Vind een stage in Annecy

Door het vinden van een stage kun je je CV opbouwen, aan een schoolverplichting voldoen, maar ook een beroepsprofiel testen om zeker te zijn van je carrièrerichting. Waar vind je stageaanbiedingen? Aan wie moet je het vragen?

Plaats je CV op job boards

Job board AnnecyDit is een belangrijke stap om jezelf bekend te maken bij bedrijven en instanties die stages aanbieden in de regio Annecy. U selecteert de juiste trefwoorden om uw CV te plaatsen op sites zoals: Monster, Keljob, Indeed, Pôle Emploi, Cadres on Line of Linkedin.

Om ervoor te zorgen dat uw CV goed wordt opgenomen op deze portalen, moet u uw vaardigheden benadrukken in de vorm van blokken. Elk blok detailleert uw specificiteit met de sleutelwoorden die passen bij het gezochte profiel. Als u bijvoorbeeld een BTS hebt in verkoop, moet u een eerste rubriek “Verkoopassistent” hebben met de uitdrukkingen: offerte, bestellingen opnemen, prospectie, klantenrelaties en een tweede rubriek “Administratief” met de administratieve functies die u kunt uitvoeren.

De HRD-functie van grote bedrijven in de regio Annecy gebruiken deze sourcingtools om hun zoektocht naar stagiairs te verfijnen.

Solliciteer op de website van de bedrijven

Groupe Salomon à AnnecyOnze stad heeft een dicht en dynamisch economisch weefsel. Zowel KMO’s als grote bedrijven bieden elk jaar honderden stageplaatsen aan. Om uw CV op te sturen gaat u naar de websites van grote bedrijven. Deze vitrinesites hebben een sectie carrière of aanwerving waar u uw sollicitatie voor een stage kunt indienen.

Zoek naar stageaanbiedingen op de carrièrepagina’s van grote bedrijven in Annecy:

Stuur uw open sollicitatie naar bedrijven in Annecy

Société NTN-SNR AnnecyU kunt ook gericht contact opnemen door het hoofdkantoor te bellen om de secretaresse van de afdeling die u interesseert te achterhalen. Dit telefoontje kan het verschil maken als u uw e-mail rechtstreeks naar de juiste contactpersoon stuurt. Via het sociale netwerk Linkedin kunt u ook gericht contact opnemen door het organigram met de namen van de managers te bekijken, voordat u het bedrijf belt.

Dit zijn de specifieke vragen om te stellen: Bent u momenteel op zoek naar stagiaires? In welke functies en voor welke periode? Naar wie kan ik mijn sollicitatie sturen?

Mond-tot-mondreclame en sociale netwerken

Bouche à oreilleHet is algemeen bekend dat mond-tot-mondreclame de beste manier is om een stage in Annecy te vinden. Zo ken je de juiste persoon om je sollicitatie op het juiste moment naar toe te sturen. Vraag het aan je leraren, vrienden, klasgenoten en familie. Zorg ervoor dat je het soort stage dat je zoekt, de functie en het bedrijf vermeldt.

Tegelijkertijd kun je via sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en vooral Linkedin je CV plaatsen, ideeën uitwisselen en waardevolle contacten leggen voor een stage maar ook voor je toekomstige zoektocht naar een baan.