conciërgedienst biedt ook andere diensten en sportactiviteiten.

Prijs: 5€.

Bagage-opslag in de buurt van Courier

Op 4 rue des Francs Tireurs vindt u nog een bagageopslag. Op slechts 8 minuten van het meer kunt u uw bagage elke dag van de week tussen 9.30 en 18.00 uur achterlaten.

Prijs: € 5 per dag per stuk bagage. Betaling bij aankomst. Kredietkaarten worden niet aanvaard.

7th Element, coworkingruimte en bagageopslag

In de Narvikstraat 7, loodrecht op de Cranlaan, kunt u uw bagage afgeven bij het 7th Element. Deze coworkingruimte is open van maandag tot vrijdag, van 9 tot 16 uur.

Tarieven: vanaf € 6 per dag en per stuk bagage

De voordelen van lockers en bagagekluizen

Behalve dat je in Annecy kunt rondlopen zonder je bagage bij je te hebben, hebben lockers veel voordelen. Hier zijn de twee belangrijkste.

Geoptimaliseerde veiligheid

Als u uw spullen in een bagagekluis achterlaat, kunt u er zeker van zijn dat ze veilig zijn. Uw identiteit wordt gecontroleerd bij het afgeven of ophalen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij bagagekluizen met Nannybag als partner. U moet ook weten dat sommige dienstverleners een verzekering aanbieden voor elk stuk bagage ter waarde van 1.500 euro in geval van een schadegeval.

Een vereenvoudigd boekingssysteem

Het is ook belangrijk om te weten dat lockers en bagagekluizen over het algemeen een vereenvoudigd reserveringssysteem hebben. In de meeste gevallen kunt u voor uw aankomst een locker reserveren. Bij kluisjes krijgt u dan een code om toegang te krijgen.

Hoe zit het met de solidariteitskluisjes van Annecy?

In Annecy zijn ook solidaire kluisjes geïnstalleerd. Ze zijn niet bedoeld voor toeristen, maar voor daklozen. Het zijn er 12, geïnstalleerd op de Place des Romains. Hun doel? Mensen in nood in staat stellen hun bezittingen veilig op te bergen op een veilige plaats die op elk moment van de dag en elke dag van de week toegankelijk is.

Solidariteitskluisjes tegen een achtergrond van sociale reïntegratie

De solidariteitskluisjes maken deel uit van een sociaal reïntegratieproces. De partners en verenigingen van de stad Annecy bieden aan om dit systeem te gebruiken wanneer ze aan het wandelen zijn. De solidariteitskluisjes blijken dus een instrument voor reïntegratie te zijn. De lockers van Annecy, die eind 2022 worden geplaatst, sluiten aan bij een nationaal netwerk.